Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 941
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 390
  • на пистата
Юхууу,нашите ги оформиха днес.Две 4-ки три 6-ци и всичко друго 5.Доволна съм от момчето ми.Положи много труд,особенно след преживяното миналата година и възстановяването си.Но най-безценното е това...
Скрит текст:
Скрит текст:

# 391
  • София
И у нас така, Бебчо, моят лаптоп е от 2009 година, на ХР. И един компютър имахме - поносим. Сина има плейстейшън 4, но защото му е подарък от наши много добри приятели, които заминаваха за щатите и нямаше как да го мъкнат натам.
Та и ние така - детската ни е по-скоро спалня за децата, нашата си е спалня и имаме хол и трапезария, в които основно и постоянно живеем всички. ДОто беше ад, живяхме на вилата 3 месеца, защото там поне има четири стаи освен хола и трапезарията... Три деца, куче и папагал  с мен в гората, имаше си и плюсовете, но не искам да ми се случва пак.

# 392
А мен ме дразни много изискването точно за Excel и Word. При наличието на толкова свободни офис приложения от къде на къде ще искат пък и изучават платени такива? Логиката в тези приложения е една и съща, добре е да наблягат на това, а не на запомняне точно къде да кликат, за да направят това, което искат. Да не говорим колко сложно става ако си с друга операционна система.

.

Чак в средата на първи срок разбрах, че всички деца имат безплатен достъп до тези програми - учителката по ИТ им даде кодовете..

# 393
  • София
svetli, още едно рамо в полза на училището, не се знае в това проф.училище как ще се преподава. Те в университетите трудно намират преподаватели, какво остана за училищата.
Скрит текст:
ММ имаше колега, който работеше в ТУ, водеше часове малко по задължение, защото нямало кой, а правеше докторантура

beb4o, не ти е скучно Wink

desita, нямам думи за такива реплики.

Разбирам, че децата понякога послъгват за възможностите на техниката си (девойката ме светна, че съученици лепят тиксо върху камерата, лъжат за микрофони...), но трябва да се внимава как се изискват изисквания. Ако толкова е нужно нещо, училището да го предостави.
Скоро имахме съобщение през Школо (от училището на баткото), за връщане на раздадената техника, така че тази възможност я има. (Преди това имаше да се обадят децата, които имат нужда)

Да не говорим, че дори и да имаш добра техника всичко се случва. Девойката в със супер компютър (като нов бе, но купен на "старо").
По време на ДО два пъти и се случва да се рестартира, като в резултат бъгваше ТиймсАкаунта.Толкова сериозно, че съм си говорила с админите на системата (та благодарение на това се оказа, че публикуваните телефони за помощ се на някакви програмисти които не се занимават с посоченото), съответно часове са нужни за въстановяването. Естествено в училище знаеха за проблема, помагаха класната, админът на системата в училище.

Маги светa, и аз не съм много по вносните традиции, но знам как се раздадоха дипломите на децата от училището на наборката и е това баткото, та бих избрала "вносното" при такъв избор.
В училището на девойката раздават бележниците/свидетелствата, както и грамоти за участие в състезания/олимпиади/дейности официално връчване (тържество) за класовете 5-7 (за по-малките не знам, като за 7 класниците е по-по-най-, т.е. и тогите.
Миналата година само за 7кладниците се проведе заради епидемиологичната обстановка.
При баткото 7 клас само 'дето не ги бяха оставили бележниците и свидетелствата на купчина в стаята и всеки да рови за своите Angry

# 394
  • София
При нас школото мълчи, но моето момче нали и не ходи на училище.
Най-вероятно понеделник и вторник също да го изпитват, защото пропусна цялата тази седмица. Възхищавам му се на борбеността - иска си 6 по всичко. По ФВС вече се оплаках, че е прецакан с 5-ца, по АЕ също.
Аз пък просто искам тази година час по-скоро да свърши.

svetli, ММ е компютърен специалист и инженер. Когато се ориентирахме преди две години за евентуални паралелки за детето, (сиреч, когато си правихме сметки без кръчмар Joy),  си спомням реакцията му за КМ: "Чиста загуба на време е това. Как 5 години? Какво толкова се учи? Един курс за месец и ще е готов с КМ."
Признавам си, че аз нищо не разбирам - нито от самите КМ, нито от учебните планове на тези паралелки, нямам и обективен поглед. Но ако трябваше да избирам - по-добре сериозно училище с хубава среда и друга специалност, а КМ отделно на курс, щом това е на сърце на детето. А при нас май ще се получи точно така, макар и в друга област, и изцяло по решение на детето.

