Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 802
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Моят... покрай една Настинка в Приморско преди 2 лета мнооого искаше да го запиша на руски.
Е, не намерих школа в Пловдив, а за частен учител ми се стори необосновано скъпо. На едно място ми записаха координатите и обещаха да ми се обадят като се съберат желаещи. Така и не ми се обадиха.
А и той забрави за Настинка (както го бъзикахме с баща му - НастИнка Wink )
В Пловдив в Хуманитарната има паралелка с руски. Мисля, че е единствената в града, като изключим ЕГ Иван Вазов, в която руският е втори език.

# 496
  • София
Имам въпрос - извинете, ако е обсъждан - какво мислите за изучаването на езици от сорта на китайски, японски, корейски дори? Thinking
Преди няколко теми писа тук една потребителка, мисля, че беше учител в 138 СОУ. Моето дете е твърде далеч от тези езици, колкото и самото училище на мен да ми хареса.

Школото се обади с годишна оценка по Музика Joy

# 497
  • Пловдив
...
А и той забрави за Настинка (както го бъзикахме с баща му - НастИнка Wink )
В Пловдив в Хуманитарната има паралелка с руски. Мисля, че е единствената в града, като изключим ЕГ Иван Вазов, в която руският е втори език.
Да, да, зная.
Към момента обаче НастИнка е забравена, а той не иска да чуе за езикови гимназии.
Притеснява го факта, че в 9 клас ще се учат общообразователни предмети на чужд език... Така поне ми казва. Но по-скоро, защото са се разбрали компания момчета, че ще пишат първо желание НТГ и (не зная защо!?) са сигурни, че ще ги приемат. Всичките. Всичките 6-7 момчетии. Rolling Eyes

# 498
Имам въпрос - извинете, ако е обсъждан - какво мислите за изучаването на езици от сорта на китайски, японски, корейски дори? Thinking
Корейският е страхотен език, който заедно с културата (без к-попЪт) е в нашия дом през последните 7 години. Уникално е да слушаш детето ти как чете и говори на корейски, че и с акцент Blush

# 499
  • София
Моят син учи японски в 18то. Това му беше второто желание, за първото, физика в НПМГ, не му стигнаха 1.5т. Започна с голямо желание, но преминаването в ДО точно в тази подготвителна година никак не му се отрази добре. Мотивацията му да учи рязко спадна, а това е език, за който си трябва постоянно и системно учене. След като ги върнаха ПО нещата се пооправиха, но има наистина много за наваксване през лятото. На няколко пъти беше на път да се откаже съвсем с ученето на езика, последно преди няколко дни след финалния изпит за годината, защото е недоволен от представянето си.
Иначе учителите по езика са чудесни. Много добре се разбират с децата. Колкото до последваща реализация: всяка година има стипендии за японски университети. В топ 50 на световните университети има 3 или 4 японски такива. Има и много китайски, и южно корейски. Въпросът е в тази тежка тийн възраст ако решим да подкрепим нестандартното желание на детето си, ние самите да сме наясно, че после ще трябва да го подкрепяме и стимулираме да не се отказва и да не съжалява, когато трудностите се появят.

# 500
според мен най-подходящият подарък е бижу с опция за замяна. много ми харесва идеята за гравиран часовник, но не бих рискувала. може би пак с опция за замяна и после гравирането, за което ще сме платили предварително. иначе писалка - твърдо не, много малко хора я ползват, еднакво рисково като гравирания часовник. виж гравиран химикал марков е чудесна идея.

# 501
  • София
Момичета, бясна съм... Току що Школо ме възвести за 5 по География... а НПМГ ни беше опцията извън частните
И това след три шестици от изпитвания, няколко точки на косъм от класиране на национален кръг на Олимпиадата и ... две четворки от проекти... Не искала да го изпита, "важни били знанията, а не оценките"... Поздравявала го, защото бил единствения с 5 ... Гьостерицата у кого отиде?

# 502
  • Пловдив
molivе , съжалявам! Sad

# 503
  • България, София
И при нас се въртяха идеи за корейски или японски. Може би още не са отпаднали изцяло.
Корейският е желан точно заради K - pop, по който наборката е много залитнала. Непрекъснато се слушат такива парчета, гледат се такива клипове. Започна от момчешки групи, последно е фенка на момичешка.
На мен много ще ми е полезна информация за 138 училище. Паралелката, в която се учи корейски е професионална, а изучаването е разширено, не интензивно. Та повече инфо вярвам ще е от полза за доста от четящите.

В админ плюс вече има оформяне по ТП. 5 за срока и 6 за годината. Първия срок имаше 6.
Лека полека очаквам и по останалите предмети. По физическо вероятно ще е 5. Има три петици.

За подаръците за класния. За бившия класен държах да участвам и идеята, която се подкрепи беше да му се нарисува един шарж и гифт карта, която да се ползва  в различни магазини. Мама от стария клас се нае с организацията.

При сегашния клас нещата стоят малко по - различно. В това училище класните ръководители са педагог - съветниците и класната ни не е само на нас, а и на други класове. Учителите по предмети не са класни. На РС на класа питах родителите има ли някаква организация в тази посока, никой нищо смислено не отговори.
Може би ще трябва да помисля нещо самосиндикално от наше име. Символично, но пък жест на внимание.

molive, това си е злонамерено отвсякъде.
А четворка на проект - без думи Rage RageRage

# 504
  • В центъра на моретата
molive, защо не говориш с госпожата - има още време, да му даде домашно и да му пише оценка, която ще поправи останалите. Наблегни, че му е нужна оценката за кандидатстване. А, може и да й почешеш самолюбието и да й кажеш, че е любимия предмет, а с тази оценка го демотивира.

# 505
и аз бих говорила, без никакво колебание.

# 506
  • на пистата
Нашият класен категорично казал на децата,че не иска подарък.Обаче те от уважение,понеже е Пич(както казват) му поръчали чаша от полимерна глина с питагоровата теорема(учител им е по математика) и надпис-Най-якият учител.Може да е евтина,но те така са си решили.
Скоро ми се мерна ей това,не е кой знае какво,но е идея.

# 507
# 508
Момичета , има ли вече резултати ??
Една майка при нас е пуснала някакви цифри без коментар и не разбирам иска да ни каже нещо ли … объркала ли се е ?!

Уф, редактирам се - грешка било Rage

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 17:41 от rady_plovdiv

# 509
  • София
molive, учителят може би ще прояви разбиране - опитай, стискаме палци Kissing Heart
За гьостерицата не се притеснявай  - ще помоля брат ми да изработи една скорострелно /хоби му е/, може и инициали да гравира Joy - опитвам се да те разведря Hug Доно не се налага да я използваш, искрено се надявам Kissing Heart

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 18:13 от beb4o_fb

Общи условия

Активация на акаунт