Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 991
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 330
светли, може да му предложиш да запишете училище хубаво заради средата, а това да го учи в школи, които издават и сертификат. професионалната квалификация има различни ачини за продиобиване.

десита, аз бих ЗВЪННАЛА ВЕДНАГА на госпожата да я питам дали не се е объркала с друго дете, защото виждаш нанесени оценки, а дъщеря ти не е изпитвана. да питаш как мисли да я оформи. и ако е 5, да питаш как може да я изпита за Отличен за Годшина оценка.

# 331
  • София
Не разбирам за какво се пише в последните 1 страници...честно.

Поради тази причина чета избирателно, обикновено мнения в различен цвят и някакви спорове "по принцип" директно ги прескачам.
За протокола- лежа на плажа, пия мента и до мен група ученици (неразслоени още в 7ми клас) , играят, смеят се, толкова е хубав животът без точки и прогнози.

Най-хубаво беше преди да влезе в ДГ... И времето беше безкрайно...

# 332
  • София
Бебчо, в коя болница сте?
Рори, в Пирогов сме. Преди 2 години пак бяхме посреднощ тук, бяха подготвили залата за операция, но ни се размина. Сига имахме голям късмет - след цял ден изследвания на друго място, педиатърката ни настоя да отидем тук. Беше прегледан от двама лекари с различна специалност, които бяха решили, че можем да си ходим. Чакайки последния преглед, към нас се приближи тази Лекарка - в последствие разбрах, че го е видяла как ходи, видяла му резултатите и го пое. Беше много изчерпателна и, без да всява паника, ни обясни всичко. Лично ни съпроводи до стаята, стоя до него до изтичане на първата скоростна система. След това ми разясни какво точно може да се случи ако реша да изчакам дори още час. И беше права. Добре, че се появи, винаги ще съм й благодарна!
desita_q, две поредни години синът ми завърши с по една 5-ца - по история. При оценки 6; 4,49; 6;6 и похвали в дневника за активно участие и старание осподинът му остави 5 за срока и за годината Hug Миналата година пак така -5-ца за първия срок, 6-ца - за втория и 5-ца за годината Joy.
NaM, страхотна тениска Kissing Heart

# 333
  • София
desita_g, може пък да е неволна грешка. Миналата година бяха разменили половината оценки в дипломата на сина ми и съученик, имаха еднакво първо име и близки фамилии. Добре, че класната прати на всеки родител проекто дипломата за сверка на данните, та и на двете деца родителите забелязахме веднага и оправиха всичко навреме.

А може и да е "ако мине" от страна на госпожата. И в двата случая си струва да звъннеш.

# 334
  • София
Днес осъзнах, че след седмица девойката няма да е заета дори до обед! Не знам какво ще правим, вероятно ще се изнасям през деня да работя от другаде, защото ще ме дразни бездействието й Joy Имате ли идеи какво да предложим за забавление (щото те филмите за Марвъл ще свършат в един момент), някакво ново хоби, знам ли...

Плаж...

# 335
  • София
Моят син днес е присъствал в училище само за часовете по математика. Класната им била казала, че щом са оформени по другите предмети, може да си ходят, а по програма има четири блока. Още скитосва и не се е прибрал. Много освободен се чувствал след НВО. 😀
Съвсем скоро семейно изгледахме сериала "Синьо лято" от нашето детство. Много му хареса и се впечатли доста.

# 336
  • В центъра на моретата
Аз не мога да накарам дъщеря ми от няколко години да отиде на плаж, при положение, че живеем точно на 5 минути пеша от плажа.
Честно казано, изобщо не ми е опция да стои по цял ден пред лаптопа и да играе или да гледа филми, още повече, че и зрението й пострада вече. Ама, алтернативите не са много, май..

# 337
  • София
Относно профилите- обикновено в план-приемът са определени първите два, които не подлежат на смяна до 12 клас, но няма как да разберете какви ще са след 10-ти клас трети и четвърти профил, дори и сега да влезете да разгледате програмата на гимназията. Давам за прием нашето училище- ЕГ Иван Вазов Пловдив, 9 клас завършва. Настоящите 11-класници са имали избор между мат, физика, химия, биология и история за трети профил, като четвърти няма! Има някакъв избираем предмет, който отново може да е химия или биология, геогрофия, история или бел. Този същия избираем предмет може да смените в 12 клас, и за какво им е, още не съм разбрала. Настоящите 10-класници пък, са с още по-стеснен избор за трети профил, като е отпаднала физиката, предполагам, че нямат преподавател или не се е събрала група. На въпроси на родители-отговорът е, това се предлага към момента...
Та за вашия набор нищо не се знае, както и за на синковеца...А относно притесненията ви за това, към какво ще се насочат и могат ли рязко да сменят посоката, то отговора от личен опит е Да! От едно очевидно хуманитарно насочено дете, с афинитет към езиците, моето претърпя метаморфоза, относно математиката, и сега с удоволствие и лекота му върви предмета. От сега знае, че иска профил МАТ, а ДО през тези две години, спомогна за това, че да съжалява, че е избрал испански, като е можел да си мързелува с английския...Така че да, променят се децата, но важна е средата, за това нито за миг не е съжалил за избора си на училище, аз също.

