Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 97 008
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 315
  • на пистата
В ел.дневника ни,сина ми няма повече място зя оценка по математика 🤣🤣всичките 7 са запълнение.Но господина вчера решил да го изпита на някакви задачи..изкарало детето 6 и му нанесъл оценката в РП математика.История и цивилизация също има 7 оценки.По география разгеле му нанесоха петицата и вече не се мъдри само двойката 😁
Имахме драма с физическото.Детето ми е спортист.Скача,бяга,физически упражнения...всичко му е топ.Едно от най-добрите деца в училище е.Обаче господина решил,че ще му пише 4,защото не можел да играе баскетбол...е,беше бесен.Днес му казал да го изпита на каквото реши за да поправи тази 4ка.Справил се е с всичко...прибра се много щастлив,хвърли раницата и отиде да кара тротинетка.И един поздрав за всички от моето дете 🤣🤣🤣

# 316
  • Пловдив
NaM
много яка тениска!
И моят обича думи като чилва, ма(т)чва, ... сега след всяко изречение добавя what?
Да ти е живо и здраво момчето! Heart

# 317
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
амбицирАхте ме и преброих оценките. Simple Smile
8 броя  по биология.
12 по БЕЛ, а до петък има време.
казали са им, че ще нанесат НВО БЕЛ и МАТ като оценки Sad

# 318
  • Варна
В ел.дневника ни,сина ми няма повече място зя оценка по математика 🤣🤣всичките 7 са запълнение.Но господина вчера решил да го изпита на някакви задачи..изкарало детето 6 и му нанесъл оценката в РП математика.
Моят син има 10 оценки по математика, така че място има! В петък ще правят контролно по ИУЧ математика, за оформяне. Сети се госпожата...

# 319
  • София
Относно профилите в 11 клас, като  учител  в 73.СУ ще споделя с вас какви профили ще има през следващата учебна година ( при 5 паралелки във випуска).
Две групи Математика  и ИТ,
една група Математика  и Физика,
две групи Биология и Химия,
една група История и Философия  и
една група География и История.

# 320
  • София
Ужас, 21 страници, кога успяхте 🙄
Влизам да помрънкам и се връщам да чета...
Бясна съм... Снощи в 20 ч школото ме информира, незнайно как се появява една 5 от самостоятелна работа по биология, без да е била изпитвана, тестувана или нещо друго (последните 2-3 седмици покрай НВО и отсъствие на учител нямаха биология) . При предишни оценки 5 и 6, сега загадъчната петица и 5 за срока, 5 за годината. Не ми е за петицата, ама първия срок беше по същия начин. И същата тази учителка се позволяваше по време на ДО да говори неща от рода на "Виждала съм те с какъв телефон си, а искаш да ме убедиш, че лаптопа ти е стар и няма камера" 😨 Ами стар е, но пък си работи, нямам възможност да й купя нов. А и този лаптоп е служебния на баща й и детето си иска него (така усеща, че баща й е до нея и й помага).
Ако се стигне до оценките от дипломата и тази петица я препъне, ще я разкостя тая учителка...

# 321
Аз съм много, ама много против това бясно оформяне в последния момент, но така е по норматив.
Иначе по мое време , аз юни месец ходех на училище за почивка - тайната ми стратегия беше в началото на всеки срок да наблъскам колкото се може повече оценки от изпитвания, реферати и прочие, та ако някъде се омажа да компенсират или просто да са достатъчни. След класни , освен ако няма някое общо контролно, нищо не правех, само си учех . Тази система прилагах от 4-ти до 11 клас и много добре работеше. Innocent

Това за новия телефон и стария компютър - нямам думи, не е работа на учителя , особено пък ако го е направил на всеослушание и пред други деца е много грозно и невъзпитателско.

# 322
Десита, на твое място още сега бих звъннала и на г-жата по биология и на класната с въпрос като не са имали час кога са правили самостоятелна работа, съответно да ми я покаже. А при необходимост бих говорила и с директор. Просто не е честно така независимо, дали тази оценка ще я препъне. Има и още нещо. Понякога в школо стават грешки и по профила на вашите деца влизат чужди оценки. Разговорът е необходим. Може учителката изобщо да не знае за тази грешка, а школото само дава прогнозни текущи и годишни оценки според текущите. Те са в друг цвят. Когато учителят въведе срочната оценка, която той е преценил оценката е в зелен цвят.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 08:48 от Рори72

# 323
  • Пловдив

... тайната ми стратегия беше в началото на всеки срок да наблъскам колкото се може повече оценки от изпитвания, реферати и прочие, та ако някъде се омажа да компенсират или просто да са достатъчни.
същият съвет давам на моите.
Даже съм им купила "Органайзерът на Стан" (един влогър, не може да не знете Wink ) - та, там момчето съветва същото! - на мен ако не вярват.

