Атопичен дерматит

• 381
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, има ли и други с атопичен дерматит? Как се грижите за кожата си? Кое Ви помага?

# 1
Разбира се, че много хора имат. За кого питате, голям човек, дете? Обострен ли е, къде е разпространен?

# 2
Аз имам по пръстите на ръцете. Ужасно е! Все още не съм открила нещо добре без костикостероид, но определено на биодерма серията Atoderm e доста добра хидратация и си заслужава.

# 3
Аз периодично съм имала по ръцете, лактите, на единия крак имах рани, които стояха много дъъългооо. Сега от поне пет години нямам плаки.
Разбрала съм, че всички изкуствени храни много ми влошават състоянието.
Кетчупи, сосове, колбаси, пушени неща, бирен фъстък... Всичко с много оцветяване и консерванти. Също материи, гледам да са предимно памук.
Купихме съдомиялна машина заради проблема с ръцете.
В тежки периоди съм била на кортикостероиди, а иначе много ми помага домашно мехлемче от кокосово масло +капки масло от чаено дърво.
Разтапям количество кокосово на водна баня. Меря със супена лъжица и слагам по 6-7(Sunglasses капки на всяка лъжица масло от чаено дърво. Разбърквам и оставям да се втвърди. Много ми е помогнало това кремче. Вечер преди сън се мажех. Мирише силничко но не цапа. Само предупреждавам да се пазят очите. По лицето не съм го пробвала.
(Това кремче е много икономично и полезно. Ползвам го и за маски за коса и още при възпалени нокти на краката, гъбички. Слагам памук напоен и отгоре залепям найлонче.)
Пробвайте. Трайността му е голяма, а на мен много ми е помогнало.
Също в последните години приемам вит.Д3 и предполагам, че е помогнало.

Добавям от двадесет и години се къпя само със сапун палмолив мед и мляко. От всичко друго се изприщвам и зачервявам.

# 4
Едно от децата ми има атопичен дерматит. Понякога се обостря и започва да обрива и сърби цялото тяло.
Доктор дерматолог ми беше препоръчал да се къпе с Bioderma Atoderm. Този продукт го ползваме както за тяло, така и за косата. Никога не се къпе с други препарати, защото дразнят кожата. Ползваме и лосионът за тяло на същата марка. Доста ни помогна спирането на рутинните душ голове и заменянето им със специални. От доста време на сам не е имал ескалиране на обривите

# 5
Аз съм с атопичен дермати на мен също ми помага серията на  Bioderma Atoderm а също и този на Avene XeraCalm A.D. Успокояващ концентрат против сърбеж, И двата са ми изписвани от дерматолог ,Атопичния дерматит изисква постоянна поддръжка и хидратация и да той е на периоди ту затихва ту се обостря

# 6
Имам атопичен дерматит, но съм изградила навика да се грижа за кожата си всеки ден. Ползвам серията Syncrobase Omega и Duo от години. Важно е нанасянето след всяко къпане.

# 7
Може ли някой да предложи по-икономичен вариант от Bioderma Atoderm от който сте доволни? Душ гел, шампоан, лосион

# 8
Чувала съм хубави неща за Линола фет, но още не съм пробвала.
(Като по-бюджетни)

# 9
На мен не ми допадна Линола фет, въпреки, че ми беше изписана от лекар.

# 10
И аз имам... появява се и изчезва... Все съм по лекари и всеки изписва различно.

# 11
Аз самата нямам атопичен дерматит, но мажа дете с.
Имаме bioderma sos atoderm, eucerin atopicontrol lotion, a-derma exomega.
Биодермата е хубав за лятото, защото е по-лек и не запушва порите.
Юсерин...  малко съм със смесени чувства  - моите длани са много сухи, когато мажа с Юсерин някак хем си остават сухи, хем са омазнени. Обаче пак са си сухи. Не мога да обясня. От друга страна, когато мажа с Адерма, ръцете ми стават меки. Кремът наистина попива в дълбочина и усещането за сухота изчезва.
И 10 мазания на ден, ако АД е в остра фаза. (Дерматолог беше ни казал само сутрин и вечер, което е крайно недостатъчно!) Адерма успя да оправи две изострени петна за 3 дни!

Общи условия

Активация на акаунт