Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 53 771
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
При отваряне по време на работа на двете различни сушилни няма разлика в температурата на дрехите, въпреки че термопомпената ми охлажда известно време преди да позволи отварянето, значе даже е било по-топло.
А водата, която изливам след края на сушенето от термопомпената е по-гореща.
Просто казвам, че нито в едната се суши на 80, нито в другата на 30.
Че избели термопомпената си е самата истина - две чисто нови хавлии суших в двете сушилни. И до тези опити стигнах, след като забелязах разликата в мекотата, размера и цвета на едни и същи дрехи, сушени в различните. Пробите ми са няколкомесечни.
То и аз не вярвах, че на някой сушилнята му мачкала, ама се оказа че може.

# 181
  • Велики Преслав
Спориш на стандарти. Няма сушилня с нагревател, която която на програма памук суши на по-малко от 82 градуса. Това са им термостатите.
  Сушилнята със и без термопомпа не охлаждат, но само въртят 2 мин без затопляне, тука вече сома сте си доказала, че има разлика в температурите.  Преди време, бях мерил, на памук стигна 76 градуса без ТП, а тази със до 52. Но вие си спорете, макар и малко глупаво, срещу физични закони и стандарти, а още по-глупаво е да спопите за нещо, на което вобще не знаете принципа на работа, а на мен ми минават по 5 на ден.

# 182
Не ме интересува принципа на работа. Интересува ме резултата.
Разлика в температурата на отворена по време на работа сушилня няма, което ми говори, че дори в термопомпената е била и по-висока, т.к. не ги нагрява напълно до отварянето, както е при другата.
Много обичам да ми казват как не виждам какво виждам.
Нека хората, които в момента избират да имат поглед върху всякаки мнения - и на майстор, и на обикновен лаик ежедневен ползвател.

# 183
  • Велики Преслав
Вижте, нямам намерение да ви обиждам, но говорите глупости. Практически и физически някои от казаните от вас неща са невъзможни.

# 184
Практически са реални.

# 185
Пълни глупости са това. Абсолютно невъзможно е термопомпената да суши на по-високи градуси от обикновената.
Това е все едно да обясняваш, че слънцето изгрява и не те интересува на теория как е.

# 186
Не суши на по-високи градуси, а на сходни. Разликата е пренебрежима.

# 187
Не суши на по-високи градуси, а на сходни. Разликата е пренебрежима.
30 градуса разлика. Нищо работа.

# 188
  • Велики Преслав
Невъзможно е на сходни. Термопомпата няма възможност да вдигне 82 градуса. Фреона кипи на 70, докато се разсее по топлообменника, температурата му е 60. Вентилирания въздух от него трудно минава 55 градуса. Вие сте първия човек, дето спори, въпреки, че не е измервал нищо, а сте сигурен в това което говорите.
В интернет, на етикетите на сушилните, две за еднакво количество пране, една с ТП гори 200 кв на година, а тази без ТП гори 500 кв годишно. Сменил съм толкова много сушилни и всичките без ТП си сушаха над 75 градуса. Е това е съсипване на прането.
  Аз на ТП на АЕГ, можех да я настроя памук да му суши на 30 градуса. Тука не.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 09:25 от Vasil Vasilev 676271

# 189
За да се  приключи този спор, надявам се, прилагам снимки на температурите в тестови режим от моята комби- пералня с термопомпа.
Скрит текст:

# 190
  • Велики Преслав
В тестов режим, може да вдигне голяма температура, защото няма пране.

# 191
Да  де, ама нали виждаш колко е максимума. Няма нищо общо с температурите при сушилните с нагревател - има поне едни 20 градуса разлика.

# 192
  • Велики Преслав
Да дe, ама просто с пране е друго.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 10:54 от Vasil Vasilev 676271

# 193
Здравейте. Прочетох доста от вашите препоръки и отзиви. Разбрах, че задължително трябва да е с лесно почистване на филтъра на кондензатора, а не само почистваща се и да е с термопомпа. Ние живеем в Германия. Засега съм се спряла на този модел. Може ли отзиви и как ви се струва ? Благодаря предварително!

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTH85203BY/p/683725

# 194
Ако има спор, то той е по резултатите - и при двата вида са горе-долу еднакви.
Решила съм и пиша, защото четейки преди време тук и хваленето на термопомпените имах големи очаквания от тях.  Оказа се, че нито се постига по-меко пране, нито сушилнята е по-тиха, даже напротив, нито има кой знае колко голяма икономия на енергия.
Резултатите от сушенето са сходни, за мен дори при старата технология малко по-добри.

Налагането на нови технологии става по различни причини, не винаги има реална разлика в резултатите - и електрическите коли и обикновените возят от място на място, за едните се твърди, че са много еко и не замърсяват. Колко е вярно - ще се види в последствие.

Това е мнението ми на потребител-лаик, който от много години ползва ежедневно сушилня, последните една-две и от двата вида.

Общи условия

Активация на акаунт