Пречат ли ви мъжете във форума и имат ли те въобще място тук?

• 8 492
  • 245
  •   1
Отговори
# 105
Защо има неразбирателство между жени в мъжки форум и мъже в женско накратко се вижда в този виц:

- Странно нещо са мъжете. Според моя, моля ви се, всичките ми рокли в гардероба били еднакви, а всичките му там отвертки били различни...

Логиката, емоционалността/рационалността и ред други неща са различни. Най-честият сблъсък идва, защото при проблеми жените търсят емпатия и съчувствие, а мъжете се чувстват длъжни да излязат с решение и дават съвет.

# 106
  • София
Личи си кога една жена търси флирт и кога е по същество.

# 107
В мъжки форум можеш да си устата и отворена колкото си искаш, при две условия:
- да си права
- да си полезна
А са те разкрили, защото за разлика от мъжете не си се стремила да спазваш тези условия Simple Smile
Е, да пишеш в тема за имиграция за гроздова и попчета на циганско тенеке, не намирам много за полезно...ама нейсе! Joy
Разкриха ме, защото не бях изпростачена, ето затова!
Въпреки, че имаше един гей, който даваше много културни и обосновани мнения. Ама той беше сякаш по-устойчив на обидите и простащините (нали все пак е мъж).
Най-важното! За разлика от мен никога не влизаше в обяснителен режим.
Флирт, какво да търси!
По-скоро сеир и убиване на скуката. Като съм с някого нормално не флиртувам с крайна цел, ами само се закачам като малко дете. Затова и се сърдя като ме гонят и пляскат. Нищо лошо не правя.Grinning Animal Rabbit2

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 20:35 от Ravenna

# 108
Джордан Питърсън има предвид, че жените като цяло избягват силовите конфронтации,
Джордан Питърсън казва, че жените са по-agreeable (абе това как е на български, не мога и не мога да се сетя за думата?). И той по принцип си казва, няма нужда да му търсиш какво имал предвид.
В една лекция обясняваше, че жените са много, много по-търпеливи от мъжете, затова не си изхвърляли бебето от намкойси етаж в 2 през нощта, след като бебето е ревало 3 часа. Еволюция на пола с цел запазване на поколението. По-късно преминава в социална еволюция, дотам, че в по-голямата част от света се очаква жената да изтърпи и отстъпи.
Пак Питърсън казва, че не е ок човек да е толкова agreeable.

# 109
  • София
Какво търси жена, която чете и пише в мъжки форуми?!
Информация и помощ ми трябваше, веднага откликнаха и се задържах относително дългосрочно, чудесни познанства имам.

Флирт, какво да търси!
Филмарка.

# 110
Джордан Питърсън казва, че жените са по-agreeable (абе това как е на български, не мога и не мога да се сетя за думата?)

По-често се съгласяват, по-податливи са, по-благосклонни...

# 111
Джордан Питърсън казва, че жените са по-agreeable (абе това как е на български, не мога и не мога да се сетя за думата?)

По-често се съгласяват, по-податливи са, по-благосклонни...
Нещо средно между трите. Имаме такава дума в българския език, сигурна съм. Една дума е.
Не мога да се сетя. Ако някой се сети, да каже.

# 112
  • София
Истината е, че в мъжки форум никой не е пуснал лига, докато тук се пробва кой ли не.

Един единствен мъжкар има тук. И с мисъл, с натюрел, с осанка, физика и емпатия.
И това е авторът на темата.

# 113

Джордан Питърсън казва, че жените са по-agreeable (абе това как е на български, не мога и не мога да се сетя за думата?).....
Пак Питърсън казва, че не е ок човек да е толкова agreeable.
agreeable - приятен.
Да не е хубаво. Качват ти се на главата разни използвачи, бъркайки любезността и доброто отношение със слабост. Blush
Истината е, че в мъжки форум никой не е пуснал лига, докато тук се пробва кой ли не.

