Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 97 006
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 300

Което на разговорен език си е точно пазене. Просто няма как да "паднеш" надолу, а пак си класиран на същотожелание. Затова  и много хора го  приемат като пазене:)
                 Кой как си го разбира си е лично негов проблем,но по същество това си е второ класиране - със същия бал на същото място.

# 301
  • София
Да ви разсея малко с изпълнения от болницата. Знам, че в 14 часа пускат поредната система на малкия, излязох да му купя супа и в 13.55 бях в стаята. Гледам, тече едно шишенце, за което знам, че трябва да му се влее само половината, но не знам дали е било пълно или наполовина празно. Изтърчах до стаята на сестрите, тежко-тежко дойде една и като се опита да ми държи един тон...ейййй, откачих! Снощи им чаках кефа, детето вече умираше за сън към 23.55. Днес зарязали детето с лекарството... А изрично казах къде отивам, нямаше ме общо 15 минути. Избухнах! Едната започна са ме успокоява, не било проблем, довечера нямало да му вливат. Да, но ръцете й трепереха. Има деца без придружители, с тях какво става?! Аз следя системи, спирам, отивам да ги викна, но тези деца какво правят?!

# 302
Прегръщам те, кураж! Понякога е много тегаво и гадно по болниците!
Гледай интересите на детето си и ги отстоявайки до дупка! По-важно няма от това!

# 303
а за филмите аз да препоръчам "бягство от затвора" - кеф!

# 304
Относно профилите - няма как да ги предвидите отсега. Хубавото е, че детето ще ги избира чак 10ти клас.

По опит от 2 НВО-та 7ми клас (2018 и 2020), посочените отсега профили в някои езикови гимназии не означават, че паралелка Г примерно задължително ще е такъв профил (визирам Втора АЕГ в София).
Ние и двата пъти не писахме конкретни паралелки именно заради посочени профили, после се оказа, че посоченото в 8ми клас не важи в 10ти и децата свободно избират от предоставените профили от училището.

Между другото, някой пита дали дете с  различен  профил ще може да кандидатства право с български, и дали ще е проблем, че няма да има хорариум. Доколкото знам, за българските университети не се иска хорариум. В СУ тази година примерно право се кандидатства с ДЗИ по БЕЛ и общ успех от дипломата.

# 305
Бебчо, да ви пускат вече. Blue Heart

У нас освен сериалите и филмите, отново се завъртя бижутерската вълна.
През ден са до Бижуленд за материали - камъни, тел, синжири и се правят пръстени, гривни, колиета в огромни количества.

Оценките в Школо се увеличават лека полека, вижда му се краят, момичета.
Още малко и ще пием за нещо друго.

# 306
  • България, София
Бебчо, гуш от мен.
С право си реагирала. На мен преди време за каката една сестра в Пирогов се опита да ме изкара, че съм и викала и съм се карала. А аз обясних с твърд тон, че на дясната ръка на сгъвката не трябва да се поставя абокат, тъй като е правила тромбофлебит и съветът беше там да не я бодат. Нито виках, нито се карах. Обясних какво са ни казали и настояваме да се спазва. Според сестрата лекарите щели да се сърдят, защото за манипулацията на лявата ръка щяло да пречи и т.н. и т.н. Питах изрично лекар след това, каза, че няма никакво значение.
Има прекрасни хора сред  сестрите и санитарите, но има и такива, които много обичат да си придават важност и защото пред лекарите не минава номерът, пред кого - майките и децата.
По - скоро да ви пускат и да сте си в къщи Hug

В петък наборката по химия ще има изпитване за оформяне, че на последния тест хич не се е представила блестящо.
Биологията също не е цветя и рози.

И на мен в последните страници разразилите се спорове хич не ми допадат, въпреки, че всичко изчетох. Не искам да вземам никакво отношение.

Рапарига, наздраве и благородно завид Simple Smile Аз съм в офиса.

Desem, Тинкърбел, честито за приема в ПЧМГ Simple Smile
Desem, смях се вашето пиле, но си представям какво ти е било. Голямо диване си отглеждате.

# 307
Free soul, много ти благодаря за разяснението. Много е заблуждаващо това. И аз бих изключила някои паралелки, мислейки си, че това са предопределени профили от 10 клас
При нас са казали до петък оформяне. Засега е оформен по три
Bebcho Hug

# 308
Ами аз конкретно дори звънях миналата година във Втора АЕГ да ги питам, ако пишем паралелка с География, означава ли, че задължително ще е такъв профил след 10ти клас, и там от канцеларията започнаха да се чудят и питат една друга, и накрая нищо не ми казаха. Едната вика - "Да", другата - "Не е сигурно"...И не писахме няколко паралелки даже в желанията (или ги смъкнахме доста надолу).

# 309
при нас такова затишие от две седмици в школо, дано не е само пред буря Laughing

# 310
  • Варна
Много благодаря, че сменихте темата от последните 15 страници, писнало ми беше.
Ние сме с друга драма. Синът ми е решил, че иска паралелка, която дава професия, за да може да завърши и не иска висше. Затова търсим такава компютърна паралелка. Но тази, която най му е интересна (компютърни мрежи) се учи в бившия електротехникум, за който нямам добро мнение като среда и ниво.
И сега не знам, да настоявам за училище с добра среда и някаква друга компютърна специалност, или да го слушам? Говоря му, че след 5 години може да е на друг акъл и да иска да следва, а за това трябва добра обща подготовка.

# 311
Настоявай, убеждавай, предоставяй информация. Всякакви средства са позволени Simple Smile малко са тези тринайсетгодишни, които не са на друг акъл на 18

# 312
  • София
И друг път съм споделяла, че не обичам да се изказвам по по-сериозни теми просто защото всеки си е прав - просто гледните точки са различни. Някой гледа под ъгъл от 15 градуса, друг - под ъгъл от 30, 90  110 градуса Joy
До четвъртък сме тук със сигурност  - вливат му 3 антибиотика и е задължително. Иначе единици от персонала на болницата са тези, които искат да се правят на велики в очите на разтревожени майки, просто не попадат на правилната майка в мое лице Joy Днес изнесох отново лекция на малкия, че трябва да отстоява правата си и не трябва да позволява някой, образно казано, "да му се качва на главата". И нагледно му го демонстрирах по стечение на обстоятелствата Hug
magi_sveta, резултатите ще излязат скоро. Пожелавам ти от сърце те да са предостатъчни, за да може синът ти да учи там, където, засега, е отписал като възможност Kissing Heart
Desem, връщах се отново да чета за пилето, много увлекателно си го написала Kissing Heart И си представих как Rapariga стои и те наблюдава от плажа с питие - исках да правя компания и на двете ви Hug

Редактирам се : magi_sveta, не си била ти, извинявам се Hug. Svetlii е попитала нещо, но май тя е от Варна

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 17:44 от beb4o_fb

# 313
Бебчо, в коя болница сте?

# 314
  • България, София
Светли, и аз съм на мнение, че не са в състояние да вземат най - правилното решение сега децата.
Разбира се, че трябва да се съобразим с тях, доколкото да не бутаме в училища, в които не им е мястото.
Но за по - добра среда не трябва да се пестят усилия.
Стискам палци балът да стигне за по - доброто място.
В крайна сметка дори и да преподават във въпросния техникум това, което синът ти иска най - много, ако нивото не е добро заради маса немотивирани ученици, какво в крайна сметка ще е научил? Не е ли по - добре да е нещо сходно, близко, но на добро ниво, вместо точно желаното, за което да се окаже, че си е губил времето?
Не знам, може и да не съм права.

Общи условия

Активация на акаунт