Бебчо, хайде да ви пускат и да си се приберете вече!
И предлагам повече посещения да нямате там! Flowers Four Leaf Clover

# 395
  • София
КМ не се учи 5 години! Най-много някой СИП за час-два на седмица и то най-рано в 9 клас.

До края на 10ти клас децата навсякъде учат едни и същи предмети. Профилирането става в 11 клас чак.

# 396
  • София
Да, може би пред нищо, "вносното" е по-добре, но все пак тогите са за една друга образователна институция, така че пак не сме го доразбрали вносното. Иначе от цялата работа най-много ме подразни събирането на пари за цветя, за да има всяко дете по една роза, която да подари на учител - никой не казва дали ще е на посочен учител или детето ще си избере учителят сам. Що за идея - събираме пари в училището, за да купим рози, които да раздадем на децата, които пък от своя страна после да ни ги подарят... Няма емотикон, който се чеше по главата...

# 397
  • София
SmileSmile
Dive, назад сте с "материала", при нас Марвел отдавна са изгледани всичките. В момента върви сериалът "Локи", но серия на седмица е жива мъка. Може сериалите "Уанда Вижън" и "Falcon and The Winter Soldier". Извън вселената на Марвел, препоръчвам да се насочите към сериали с повече серии. Не знам какво би допаднало на твоето дете, ние сме на трети сезон на "Д-р Хаус", а след него съм приготвила втори сезон на "Тъмните му материи" и 4 сезона "Тюдорите". Пълна съм с идеи и за must-seen филми, та няма да закъсаме Blush

Боже Kally - моя гледа Dynasty | Netflix - то е една сапунка, едни драми....притеснявам се вече!!! Иначе прокарах Lost и Fringe...ама като е сам стига и до Съдби на кръстопът !!! Smile

st. Dobri - наистина ли ще нанасят от НВО-то за годишна?!?! Това някак не ми се струва редно...

feel_the_rush - майка на дете от класа на моя хубостник зададе въпрос към РУО :

beb4o_fb
- Hands Pray Всичко да ви минава бързо и да идват само положителни емоции! 

# 398
  • София
При нас пък класа събрал пари за бонбони и подарява на всеки учител по една кутия с благодарност. Ефекта е, че всеки учител се чувства длъжен да ги сподели и нашите цял ден ядат Simple Smile

# 399
  • София
Евгений Василев, наистина наглеждам детето, искрено се надявам да няма сарказъм в поста Ви. Но не мисля, че трябваше да го огласявам.

Не е срамно да се нуждаеш от помощ или поне подкрепа в болница. Дори и за голям, камо ли за дете, дори и да е подрастващ и уж мноооого пораснал. Не е и срамно да укажеш подкрепа, помощ, съдействие в такава

katiABV, изобщо не е срамно да окажеш помощ. Но за мен не е типично и етично да го оповестявам, решила съм - направила съм го. Почувствах се провокирана да го напиша, което не е в мой стил. Явно съм била на етап тънкообидност Joy

Нито е етично да се споменава, нито е неетично. Спокойно. Нито е самохвалство / самоизтъкване, нито е форма на упрек към другите. Няма лошо да си излееш душата... без друго ти се е насъбрало много.

storm76, мисля, че приключиха с преразказите. Това е умение,. което на никое от тях няма да им е нужно поне докато почнат да тормозят собствените си (е, или чужди, ако станат учители) с прилагането му... не мъчи детето да прави преразкази след 7-ми клас.

magi_sveta, у нас работещ уиндус няма. Изобщо никакъв. Последната инсталация, с която разполагам, е на XP - и определено не възнамерявам да я монтирам където и да било, когато и да било. Всички сме на различни версии на Линукс. Принципна позиция. Служебният лаптоп на ММ, който беше тук само по време на работата от дома, категорично никой освен него не пипа.

А мен ме дразни много изискването точно за Excel и Word. При наличието на толкова свободни офис приложения от къде на къде ще искат пък и изучават платени такива? Логиката в тези приложения е една и съща, добре е да наблягат на това, а не на запомняне точно къде да кликат, за да направят това, което искат. Да не говорим колко сложно става ако си с друга операционна система.

Чак в средата на първи срок разбрах, че всички деца имат безплатен достъп до тези програми - учителката по ИТ им даде кодовете..

Ъ!?