Един единствен мъжкар има тук. И с мисъл, с натюрел, с осанка, физика и емпатия.
И това е авторът на темата.
Сега ще ме караш да се връщам да преглеждам кой беше, че му правиш толкова реклама.
Аз си имам бойфренд, ама той е толкова далеч от българския, колкото аз от иврита.
Трябва да тренирам за събота поне, как е "Наздраве" на иврит, защото, бога ми, не мога да го произнеса. Joy
А той, за разлика от мен, си го казва на български вече почти без акцент.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 20:55 от Ravenna

# 114
Най-честият сблъсък идва, защото при проблеми жените търсят емпатия и съчувствие, а мъжете се чувстват длъжни да излязат с решение и дават съвет.
На теория би трябвало да е така. Обаче лично аз съм с "мъжки" тип мислене и подход при проблем, не губя ценно време във вайкане, а търся изход от неприятното положение. Познавам мъже, които при такива обстоятелства изпадат в паника и стават неадекватни. Та не опира само до пол.

# 115
Джордан Питърсън казва, че жените са по-agreeable (абе това как е на български, не мога и не мога да се сетя за думата?).
Българският превод в случая е "отстъпчиви". Което е кратката форма на "избягващи конфликти".

# 116
а мъжете се чувстват длъжни да излязат с решение и дават съвет.
Не сме длъжни. Добре де, говоря от моя мисловен модел. Съвет или решение само ако отсрещната страна от женски пол е готова да го приеме. При най-малкият, но упорит опит за неаргументирано и емоционално оспорване минавам в режим "Добреее"
Имаме такава дума в българския език, сигурна съм.
Ежко предложи "отстъпчиви", но аз отстъпчива жена не познавам. Затова залагам на ... Уф! Вкарвате ме във филм.

Приятна вечер

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 21:05 от Анонимен

# 117
  • Тра-ла-ла
Какво търси жена, която чете и пише в мъжки форуми?!
Информация и помощ ми трябваше, веднага откликнаха и се задържах относително дългосрочно, чудесни познанства имам.
Аз това го знам от 1 л. ед.ч...но ми беше интересно как се смята от жени, че в мъжки форуми се влиза само за джиджи-биджи. Все едно само плетки и китки са в главите на жените....

# 118
Сговорчива е думата според мен, но не мисля, че е вярно твърдението. Когато убеждавам жена, в работата ако щете, знам че в главата й се върти цял филм с неизвестен край, на мъж му стигат само цел и логични аргументи. В повечето случаи де, има и изключения. Иначе съм точно като bell_87 по отношение на решаването на проблем. Често съм на мнението на мъжа в ситуация. По добре я преценява според мен заради по-малкото емоции и защото не пречупва фактите от клюкарска гледна точка, а оттам и често доукрасени. Иначе, всеки да си пише там, където има желание, никой не ми пречи, нито ме е задължил да го чета.

# 119
Няма обективни мъже. Също и обективни жени. Всеки е субективен, предвид, че зад него стои определена персоналност.

Така е. Но един малък пример. Чудим се 20 жени на тема "защо той не й се обажда". То не са предположения, че може би се прави на интересен, на недостъпен, че е стеснителен, че има работа... Идва мъж и казва, че не й се обажда, щото просто не го кефи. Точка. Аз лично под обективно мъжко мнение имам предвид да се каже наистина как мисли един мъж, защото жените често си измисляме и въобразяваме причини, които са ни угодни, но далече от реалността.
Аз такива жени не познавам, аз самата не съм такава. Ако нещо не ми харесва, го заявявам в прав текст. Но това едва ли ме прави обективна. Просто съм честна и директна. До хора е, филмарите са и от двата пола, едните си измислят връзки, другите бройки.

Еж, жените не бягат от конфронтация, нарочно я търсят даже. Виж, по-умните си избираме битките. Другите не мога да ги мисля.

Не може да се слагат хората, включително мъжките потребители във форума под един знаменател. Па защо, па такова, защото са... Колкото повече може един човек да види всяка персоналност, толкова ще му е по-интересно. Даже и в бг-мама.

Общи условия

Активация на акаунт