# 324
desita_g, бих те посъветвала да говориш с г-жата от кога точно е оценката. На дъщеря ми преди време по грешка й бяха нанесли оценка по английски на друго дете. Имената им са много близки и госпожата все още не ги беше опознала. Беше една 4, и аз се обадих да питам къде точно са й пропуските на моята госпожицата и изведнъж се оказа, че оценката не е нейната Wink

# 325
  • на пистата
амбицирАхте ме и преброих оценките. Simple Smile
8 броя  по биология.
12 по БЕЛ, а до петък има време.
казали са им, че ще нанесат НВО БЕЛ и МАТ като оценки Sad
Факт е,че оценката му е писана на РП мат а вчера нямаха.Дали господина не знае как се прехвърля или няма място...не знам.Ние сме на админплюс.
Както и да е,няма значение.Важното е че ги оформиха и вече..ваканция здравей 😁
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 16:47 от NaM

# 326
  • В центъра на моретата
Чудя се и аз какво ще прави девойката като свърши училище. Нетипично й беше през изминалия уикенд без школи и уроци - моташе се като муха без глава. Е, ще играе на игрите, които бяха спрени от известно време. И другото, което чака с нетърпение са аниметата - доста сезони изтърва покрай ученето. Е, може и аз да се включа в гледането на част от тях. Иначе, изтеглила си е манга и чакаше да свърши, за да ги метне.
Много й се искаше да има китара, въпреки че не е хващала до момента. Баща й  започна да гледа за електрическа - точно с цел да си запълва времето през лятото.

# 327
  • Варна
Много благодаря, че сменихте темата от последните 15 страници, писнало ми беше.
Ние сме с друга драма. Синът ми е решил, че иска паралелка, която дава професия, за да може да завърши и не иска висше. Затова търсим такава компютърна паралелка. Но тази, която най му е интересна (компютърни мрежи) се учи в бившия електротехникум, за който нямам добро мнение като среда и ниво.
И сега не знам, да настоявам за училище с добра среда и някаква друга компютърна специалност, или да го слушам? Говоря му, че след 5 години може да е на друг акъл и да иска да следва, а за това трябва добра обща подготовка.
Проверили ли сте новата гимназия към ТУ?
Не съм чула лош отзив за нея, но пък май тази година за пръв път ще има държавен прием. 
https://itpg-varna.bg/

# 328
Много й се искаше да има китара, въпреки че не е хващала до момента. Баща й  започна да гледа за електрическа - точно с цел да си запълва времето през лятото.
Ако детето не е ориентирано и не е хващало китара - купете акустична. От първа до трета струна са силиконови, а не метални. Отделно на това електрическата без усилвател и колона не вади звук, докато класическата - да.  Техниката на свирене също е важна, но различна. Даже , ако трябва да бъдем по-точни - от позицията на тялото. В къщи имаме и двата вида китари - почнахме с електрическа, не допадна и сега сме на акустична класическа. Много е по-лесно от акустична китара да се научиш да свириш на електрическа   (след като си минал основната техника), отколкото обратното.

# 329
  • Варна
Гимназията към ТУ-Варна си е от миналата година с държавен прием. Според справката за миналогодишните балове, специалността Системно програмиране е с около 30 под същата в МГ (при почти същото балообразуване), което би следвало да значи, че деца с висок бал са я предпочели пред Електротехникума. И все пак системно програмиране не е мрежи... Ако иска конкретно мрежи, дали не може да се намери курс/школа паралелно на училището? Честно казано, не съм запозната как стоят там нещата.

Svetli, допълвам се: Виж тук - към ТУ-Варна има такава мрежова академия, където е достатъчно да е навършил 16г и да има познания по АЕ и начална комп. грамотност: http://ciscoacademy.tu-varna.bg/2.html

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 17:21 от Dive

Общи условия

Активация на акаунт