Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 51 390
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
niljaniljo,звънях на Горенье, не могат да съдействат.
ПМ съм харесала вече, има я в БГ, по-горе съм я публикувала в скрит текст.
Под завивки имам предвид пух (пера), такива суша най-често.
Петя,полезен линк, благодаря!

# 646
Пуснах поларените одеяла ги на синтетика и на два пъти програмата спираше доста бързо, но не бяха съвсем сухи. Явно сензора имаше друго мнение. Сега ги нагласих на ръчно зададена продължителност, тъй че се ще изсъхнат.

Още един въпрос имам, относно почистването на филтъра за мъх - в упътването пише, че не се мие, а само ръчно и/или с прахосмукачка. Да, ама не искам постоянно да вадя и прибирам прахосмукачката, някакъв друг вариант имате ли? Или си ги миете?

# 647
Терминът завивки,предполага материи/пълнеж/ различни от памук и вълна...
Защо тогава при някои сушилни има и програма "Bedding" (спално бельо) и програмата "duvets" (завивки)?
Afrodita, Duvets, включва пух и изделия от пух. Текстил, покривки за легла и маси, пътнически одеяла, чаршафи, калъфки за възглавници, кърпи за ръце, кувертюри, юргани, пухени завивки, кърпи за баня.
Ето ви го н англ. ез. " bed and table covers, travelling rugs, sheets, pillowcases, towelsedspreads, quilts, eiderdowns, bath linen"
Goldeva не съм гледала линка, но мисля, че се бяхте спряла на 29кг./1600об.Чудесно.Желая успех!

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 16:36 от niljaniljo

# 648
Пуснах поларените одеяла ги на синтетика и на два пъти програмата спираше доста бързо, но не бяха съвсем сухи. Явно сензора имаше друго мнение. Сега ги нагласих на ръчно зададена продължителност, тъй че се ще изсъхнат.

Още един въпрос имам, относно почистването на филтъра за мъх - в упътването пише, че не се мие, а само ръчно и/или с прахосмукачка. Да, ама не искам постоянно да вадя и прибирам прахосмукачката, някакъв друг вариант имате ли? Или си ги миете?

Аз обирам мъха с пръсти и после почиствам целия филтър с леко влажна кърпа.
Много добре се почиства.

# 649
Терминът завивки,предполага материи/пълнеж/ различни от памук и вълна...
Защо тогава при някои сушилни има и програма "Bedding" (спално бельо) и програмата "duvets" (завивки)?
Duvets, включва пух и изделия от пух. Текстил, покривки за легла и маси, пътнически одеяла, чаршафи, калъфки за възглавници, кърпи за ръце, кувертюри, юргани, пухени завивки, кърпи за баня.
Ето ви го н англ. ез. " bed and table covers, travelling rugs, sheets, pillowcases, towelsedspreads, quilts, eiderdowns, bath linen"
Goldeva не съм гледала линка, но мисля, че се бяхте спряла на 10кг./1600об.Чудесно.Желая успех!

# 650
Аз пък мия всеки път филтъра на вратат, оставам да изсъхне и поставям обратно на вратат, а долният - когато ми дойде музата дори пера в пералнята, като предварително съм му изсмукала праха с прахосмукачката.
След изпиране на долен филтър СМ се справя за чувствително по-кратко време със сушенето, отколкото ако само събера праха с прахосмукачка.

# 651
Може би зависи каква е сушилнята. Аз съм с АЕГ, Jia_m доколкото разбрах и тя. Техните филтри са друг вид, няма нищо за пране.

# 652
Може би зависи каква е сушилнята. Аз съм с АЕГ, Jia_m доколкото разбрах и тя. Техните филтри са друг вид, няма нищо за пране.
Няма такова, което да не може да се мие. Прилагам линк към ръководството на АЕГ за почистване на филтри: https://www.aeg.bg/support/support-articles/prane/sushilni/pochi … ri-i-kondenzator/

# 653
Stella, при AEG почистването на алуминиевите ламели на топлобменника е с прахосмукачка на определен брой работни циккли или при необходимост/Посочено е в упътването/. /Sieb/или т. н.. мрежест филтър се почиства след всеки цикъл на сушене и мие по ваша преценка, ако е необходимо.
И при мен/miele/, както и при СМ наDjordja има цокълен филтър пред топлообменника, който се измива/изпира по преценка или по индикация на СМ.

# 654
niljaniljo, и аз това казвам, говорим за различни видове филтри. Понеже Jia_m пита за сушилня АЕГ, й отговорих за АЕГ.
Наясно съм с начините на почистване на моя филтър и топлообменник, чела съм си упътването доста пъти.

# 655
  • София
Stella, при AEG почистването на алуминиевите ламели на топлобменника е с прахосмукачка на определен брой работни циккли или при необходимост/Посочено е в упътването/. /Sieb/или т. н.. мрежест филтър се почиства след всеки цикъл на сушене и мие по ваша преценка, ако е необходимо.
И при моето Зануси е така.
Никой ли няма да ме посъветва за сервизите? Те ли транспортират уредите за профилактика или човек сам се грижи за това? Можете ли да препоръчате сервиз в София? И има ли начин човек, светнат с тока и електрониките, да направи сам профилактика вкъщи?

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 18:56 от ToniShu

# 656
И при моето Зануси е така.
Никой ли няма да ме посъветва за сервизите? Те ли транспортират уредите за профилактика или човек сам се грижи за това? Можете ли да препоръчате сервиз в София? И има ли начин човек, светнат с тока и електрониките, да направи сам профилактика вкъщи?
Джотекс за София правят почистване и профилактика. Имат собствен транспорт и сами свалят и качват. Преди цената беше 120/130 лв, но мисля, че от май месец са увеличили с 20.Ползват го родителите и и са доволни.
https://www.djotex.com/

# 657
Потвърждавам за djotex. Сервизирали са уреди у дома. Доволна бях. Надявам се и сега да имат същите добри служители (от 4-5 години не съм ги викала) Бях писала преди няколко пъти по молби за препоръки.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 21:12 от petiaivanov

# 658
  • гр. София
Някой може ли да сподели отзив за тази сушилня
https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … trolux%20EW9H378S

Приемам и други предложения. Трябва ми дълбочината да е до 60 см, че ще я слагам върху пералнята.
Може и АEG.
Благодаря!
Нямам въпросната сушилня, но тъй като и аз търсих доскоро такава, която да е дълбока 60, мога да кажа, че това са единици. Бош и АЕГ почти нямат. Обикновено размерите обявени из сайтовете на разни техно магазини не са съвсем точни. Там е дадена дълбочината на уреда, но обикновено без капака, което за мен беше важно. Вие щом ще я слагате върху друг уред точно това не ви касае, но е хубаво все пак да я видите в магазин и да я измерите лично. Вижте къде са й крачетата, отзад някои гърбове са издадени.....и разни такива неща. Най-точни размери може да видите в сайта на съответната марка за съответния уред.
Много исках АЕГ или Бош, но в крайна сметка взех Шарп. Simple Smile

# 659
Може би имаш предвид дълбочина без люка?
Обикновено капакът е издаден малко назад, за да служи като дистанционер към стената, за да може да циркулира въздух.

Общи условия

Активация на акаунт