Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 53 753
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Суша пух в сушилня, без топки. Налагат се обаче няколко последователни цикъла на сушилнята, че в дълбочина се усеща влажно.
Напоследък обаче ми омръзнаха тези упражнения и давам на химическо.
Иначе пух центруфогирам на 1200 и не добавям омекотител.

# 541
Нямам представа какви са оборотите на центрофугата, пералнята е мн стара и нямам книжката... Изпрах го, пускам втора центрофуга, защото е много тежко и все още с доста вода, после отива в сушилнята. Ще докладвам, благодаря ви
Най-вероятно са в границите на 700/800 оборота.

# 542
За прането  препоръчително е с гел без ензими , така наречените препарати за вълна / деликатни ..
Центрофуга – 600/700 оборота .

# 543
Пухените якета пера с прах за вълна и суша до пълно изсушаване с 6 топки, половината слагам в джобовете.

# 544
  • Варна
Едното ми яке с пух центрофугирам на 800 об.мин. и след това два цикъла на  "Пух" в сушилнята,един път от лицевата и един път на опъковата страна.Задължително с топки(3 бр. вълнени).Излиза перфектно сухо и пухкаво.

# 545
Здравейте, въпроса ми е какво точно представлява “боклука” събран във филтър на сушилня Miele. Тези “власинки” от дрехите по какъв начин се събират там и това не разваля ли цялостта и по-скоро състоянието /вида/ на дрехите?

И във връзка с топките за сушилня, не нараняват ли по някакъв начин плата? Как функционират?

Благодаря предварително!

# 546
Нищо не разваля.
Прахът из стаите намалява.
Топките съкращават сушенето и разпухкват прането.

# 547
Нямах топки, които да сложа. Суших го в сушилнята 2 пъти, но има мокри сектори, мога ли да го изсуша пак в сушилнята?

# 548
Нямах топки, които да сложа. Суших го в сушилнята 2 пъти, но има мокри сектори, мога ли да го изсуша пак в сушилнята?
Разбира се. Сушиш, докато не изсъхне напълно.

# 549
Аз пък бих заложил на Miele или AEG.

Каква ви е пералнята ?
Пералнята ми е  Whirlpool

# 550
Дойде и моя ред да си купя сушилня... Четох темите, разглеждах в магазините и интернет и се спрях на  GORENJE DA83IL, но видях, че BOSCH WTH85203BY  е в промоция тези дни и започнах една чуденка... Сравнявайки им харектеристиките, по моите скромни компетентности, виждам само разлика в годишната консумация на енергия, която е около 50 кв. Моля, тези които са компетентни за тези модели да си дадат мненията, коя е за предпочитане. Цената в момента е еднаква на двата модела

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 09:17 от pepkaa

# 551
  • Варна
Bosch-a е с по-нисък клас на кондензация от  gorenje.

# 552
Bosch-a е с по-нисък клас на кондензация от  gorenje.
Върху какво оказва влияние по-ниският клас кондензация, освен върху икономията на електроенергия, която е с разлика около 50 кв годишно

# 553
Върху основния параметър на сушилнята Grinning

# 554
Върху основния параметър на сушилнята Grinning
Може ли малко повече конкретика Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт