Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 53 619
  • 736
  •   2
Отговори
# 150
  • гр. София
Скрит текст:
Имаме такава сушилня, много съм доволна, не мачка дрехите и суши добре
https://zora.bg/product/kd-ghb8s7gw2
Искам да ви благодаря за отзива в темата за тази сушиля. Взехме я с транспортен дефект и е 7 кг. нашата. Тествах я веднъж само, защото сега дрехите съхнат бързо. Ще я ползвам зимата основно. Супер лесен достъп до филтъра за почистване и кондензационната решетка.
Много се радвам, че ви харесва сушилнята. Заслужава си и ще се убедите когато започнете да я използвате редовно. И благодаря, че ми се доверихте.🌸 Пожелавам ѝ дълъг живот и да ви помага отговорно 😀

Момичета, и аз ще ви се доверя. Гледам същата е на промоция в момента и няма какво да му мисля.
Тя си е така "намалена" отдавна. 😃 Но за тези пари е с доста добри качества. И както писах, за мен това е важно, не името на марката.
В крайна сметка и ние взехме Шарпа. Като за първа сушилня, решихме
да е тя. Ние я купихме от магазин с транспортни дефекти. Произведена за Германия била..... Менюто е на немски, наложи се да си го превеждам и записвам кое програма за какво е, че не разбирам хич езика. Все още обаче не съм я ползвала и не мога да дам отзиви!

# 151
Ще ми е интересно да споделите когато започнете да я ползвате. Аз четох първо тук като избирах. За мен вече нищо не е толкова стабилно каквито са били уредите на дадена марка преди години. Каквото и да купя, горе долу е на едно ниво. Уредите на моя приятелка от детство бяха до един AEG, баща и пътуваше в някогашната Западна Германия. Още работят на вилата им някои от тях! Сега никой не може да ме убеди, че AEG е със същото качество. Затова предпочитам компромисна цена - не най-ниската, но и не виждам смисъл да е най-високата, стига вече наистина да не са специални уреди. За такива нямам пари, значи въобще не ги мисля. Останалото, което ме интересува, е нужната лично на мен функционалност. Откакто сме в нашия си апартамент, в момента ползвам трета пералня. Първата беше немска от магазин втора употреба. Изкара 8 години. После нужните ремонти, не си струваха средствата. Втората Zanussi, си купих от Техномаркет. Изкара 8 години, разбиха се лагерите, мм ги смени, но те пробиха казана, защото не бяха оригинални и нещо си там се случи с тях. Повредата беше непоправима. Сега съм с Candy, тя е с 5 години гаранция, още не са изтекли, не знам колко ще изкара, но не очаквам и от нея чудеса. Така че смятам 8-10 години без ремонти, а просто нормална работа без да ми създават проблеми за това време, за едно добро време на експлоатация. Едва ли нещо ще издържи много над 10 години. Освен това технологиите непрекъснато се подобряват, а и уредите се амортизират и омръзват малко или много. Така че това са ми очакванията за битовата техника. Е, за хладилника се надявам на малко повече време, честно казано, но за пералня и сушилня, които търкалям всеки ден поне по веднъж, а понякога и повече, толкова.

# 152
И ние взехме Шарпа Smile Предишната ми сушилня ме изостави в началото на тази седмица. Беше Електролукс. Издържа 7 години като изобщо не съм я жалила. Та трябваше бързо да избера нова, че при мен без сушилня няма как. Прочетох тамата и реших да заложа на Шарпа. В Зора също ми я похвалиха. Засега съм я ползвала веднъж и съм доволна.

# 153
Азалия, то нищо не е със същото качество, дори вездесъщото Миле. И аз затова, мине-не мине време, все казвам, като се пита за някоя марка днес, да не се сравнява със същата от преди повече от 10 години. Просто днешните уреди трябва да отговарят на един куп изисквания (тук нека не навлизаме в подробности), да се конкурират разните производители, да оцеляват и т.н. и резултатите са налице - сметката я плащат потребителите.

