Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 089
  • 788
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Момичета, имам въпрос, сега проверих и не ми е внесен 45 дневния болничен, какво следва сега, освен да се свържа с работодателя?
Ако е с дата юли месец има още време. Работодателят може да го входира до 10.08.
Имайте предвид, че не се показва веднага в системата. Моят го предадоха на 02.08. нос е появи в системата на 04.08. и си пише, че е входиран на втори де,но за мен стана видим на четвърти

# 766
Момичета, имам въпрос, сега проверих и не ми е внесен 45 дневния болничен, какво следва сега, освен да се свържа с работодателя?
Ако е с дата юли месец има още време. Работодателят може да го входира до 10.08.
Имайте предвид, че не се показва веднага в системата. Моят го предадоха на 02.08. нос е появи в системата на 04.08. и си пише, че е входиран на втори де,но за мен стана видим на четвърти
От юни е

# 767
Маринела, той болничният може да е от юни,но ти кога си го предала на работодателя? Срокът им е 10то число на следващия месец,ако си го предала на/след 1ви юли,срокът на счетоводството да го предадат в НОИ е 10ти август, но повечето гледат да свършат работа и го предадат максимално бързо.
Виж счетоводителя да не го е изгубил/забравил.
Когато го входира в НОИ, в рамките на няколко дни ще получиш парите за юни и юли на един превод,а август - като свърши месеца. (Това в случай,че имаш необходимия трудов стаж от 12 месеца и се водиш по трудово правоотношение,т.е. не си някакво изключение).

# 768
Още на същия ден го занесох.
Ходих на тонове и няма такъв късмет като моя значи, бебето отново е седалищно👿👿👿 и ме изпратиха в отделението, сега ще си поседя до понеделник докато решат какво ще правят, а пренасям вече ден......

# 769
  • София
Още на същия ден го занесох.
Ходих на тонове и няма такъв късмет като моя значи, бебето отново е седалищно👿👿👿 и ме изпратиха в отделението, сега ще си поседя до понеделник докато решат какво ще правят, а пренасям вече ден......
Тогава има проблем, трябва да говориш със счетоводството обезателно.
Стискаммпалци всичко да е наред с вас с бебчето, болничните ще се оправят не се притеснявай.

# 770
Не е задължително да има проблем. Може би изчакват последния срок , за да предадат всички болнични. При нас така процедират всеки месец , а работя за чуждестранна фирма.

# 771
За юни последният срок е бил 10 юли.
Моят 45 дневен започна на 16 юли и вчера си получих вече превод от НОИ. Така че при внесен болничен щеше и превод да има

# 772
Да, просто счетоводителят го е забравил. Аз получих моя и за юни (в началото на юли), и за юли (в началото на август).Ако е първи болничен или старата сметка,подавана някога в НОИ,е закрита, трябва да се подаде и декларация с данните за банкова сметка за самото изплащане. Хубавото е,че не се губят,само ще дойдат със закъснение.

# 773
Момичета, имаме нужда от нова тема.. Hug Някоя с опит дали може да се заеме, че аз не знам дали ще се справя..

# 774
  • София
А към вече родилите мами, успяхте ли да закърмите бебетата?

# 775
Към мамите с опит-слагате ли антирефлуксни възглавници или някакви подложки под матрака? И някъде бях чела, че на бебчето трябва да му се завърта главата на ляво и на дясно да му се оформи черепът. Това прави ли се и ако да, на какъв интервал от време?

# 776
Bamboo, ние с бебка се кърмим от вчера на обяд. Но ме болят контракциите от свиването на матката и при кърмене особено. Вчера, през нощта и днес си ги усещам бая на често. Било нормално, при втори раждане били по-силни, но се чудя кога ще спрат.

# 777
Към мамите с опит-слагате ли антирефлуксни възглавници или някакви подложки под матрака? И някъде бях чела, че на бебчето трябва да му се завърта главата на ляво и на дясно да му се оформи черепът. Това прави ли се и ако да, на какъв интервал от време?

През деня слагам бебето на едната страна, вечерта на другата. Така не се ангажирам излишно постоянно да се чудя последно на коя страна съм я сложила 😁.
За възглавницата не мога да кажа нищо, засега бебето спи на една страна така или иначе, подпирам гърба с навито на руло одеяло, за да не се обърне по гръб.

# 778
Аз питах акушерката на моя лекар. Каза да спи бебето или по гръб, или на една страна с хавлия на руло. И понеже те подаряват голяма чанта с неща за бебето в нея има и антирефлуксна възглавница. Изрично я попитах да ползвам ли възглавницата и тя каза, че само ако детето има вече доказан рефлукс. Иначе не се препоръчва, че не помня какво си.
Boymama, много се радвам, че малката е добре.

Верно сме за нова тема. Изгуби ни се админката Simba, тези дни си мислех за нея.

Вчера се роди на брат ми син. Майка и татко станаха баба и дядо. И кой чул-недочул на мен ми честитят, че съм станала майка

# 779
Благодаря момичета за отговорите. Няма да взимам никакви възглавници, в движение ще се решават тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт