Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 53 703
  • 736
  •   2
Отговори
# 165
  • София
Печеля това, че няма да забравям, че сушилнята върти и дрехите да стават на нищо, което в момента ми се случва. Мокрото помещение е отделено и шумоизолирано, звуков сигнал не ми върши работа.
Колкото до прикритите дефекти - да, това ми е най-голямото притеснение, честно казано.
У нас са също в отделно помещение, но сме на един етаж и чак толкова не шумоизолират вратите, та да не чуя звуковия сигнал за край (на пералнята даже съм го махнала). Пък и повечето сушилни май въртят дрехите на интервал още към час след края на програмата - все някой вкъщи ще се усети, предполагам. Дори да гледаме телевизия и да не чуя сигнала, все един от нас ще излезе от стаята и ще чуе, че върти на интервал сушилнята (а нашата освен че върти, продължава и да "пее"). Разбира се, Вие си знаете най-добре дали wifi функция ще Ви е полезна или не.
Иначе, моята сушилня я взех от Технохит, с транспортни дефекти. Понеже беше във варненския им магазин, първо ми снимаха и описаха дефектите и после я пратиха насам с техен си транспорт. За технически дефекти си важи гаранцията на уреда - както е във всички магазини за уреди. Три години за уред с дефекти срещу две години за нов беше положението. А и на моето Зануси всичко е на холандски, та според мен е правена за техния си пазар машинката и ако е вярно това с различно качество уреди за различните пазари, ще да съм облажила. Понеже никъде не съм срещнала позитивни отзиви за който и да е гаранционен сервиз, реших да се доверя на Технохитския, защото отношението им като консултанти и като търговци беше добро (поне според мен). Засега, година и половина, нямам оплаквания - дано си изкара трите години без посещение в сервиз.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 13:59 от ToniShu

# 166
Печеля това, че няма да забравям, че сушилнята върти и дрехите да стават на нищо, което в момента ми се случва. Мокрото помещение е отделено и шумоизолирано, звуков сигнал не ми върши работа.
Колкото до прикритите дефекти - да, това ми е най-голямото притеснение, честно казано.
Amе́lie, бъдете осторожна за тях.ToniShu,дали някой модел на Bosch,AEG или друга марка ще бъде на мултилингва или italy,nl,cz и т. н. или друг език,не е обвързано с техническите характеристики на марката и модела, нито с производството в частност сглобяване на модела.Всяко едно претендиране,че моделът е предназначен по други критерии за този пазар,детерминиран като географска ширина и граници в рамките на държава е погрешен и подвеждащ.
P. S. Бихте ли конкретизирали колко марки или техни модели имат в дисплея си информация на бълг. език?Предварително благодаря!

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 14:16 от niljaniljo

# 167
Нашата първа сушилня беше от магазин за транспортни дефекти - Сименс, беше евтина, даже съм почти убедена, че е била втора ръка. 8ма година работи вкъщи, идея си нямам колко преди това. Досега никога не е имала проблем, но ми е ясно, че може и късмет да е. Сега продаваме апартамента и оставяме всички уреди, пък те каквото искат да я правят.
Някой ми беше писал на предходната страница, че Бош и сименс са едно и също, но Сименс е високият клас и бошчето няма да ме впечатли, обаче Сименс май имат внос само в такива магазини. Или поне аз не намирам.

# 168
Нашата първа сушилня беше от магазин за транспортни дефекти - Сименс, беше евтина, даже съм почти убедена, че е била втора ръка. 8ма година работи вкъщи, идея си нямам колко преди това. Досега никога не е имала проблем, но ми е ясно, че може и късмет да е. Сега продаваме апартамента и оставяме всички уреди, пък те каквото искат да я правят.
Някой ми беше писал на предходната страница, че Бош и сименс са едно и също, но Сименс е високият клас и бошчето няма да ме впечатли, обаче Сименс май имат внос само в такива магазини. Или поне аз не намирам.
Siemens се оттегли ха от БГ.  пазар. Освен,  че са с 2 децибела по-тихи от съответните модели на Bosch и някои минимални разлики  в конструкцията, други разлики нямат. Предлаганите модели "широко" на Bosch са с ново ноу-хау и параметри. Новите модели и ноу - хау на Siemens са изключително по каталог,който може да заявите и да ви бъде изпратен по пощата и посочен адрес. Политиката на "замени устройството с по-икономично  и енергийно ефективно", късае само Германия. /за справка topten eu/.
В горният текст да се отчита 50% 'та придобивка на Siemens от BSH groop,както и произтичащите промени.

# 169
Здравейте, имате ли отзиви за сушилня Haier hd90-a2979-s, има 6 години гаранция и е клас А++. Обмисляме и пералнята да е на тази марка, ще питам за в темата за пералните за модел.

# 170
Здравейте!!
В процес на избор на сушилня съм. Ще я сложа в килера, където е трудно да се направи връзка с канализацията. Четох, че тези с термопомпа са по-добър вариант от кондензационните. Задължително ли е сушилнята да е свързана с канализацията или може събралата се вода в маркуча и резервоара да се източва?
Какво бихте ме посъветвали - да взема кондензационна, защото монтажа й е по-лесен или с термопомпа и да търся начин да я свържа с канализацията? Благодаря предварително!