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 10:45 от katiABV

# 400
  • София
КМ не се учи 5 години! Най-много някой СИП за час-два на седмица и то най-рано в 9 клас.
До края на 10ти клас децата навсякъде учат едни и същи предмети. Профилирането става в 11 клас чак.
Знам ги всичките тези неща, писани са не веднъж в темите, а смея да твърдя, че съм един от много малкото потребители тук, който чете всичко.
svetli също е наясно как става профилирането. Акцентът на поста ми беше на съвсем друго място, надявам се, че тя ще го разбере.

Ха, gia_fire HugHugHug !
Преди 4-5 години моят гледаше с баба си някакъв сериал, подобен на Съдбите. Тогава го метнах на "Игра на тронове" и забрави за подобни губи-време бози. Специално за филми и сериали обучението му е започнало в ранна детска възраст Satisfied Sunglasses

# 401
Явно нашето учителско съсловие е решило целокупно да къса родителски нерви - в Школо на час по лъжичка "цъфват" по една-две оценки, дотук само изключително "съществени" предмети са оформени напълно - ИТ, ИИ, музика..

# 402
450, Joy опасни са лапетата
Кали, и аз се възхищавам на деца като твоето. Моето категорично отказа да го изпитват за 6 по физика. ТУЕС отпада като опция. Искал да си почива. Не можел повече да учи...вярно, че го натиснах доста последните два месеца, на практика не е имал почивен ден, но да изкара шест по физика ще му е песен в сравнение с НВО подготовката. Но не ще, това е
Много се вдъхнових от това, което писахте за филмите. Пуснах на малкия ми Синьо лято. По едно време казва: не мога да разбера защо тези ходят на плаж по гащи, нямат ли бански...Simple Smile Не му харесал филма, сега му връчих книга. Не е по четенето, но чул от някъде, че Илон Мъск позволявал на децата си да играят на плейстейшън колкото време са чели. Пита ме дали искам и ние така да правим. Казах му, че не искам. В състояние е да дреме пет часа пред книгата, за да играе толкова. Иначе големият ми не го мисля. Лятото ще го изкара с приятелите си и на корта. Той е контактен, обича да спортува и има среда. С малкия ми е по-сложно

# 403
  • гр.Варна
При нас започнаха ударно да ги оформят.Нашето момче имаше 5 по ИТ първи срок.Втори срок имаше две петици.Госпожата незнайно от къде му писа още две шестици и го оформи с 6 за срока и годината.
По Физика и история има 6 първи срок и 5 втори.По физика вече е оформен,а по история госпожата е казала,че ще му пише също 6 за годината.По химия няма шанс да се случи Чудо като по ИТ,че там има едни четворки и две шестици,та най-вероятно това ще е единствената петица за годината за последните 3 години Simple Smile
По БЕЛ и МАТ се надявам,че изненади няма да има Simple Smile
Здраве да е!
450,много готин ход от страна на децата-хем мил жест,хем и те си подслаждат живота Wink

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 10:53 от Bonanza

# 404
  • София
За съжаление написаната оценка без изпитване не е никаква грешка. Просто й трябват три оценки на госпожата, за да оформи. И как точно реши, че при 5 и 6 ще я "изпита" за 5 и да й развали дипломата??? Е, срочната и годишна оценка бяха изтрити и днес я изпита за 6, но трябваше да намеся ръководството. Сигурна съм, че има и други такива случаи Angry
За стария компютър... когато съпруга ми се разболя и бяхме няколко месеца в чужбина на лечение, далеч от децата, той даде служебния си лаптоп на детето, за да има къде да си прави проектите (тогава още нямахме идея за ДО). По-късно, когато почина, аз поех работата му и съответно личния му лаптоп, където е всичката служебна информация, приложения и т.н. За ДО прецених, че този лаптоп върши чудесна работа и няма нужда на този етап да купувам нов, а и детето чувства някакъв сантимент към този компютър. Когато се налагаше да има камера, рискувах и й давах моя (всяка седмица правех копия на целия диск). Но не винаги съм била вкъщи. Първия срок същата госпожа по биология й писа двойка, защото се забавила да си включи камерата, а за целта трябваше да смени лаптопите, като на моя в същото време учеше дистанционно брат й. Тогава дъщеря ми получи страшна паник атака от притеснение Sad
За телефона - когато беше в 6 клас участва в една чужда реклама за известна видео игра. С част от парите от рекламата си купи телефон, който не е върха на сладоледа, разбира се. Но за госпожата явно е, особено когато искаш да се заядеш...
Иначе по всичко вече е оформена. Чакаме резултатите, да измислим желанията и да започва това лято вече.

Бебчо, бързо възстановяване на детето желая и никакви болници повече Kissing

Общи условия

Активация на акаунт