# 154
Ясно ми е, че сметката е за потребителите, не очаквам чудеса от уредите, както писах, но ако пералнята ми работи 10 години безпроблемно, какви претенции да имам към цената и от 600 и малко лева? Че тя се е изплатила многократно. А на моите изисквания отговаря. Значи всичко е точно! Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 09:05 от Анонимен

# 155
Момичета, ние вчера минахме през техномикс и там успяха да ме обработят за бош осма серия. Платихме я и се разбрахме утре да ни я доставят ❤️ Обачееее, вечерта ММ ми каза, че сме гледали осма серия и в един магазин за транспортни дефекти, но е била доста по-нов модел, включително с wi fi и мен много ме хвана яд, как не се сетих изобщо. Сега се чудя дали от техномикс ще се съгласят да им я върнем 😀

# 156
  • София
Ами, обадете им се преди да са тръгнали да я доставят. И сигурна ли сте, че Ви трябва wifi на сушилнята? Аз откак на един колега (в ИТ работя), при цялото избиране и настройване, домашната камера го записваше без той да е пускал запис, вече искам възможно по-малко wifi уреди. И без това не си представям какво облекчение ще ми е сутринта да сложа мокрите дрехи в сушилнята, но да я пусна примерно от офиса. Не е хладилник или бойлер...

# 157
Да, казала съм на мъжа ми да им звънне след малко. Ами, изкушена съм, за да получавам известия когато е готова, най-вече. Поне така се самовавивах снощи Grinning

# 158
Да, казала съм на мъжа ми да им звънне след малко. Ами, изкушена съм, за да получавам известия когато е готова, най-вече. Поне така се самовавивах снощи Grinning
А, ако се окаже, че тази с транспортните дефекти на външен вид ѝ няма нищо, но случайно е изпусната от електрокара?

# 159
Момичета, ние вчера минахме през техномикс и там успяха да ме обработят за бош осма серия. Платихме я и се разбрахме утре да ни я доставят ❤️ Обачееее, вечерта ММ ми каза, че сме гледали осма серия и в един магазин за транспортни дефекти, но е била доста по-нов модел, включително с wi fi и мен много ме хвана яд, как не се сетих изобщо. Сега се чудя дали от техномикс ще се съгласят да им я върнем 😀
Бъдете много острожна, относно уреди с транспортни дефекти и термина "произведени за Германия", защото е силно подвеждащо. /вижте регламент на EK/евр.комисия,относно етикиране "произведено в-made in".Да не се озовете в ситуация"допълнително нанесени драскотина и огъвания са прикрили други проблеми."Гаранцията също е важна.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 15:23 от niljaniljo

# 160
  • до най-прекрасния мъж
За мен wi-fi за сушилня е пълна глупост. Като знаете кога е приключила, какво ще спечелите? Тя не може сама да се разтовари и сгъне прането. Повечето машини имат отложен старт и предвидимо дълги програми. Аз бих си взела официалния внос, ако плюсът е само това. От домашните уреди имаме ТВ и принтер с wi-fi. На ТВ изобщо не го ползваме, за принтера ми е голям плюс, защото принтирам директно от телефона. За камери, за бойлер също е оправдано. Ама за сушилня...не знам.

# 161
За мен wi-fi за сушилня е пълна глупост. Като знаете кога е приключила, какво ще спечелите? Тя не може сама да се разтовари и сгъне прането. Повечето машини имат отложен старт и предвидимо дълги програми. Аз бих си взела официалния внос, ако плюсът е само това. От домашните уреди имаме ТВ и принтер с wi-fi. На ТВ изобщо не го ползваме, за принтера ми е голям плюс, защото принтирам директно от телефона. За камери, за бойлер също е оправдано. Ама за сушилня...не знам.
Има смисъл само, ако пералното помещение е обособено на призмен етаж/спестява наглеждането и евентуална редакция на времето/ или устройството е комбинирано и съответно, цикъл пране и сушене предполага повече продължителност, вписана във времето от 00-6.00 часа.

# 162
  • София
Моя приятелка е с отделни пералня и сушилня Bosch, най-висок клас, с WiFi и т.н. Ползва ги над година и половина и сподели, че до момента никога не е използвала WiFi функции. Цитирам я "В крайна сметка няма как да прехвърля дрехите от пералнята в сушилнята от разстояние". Simple Smile

# 163
Печеля това, че няма да забравям, че сушилнята върти и дрехите да стават на нищо, което в момента ми се случва. Мокрото помещение е отделено и шумоизолирано, звуков сигнал не ми върши работа.
Колкото до прикритите дефекти - да, това ми е най-голямото притеснение, честно казано.

# 164
Моя приятелка е с отделни пералня и сушилня Bosch, най-висок клас, с WiFi и т.н. Ползва ги над година и половина и сподели, че до момента никога не е използвала WiFi функции. Цитирам я "В крайна сметка няма как да прехвърля дрехите от пералнята в сушилнята от разстояние". Simple Smile
Конкретиката ѝ е изцяло точна. Същото е като да предлагаш сушилня на ел. енергия на  лице използващо газ като източник/ или соларна система.

Общи условия

Активация на акаунт