Леле, вкарахте ме във филми някакви сега...
Какви са тези 4 различни профили!?
По мое време най-много да можеше евентуално да се избере западен език, та... супер непонятно ми е.

Бебчо, не знам в коя болница сте и не мога да правя обобщения, но... децата без придружител общо взето са само тези над 14 и... дори и тях някоя кокошка ги взема под крилце. (Миналата година бях в ролята на кокошката). А детето не е нужно да го държиш будно до или за всяка система. Спокойно може той да си спи, а системата да си тече... не забравяй, че и сънят лекува сега. Колкото повече спи, толкова по-добре, той на системата не й помага да изтича.

Между другото, някой пита дали дете с  различен  профил ще може да кандидатства право с български, и дали ще е проблем, че няма да има хорариум. Доколкото знам, за българските университети не се иска хорариум. В СУ тази година примерно право се кандидатства с ДЗИ по БЕЛ и общ успех от дипломата.

Ох, успокоих се.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 18:37 от katiABV

# 338
  • Варна
светли, може да му предложиш да запишете училище хубаво заради средата, а това да го учи в школи, които издават и сертификат. професионалната квалификация има различни ачини за продиобиване.
Точно това обработвам в момента. Показах му миналогодишните им резултати от ДЗИ в 12 клас и си смени мнението, като видя среден 3.56 например.
Ще работим още, има време, но трябва говорене.
Не пропускайте този момент, това не се решава за 10 минути. Особено при деца като моето, които имат нужда от убеждаване и повторение, докато осмислят какво им се говори.

# 339
    Моят син днес е присъствал в училище само за часовете по математика. Класната им била казала, че щом са оформени могат да не ходят
    Супер. Но при щерката още не са оформени по повече от половината предмети. По география утре ще правят изходно. Не знам кога ще го проверява, нанася и оформя.
    Десита, много неприятно за оценката. И мен ме притеснява такава възможност и то по биология, утре трябва да имат, но със заместник. Не са оформени има 2 оценки - 4 и 5 и се надявам да е поне 5. Ама знае ли се.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 18:41 от MianaNia

# 340
    • София
    Момичета, не е задължително ученикът да присъства на записването, нали? Ние от 4 юли заминаваме за Гърция и мислим да се върнем на 6ти септември чак. Чудя се да го оставям ли в София още няколко седмици с баба му и дядо му, или те ще се справят със записването и сами...

# 341
    • Някъде на край света
    Темата ме напряга и чета като учениците - по диагонал. Wink
    Dive, препоръчвам и аз Синьо лято. Гледахме го зимата да ни е лятно. Сега девойката се е отплеснала по български филми. Изгледа Спас и Нели, Специалист по всичко, Тримата от запаса, Деца играят вън. Планувала е още БГ филми.
    Не са оформени почти по нищо при нас. Само по Изобразително изкуство има оформена срочна и годишна оценка в школо.
    Bebcho, дано са му направили ремонт на Пирогов, че ни се наложи преди няколко години да лежим с малкия звяр. Имах чувството, че тавана ще ми падне на главата. След това си пукна главата, счупи два пъти ръка и пак там сме ходили, но не сме лежали. Даже на рецепцията гласно каза, че по име го познавали (дамата го пита той ли е след като го регистрира с ЕГН), а аз си потънах в земята. Все едно го малтретираме.
    За протокола - не влизам в платформите и даже не знам какво и как ще редим като желания. Девойката ми каза, че точно да си избере къде и нещо я разубеждава. Дано докато дойде време да редим да измисли.

# 342
    Момичета, нали реденето на желанията започва от 5 до 7 юли.

# 343
    • София
    Да, от 5 до 7 юли ще ги подреждаме желанията. И на 13.07. ще тръпнем в очакване, а някои след това и на 20 - ти. До началото на август знам наизуст коя дата в кой ден се пада. Защо ли... 😁

# 344
    • Бургас
    Най-накрая ви изчетох.  При нас няма нито един предмет с срочна/годишна оценка.
    Днес правеха изходно по физика, в четвъртък по химия... Направо се чудя на тази госпожа, кога ще ги проверява и кога ще нанася оценките и да ги оформя или препитва , ако някой има нужда. Луда работа.
    По математика , категорично отказва да оформя , докато не видела резултатите от НВО - поредната откачалка Simple Smile))) Последна оценка по мат има нанесена април месец - не иска и да изпитва, чакала НВО и тогава щяла да решава ......

Общи условия

Активация на акаунт