Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 53 823
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Велики Преслав
Аз пухени ги суша на памук. АЕГ има една за завивки 4 ЧАСА. Върти я там на едни ниски обороти на компресора, ама нямам нерви да я слушам 4 часа.

# 466
За пухени неща програмата ми е 3 часа и повече .
На терасата е , така че не ме интересува колко време суши .

# 467
  • гр. София
Подобни програми не са ли за по-малко кг? Като при пералните. Цяла завивка дали ще може да се сложи, тя е по-тежка?

# 468
  • на Мелмак
Имам вълнена, тип олекотена, много тежи, разбира се след пране, но сушилнята я изсуши без забележки! Не съм я щадила, реших, че ако е читава ще оцелее, ако не - ще си купя друга. Е, оцеля. Нямам програма за вълна за протокола.

# 469
С вълнени завивки може и да няма проблем изсушаването на други програми, но ако са дрехи, със сигурност детето ще ги носи после.

# 470
  • София
Здравейте,
реших да си взема сушилня. Виждам сте обсъждали доста модели, за сега не съм се спряла на модел, но основния ми въпрос е сушите ли вълнени и пухени завивки в сушилнята. Завивката от вилна ми е 1,300 кг суха, дали ще мога да я суша през зимата в сушилня от 8 кг?
Вълна се суши в сушилня само ако има програма за вълна. Някои нямат.
Допълвам, че освен програма за вълна при машината, трябва и на самата вълнена дреха да е отбелязано, че става за сушилня. Поне така пишеше в инструкцията на моята. Сушила съм единични (леки!), почти изцяло вълнени одеала без проблеми.

# 471
  • на Мелмак
Петя, за дрехите е ясно Simple Smile

Питането беше за завивка.

# 472
  • Пловдив
Интересна дискусия за сушенето на вълнени неща. И аз да се включа с моето питане - ако вълнените дрехи са плетени ? Някой сушил и е такива в сушилня?

# 473
Интересна дискусия за сушенето на вълнени неща. И аз да се включа с моето питане - ако вълнените дрехи са плетени ? Някой сушил и е такива в сушилня?
Е най-вече за такива се отвори приказка малко по-горе.
Да, сушила съм пуловер, но имам специализирана програма.
Скрит текст:

# 474
  • до най-прекрасния мъж
И аз суша вълнени дрехи, плетени включително. Това ми беше плюсът, който натежа при избора на сушилня - наличие на истинска програма за вълна. Има и такива само за освежаване на вълнени дрехи, трябва да се чете добре описанието на машината. Нямам нищо повредено или свито. Пера също в пералнята на програма за вълна с течен Первол за вълна.

# 475
Здравейте,
нуждая се от вашата компетентна  помощ, относно избор на сушилня. Разглждам няколко дни в сайтовете, но не мога да се спра на конкретен модел. Бюджета ми е 1200 лв. Какво бихте ми препоръчали?

# 476
Коментирате сушене на вълнени изделия . Какво значи wolle finish?  Гугъл превод дава "вълнено покритие". Това програма за вълна ли е?

# 477
  • Велики Преслав
Това е програма която се използва, след като прането изсъхне на простора, да се завърти в сушилнята за обезмирисявате и омекотяване.

# 478
Здравейте,
нуждая се от вашата компетентна  помощ, относно избор на сушилня. Разглждам няколко дни в сайтовете, но не мога да се спра на конкретен модел. Бюджета ми е 1200 лв. Какво бихте ми препоръчали?
Ето, доказан модел. Даже сега е на супер цена:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-gorenje-da83il-i
И това:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtr85t00by

И двете с хубави програми и лесно почистване.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 09:12 от petiaivanov

# 479
Коментирате сушене на вълнени изделия . Какво значи wolle finish?  Гугъл превод дава "вълнено покритие". Това програма за вълна ли е?
Само за освежаване на вълна

Общи условия

Активация на акаунт