Атопичен дерматит -отчаяна съм

• 218
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! От есента се борим с атопичен дерматит при вече 1-годишната ми дъщеря. Беше изчезнал, но от Януари е по-зле от всякога. Смених 4 видя козметика, мнения на няколко дерматолози и кортикостероид, от който екземите изчезват наистина бързо, но много скоро се появяват абсолютно същите на абсолютно същото място. Мажа като луда и някои петна за кратко се поскриват, което ме успокоява и след няколко дни пак наново с пълна сила сърбеж, червени и разранени петна .. Чувствам се безсилна, защото с каквото и колкото да мажа, все едно нищо не правя и не само , че минават старите петна, а излизат ОЩЕ. Sad Моля майките на дечица с този проблем да споделят опита си и дали са намерили решение. Готова съм всякакви варианти на действие да опитам. Или просто вече трябва да се примирят, че до лятото ще е така Sad

# 1
И аз, но дерматита е при мен. Костикостероидите са временно решение. Една докторка ми каза, че разрушават кожната бариера и след като излекуват петната, тя е толкова разрушена, че пак избухват на ново. Аз съм доволна от Bioderma Atoderm има крем, а има и гел. Понякога когато е много зле положението смесвам равни количества от гела и костикостероид. За момента само това ми помага.

# 2
  • София
Само не ползвай кортикостероиди. Вредата от тях е в пъти по-голяма от временното облекчение. Съпругът ми беше ползвал близо 20 години и после спря, а кожата му имаше 2 години "абстиненция", докато се пребори към навика.
Иначе съпругът ми и третата ни дъщеря имат АД. Лечение няма. Само облекчение.
Най-важни са хранителният и двигателният режими. Пазене от слънце и от студ. Хидратиране на кожата и само естествени препарати. Много помага плуване в солени басейни, не такива с хлор. Парна баня също е добре, но детето още е малко за такава, щом е на годинка.
Последният крем, който понася много добре на моите хора, е Юсерин Атопи Контрол лосион.

# 3
Дъщеря ми имаше такъв проблем като бебе. Педиатърката препоръча къпане 1-2 дена, не всеки ден. Положението се подобри веднага.
Сега е вече голяма и по-рядко през зимата се появява, при мен също в някои области на тялото. Ето това на La Roche-Posay ни помага много бързо.

# 4
  • София
На моя приятелка голямото дете беше с АД. До рани стигаше, от чесане. Тя беше развила нещо като тик, като чуеше звука от ноктите по кожата.
Споделяла ми е, че диети от нейна страна(тя го кърми до към година и половина-две), диети на детето, козметика, медикаменти-или не е имало резултат, или е бил временен.
Беше видяла положителни резултати от пробиотик, конкретно марката Панда(така ли се казваше...аз не съм ползвала и помня, че беше някакъв панда), който бил доста скъп и по тази причина, не успяваха да го дават на детето за дълъг период. Казваше, че докато го пие детето е ок, зачервяванията и сърбежът и намаляват. Като го спрат-пак се появява.
Та може да обсъдите с лекаря си, да пробвате някакъв хубав пробиотик, ако не сте.
Аз препоръчвам и консултация с доктор Бояна Петкова. Онлайн, през хелтико. Пращате и документите на детето, може и видео връзка да има и обсъждате историята на проблема и ви дава идеи, предписва медикаменти, ако смята, че са нужни.
Препоръчвам доктор Петкова, главно защото е педиатър, специализира в белодробни заболявания и растеж и развитие на детето, но е една от малкото, които непрекъснато се интересуват от нови практики, протоколи, дава съвети за изследвания, които стандартните лекари не се сещат. И в повечето случаи не се разкарвате за преглед, освен ако не се налага и тя не ви е казала"Елате да видя/преслушам детето". Ще знае и дали има хранителни добавки, които се отразявта добре, кои пробиотици, нужна ли е диета, какви допълващи изследвания да пуснете.

Общи условия

Активация на акаунт