Уреаплазма парвум - положителен тест на партньор

• 30
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте! Мъжът ми разви инфекция, след преглед и направени изследвания се оказа, че е положителен за Ureaplasma parvum. Аз съм бременна в 19 г.с., нямам никакви симптоми, но вече съм си записала час при АГ за да ми вземе проба и да ми пусне изследвания, но съм много притеснена - някоя била ли е в същата ситуация? Мъжа ми е с тази инфекция повече от месец, като още от преди това не сме имали полов контакт, понеже имах леко прокървяване в 13-та седмица, не знаем кой на кого я е предал или кой пръв я е развил… много се притеснявам за детенцето ни, първо е и много чакано и желано и сега ще се побъркам докато дойде време за прегледа и докато излязат резултатите…

# 1
Предполагам, че това е полово-предавана инфекция? Ако мъжът ти я е носил и преди, почти 100% сигурно и ти ще я имаш. Но това ще го разбереш като ти вземат изследване.
Иначе - много разпространена вътреклетъчна бактерия, в момента е някакъв бум.
Лекува се сравнително лесно с подходящите АБ.
При бременност нямам идея как се третира, това вече си е работа на АГ. Предполагам, че отново ще се изпише АБ, ако си заразена, но какъв - ще трябва да избере нещо безопасно по време на бременност. Искай задължително ДНК тест + антибиограма, Геника имат такъв вариант.
Ако обаче ти си отрицателна - ще трябва да зададеш въпросите на мъжа си откъде се е пръкнала тази инфекция, тъй като тя не се хваща по никакъв друг път, освен по полов.
Не може от басейни, тоалетни и всякакви други щуротии. Само за твоя информация. Може обаче да я е носил от много дълго време, понякога е съвсем безсимптомна. Но няма как да не е заразил и теб.
Иначе - аз лично съм лекувана от това, както и мъжа ми. Справихме се с 10 дни АБ.

Общи условия

Активация на акаунт