Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 929
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 420
Е как ще го няма цитата?
Нали произведенията са определени и текстовете на творбите са целите глави, не част от тях?
Някаква част от втора глава била отпаднала,а в нея бил и цитата.Но това е в някои учебници.
Правим справка само!
В модела по бг пише 3. Из „Немили-недраги“ (Ив. Вазов): І, ІІ, ІІІ, V, X глава, епилог
така, че ако цитатът е от тази глави, няма проблем

# 421
  • Пловдив
Медицинското, което се изисква за професионална паралелка може ли да се издаде само от личен лекар?

# 422
  • София
Някаква част от втора глава била отпаднала,а в нея бил и цитата.Но това е в някои учебници.
Това е много странно...
При нас и в училище, и в школата си учеха целите глави. Не съм чувала за отпадане на част от глава.
За съжаление нашият учебник е на "Просвета" и не мога да направя справка.

Иланг, да, може.

# 423
В учебника на Булвест 2000 го има

# 424
  • гр.Варна
Е как ще го няма цитата?
Нали произведенията са определени и текстовете на творбите са целите глави, не част от тях?
Правим справка само!
В модела по бг пише 3. Из „Немили-недраги“ (Ив. Вазов): І, ІІ, ІІІ, V, X глава, епилог
така, че ако цитатът е от тази глави, няма проблем
Благодаря!

# 425
  • София-Младост
Медицинското, което се изисква за професионална паралелка може ли да се издаде само от личен лекар?
Да.

# 426
Да.

А на бланка за медицинско за работа ли трябва да бъде?

# 427
  • София
Нашето е точно на такава бланка, като срещу "Лицето кандидатства за работа в ...." докторката е написала "ученик".

# 428
Да.

А на бланка за медицинско за работа ли трябва да бъде?

Да ви кажа при мен какво стана. Отивам за медицинско , ЛЛ ми издава медицинска бележка, в която пише,че детето няма противопоказания за кандидаттване в профисионална гимназия. Аз и казвам: Ама аз искам медицинско. Тя казва: това ще ви свърши работа за гимназията , бланките за медицинско са 2 вида: за работа и за шофьорска книжка. А кажете сега какво да правя?

# 429
[color=
feel_the_rush - майка на дете от класа на моя хубостник зададе въпрос към РУО :

Много благодаря! Изключително ми е полезно..

# 430
  • София
нашата ЛЛ отказа да даде медицинска бележка, ако не минем и през очен за заверка, а същата е отпуска и днес ще търся друг очен - дано издаде направо и м. бележка, че да не се връщам до ЛЛ. За мен това е излишно размотаване на родители и деца.

# 431
  • София
Явно нашето учителско съсловие е решило целокупно да къса родителски нерви - в Школо на час по лъжичка "цъфват" по една-две оценки, дотук само изключително "съществени" предмети са оформени напълно - ИТ, ИИ, музика..

При нас в Админ нищо не цъфти - нито една срочна или годишна още няма...

А Кастрева си мисля, че ще се направя, че не съм я ни чувала, ни виждала. Детето на 13ти рано тръгва на лагер, няма 14 години, няма лична карта, аз съм човекът, който ще го записва.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 11:51 от magi_sveta

# 432
  • София
Медицинско за работа е нужната бланка, онази за шофьори е много подробна и специфична.

# 433
  • София
Преди две години нашата ЛЛ ни издаде на бланка за работа.
За записване без детето, минали години е ставало, за тази може от РУО да имат някакви други изисквания.

Правим справка само!
Ха, ха, ха, сега да не се окаже, че децата са писали теза на част, която е отпаднала.

# 434
  • В центъра на моретата
Не мога да разбера тези претенции на учителите относно домашната техника на децата. Като започнаха да учат ИТ - не помня кой клас беше, учителката каза на родителската среща, че ще работят на Windows 10 и за да се упражняват вкъщи - трябва да е такъв. Е, на нейния лаптоп беше 7-ца. Мъжът ми, колкото змии и гущери бълва, докато инсталираше 10-та, чак ушите ми се зачервиха.
Тази година, след като предната беше няколко месеца дистанционно, а лаптопа й е малък (никой не е предвиждал такава ситуация), купихме един огромен монитор, който го вързахме за лаптопа и си гледаше него. Взехме скенер и принтер, защото ги накъсаха от проекти и какво ли не, което трябваше да се сканира, принтира и т.н. Въпреки това, математичката им искаше при контролни, докато работеха дистанционно, да се пращат снимки само с телефони. Не можело PDF, JPG или друг формат, защото не можела да ги отваря или не ставало "бързо".  Отгоре на всичко контролното трябваше да се изпрати за около половин до 1 минута - иначе не се проверява...... Просто нямам думи!
Телефонът на девойката е хубав, но е пълен с 1500.. приложения и няма памет нито на телефона, нито в облака и всичко върви бавно, та снимките на въпросните контролни, докато се изпратят пресрочваше времето. Е, затова, писмените й работи не бяха проверявани.
Направо бях побесняла, а ММ щеше да пише до директор, РУО, МОН и не помня още за къде се беше заканил Simple Smile Единствено  това, че оценката по математика й беше важна за края на годината, ме възпря да предприема някакви действия.  Не смятам, че е необходимо учител да казва с какво да работят учениците. Има много такива, които нямат финансовата възможност, за да осигурят най-добрите условия на децата си - те какво правят.
Радвам се, че вече мина всичко.
Иначе, нов телефон сме й обещали да й вземе, но като подарък за рождения й ден, който е през ноември - дотогава ще чака. Не че и той няма да се напълни с какво ли не още на първия месец .....
А относно подаръци - за учене и оценки, и висок успех - не правя, считам, че на този етап - това е задължението й, както моето и на баща й е да работим.  А и не мисля, че е особено възпитателно (но това си само мое мнение, не  ангажирам никой).

От Школо ми цъка телефона през минути. Оформена е с годишни оценки по почти всичко, освен АЕ, Технологии и предприемачество ("най-любимия ми предмет"Laughing) и ФВС - модул.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 12:12 от zaek

Общи условия

Активация на акаунт