# 171
Сушилните с термопомпа също имат контейнер за водата, не е задължително да са вързани към канализация.

# 172
  • до най-прекрасния мъж
Сушилните са два вида по отношение на отвеждане на парата - кондензационна, която събира кондензираната вода в контейнер и вентилационна/коминна сушилня, която се свързва с отдушник, през който се отвежда парата. Вторият вид вече почти не се предлагат. Така че всички, които превръщат парата във вода са кондензационни. Повечето нови модели имат вариант по желание на клиента да се включат в канал, за да не се източва ръчно контейнера. Но свързването не е задължително, работят си еднакво добре и с контейнер. По отношение на термопомпата - тя има отношение към сушенето, а не към начина на отвеждане на водата. Термопомпените сушилни работят с по-ниска температура на въздуха, с който обдухват дрехите и така щадят материите.
Така че, за работата на сушилнята ви трябва единствено наличие на електричество. Дали ще е термопомпа или не, въпрос на избор.

# 173
  • Велики Преслав
Изтървал съм една тема. Ужас.
 Вани, кой те излъга така. Всички могат, да събират водата в контейнер.
Лично за мен сушилнята без термопомпа е отживелица, гори много ток, съсипва прането и е страшно опасна и предразположена за пожар.  Това последното в случай, че е много стара.
   Та термопомпата е пълна противоположност на това.
  Сега за Шарпа. Имат един модел дето много харесвам. Може ли да ми покажете линк, че не мога да разбера за кой говорите.

# 174
# 175
Цитат
Лично за мен сушилнята без термопомпа е отживелица, гори много ток, съсипва прането и е страшно опасна и предразположена за пожар.  Това последното в случай, че е много стара.
   Та термопомпата е пълна противоположност на това.

Това изобщо не е вярно. Разликата в тока е пренебрежимо малка, не съсипва дрехите, не е по-предразположена към пожар, отколкото която и да е друга. Изключително лесно се поддържа.

Някой беше питал от коя не съм доволна
Скрит текст:
https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/sushilnya-s-termopompa-t1-twf640-wp.html  Ако не бъркам модела е тази. Суши, но сравнена с другите, които ползвам или съм ползвала е на последно място като резултати и удобство.

# 176
  • Велики Преслав
Практиката показва друго. Пожар при неподдържани нагревателни сушилни е често срещано явление. Аз със термопомпа запалена не съм видял.
Аз напраних личен експеримент. Едно и също пране, изцентрофугирано на 1600 оборота, сушене в сушилня със и без термопомпа. Тази без термопомпа изхарчи 4,2 кв часа, а тази със термопомпа изхарчи 1,9 кв. Повече от двойно.
Не се поддържа лесно вие виждате само част от нея. Сушилните без термопомпа по-спецификации сушат на 82 градуса памук и 70 синтетика. Тези със термопомпа сушат на около 50. Е коя хубава дреха издържа на 82 градуса.
Като за капак на всичко, сред първата ни термопомпена сушилня, светката ни за ток падна с около 30 лева на месец.
 Аз имах много свити дрехи от тази с нагревател, а едно миле ми се запали пред очите. А беше много поддържана. Така че не викайте на черното бяло.

# 177
Какво да викам не знам. С нетермопомпената си и с още една такава, която ползвам на друго място само лятото - нямам нито една свита или захабена дреха за повече от 10 години. С термопомпената имам и свити и избелели. Разликата ми в сметката на тока след смяната при същото потребление е около 10 лв. 
Почистването на нетермопомпената е напълно - измиваш го до напълно чисто на чешмата. Онази мъка с прахосмукачка и някакви вати изобщо не може да се сравнява.
Просто е модерната версия и почти няма нетермопомпени модели вече. Нещо като при прахосмукачките - красива, тиха, но с намален капацитет с оглед на новите екоизисквания. Ами, за да почистиш напълно ти трябва два пъти повече време за същия резултат.
Имам и приятелки, които са още със сушилни без термопомпа - харесват си ги, само едната не, адски пресушава, но нейната е комбинирана.
Сега имам термопомпена, която се доближава като резултат до старата ми, но не може да я надмине. Все пак съм доволна от нея.

# 178
  • Велики Преслав
Каквото искате си викайте вие сте един на милион. Опитвате се само да спорите без точно доказателство. Значи тази, която работи на по-висока температура, не свива, а тази на по-ниска свива, че и избелва. Това звучи смешно.

# 179
Винаги може да се намери скапана сушилня с термопомпа, която да е по-лоша от добра такава без. А и свиването зависи основно от дрехата. И аз имам една блузка от Дика, която се сви 2 или 3 размера, ама какво доказва това? Нищо друго не се е свило.
Гледайте нещата принципно - няма как една технология с термопомпа да не харчи по-малко от другата, това е физика. Сега, като пари наистина не е нещо фрапантно, но като енергия разликата е значителна.
Няма как и (при равни условия) сушилня на 50 градуса да свие нещо, което сушилна на 80 не свива. А пък избеляването какво общо има с термопомпата вече не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт