Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 802
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Може ли да ми кажете в статистиката за успеваемостта от миналата година, каква информация дава колоната Общо БЕЛ+МАТ?
Колко деца са със сбор точки от БЕЛ и МАТ равен и по-висок от съответния ред. Т.е. колко са с твоите и колко с по-високи от твоите точки от двата предмета.

# 871
На сайта на 51 СУ са обявили резултатите от проверка на способностите по ИИ  държан при тях, а в сайта на МОН няма никаква информация….

# 872
  • София
Дидева, аз си признавам, че като дадеш линк към наредба, никога не отварям. Много мразя да чета 10 страници, за да намеря две изречения, които са ми важни.

Затова и питам тук, да ми каже някой, който го е чел. Да, нагово е, ама догодина някой друг ще пита, и ще му го кажа.

# 873
  • София
По информация от супероценител (от първа ръка) математиката е напълно готова, вчера са приключили с 10 клас БЕЛ и днес трябва да довършат "арбитража" на 7 клас БЕЛ. Имало забавяне в някои РУО-та, ако изобщо може да се говори за забавяне, след като срокът е 28-ми.

По математика резултатите били много зле като цяло и както някой спомена по-горе, имали инструкции откъдето може да се "изсмукват" точки. По БЕЛ децата са се справили добре с първия модул, но на преразказа нещата не стоят така. Източникът ми каза, че през него минават доста работи за арбитраж и по принцип се стараят да дават по-висока оценка при разлика между проверителите, давайки си сметка, че задачата тази година е била трудна. Най-често пропуските са в изчерпателното предаване на съдържанието и детайлите от оригиналния разказ.

# 874
  • гр.Варна
Започва сърчицето ми да бие едно учестено....Звъннах на седмокласника.Той хич не се притеснявал.Проверено било,разписано било!
Този ден ще ми се стори безкрайно дълъг! Sad

# 875
  • София
На мен пък само наредба ми дай - чета като гламава, стига да ме интересува казуса де. Иначе моето дете още няма оценки по химия, изобразително, информационни и ТП... В понеделник са на екскурзия... за кога се мотаят, на 30ти ще им дават свидетелствата.

# 876
Може би имат предвид, че децата в провинцията не гонят бал над 480 (някой даде пример с Пловдив) и от там и учениците са по-спокойни, не ходят толкова много на курсове и уроци и не се боят за всяка изгубена точка. Аз така го разбирам, а не, че децата са по-мързеливи или глупави.
Децата от" провинцията"са много по- амбициозни защото от първи клас знаят, че ще учат в голям град и трябва да са конкурентни. За това ходят и на уроци и на школи и т. н. т....

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 14:19 от feri 4

# 877
От 2019 се разпределят на случаен принцип.
Явно само аз си чета правилата за информационна сигурност, нищо че ги пускам веднага, когато ги открия. Joy
Няма арбитър в смисъла, в който го имаше преди ( неговата оценка да е окончателна). Сега при надвишаване на заложената в системата максимално допустима разлика в оценките на двамата проверители за конкретна задача, работата се насочва към председател (или зам. председател) на регионална комисия за проверка и оценка. Той констатира проблема и отбелязва в системата начина, по който може да бъде отстранен от единия или от двамата оценители. Системата връща писмената работа към оценителя ( оценителите) за отстраняване на съответния проблем.

Да, на НВО точки се присъждат за верни отговори и не се отнемат за грешни. И въпросът " колко точки ще вземат на ученика, ако...", не е правилният въпрос.

Дидева, честно да си призная опитах се да прочета материала за баркодовете, но като стигнах за 3 път до 5/6 буквено съкращение загубих първоначалната нишка и се отказах.
Благодаря ти, че те има във форума да тълкуваш смислено Наредбите на МОН за нас. Твоите обяснения са много по достъпни и лесни разбираеми! Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 13:29 от Бобец

# 878
  • Ланкър, планините Овнерог
Така, като чета колко зле били тази година,вече и 35т по мат да видя, няма да ме стреснат май.

# 879
Дидева, аз си признавам, че като дадеш линк към наредба, никога не отварям. Много мразя да чета 10 страници, за да намеря две изречения, които са ми важни.
Линкове към наредби избягвам  да давам. При необходимост цитирам текста и внасям разяснения. Не ми тежи. Случвало ми се е даже да ми се карат, че не съм отговорила според нечии очаквания или пък съм пропуснала нечий въпрос Simple Smile
Но ми е странно как, когато дам линк например към инструктаж за ученика ( текстът е дългичък за цитиране, но съм го качвала и като снимка), малко хора му обръщат внимание ( на инструктажа), а същевременно се задават едни и същи въпроси, чиито отговор лесно ще откриеш, прочитайки две странички. Същото е с темата. Хайде да речем сега върви с висока скорост, но се е случвало в спокойни времена да се пита за нещо, което подробно е обсъждано на предходната страница.

# 880
Аз избързах с хвалбата на математичката как сутринта синхронно си пишехме кротичко - аз -тук, тя - в Школо. Е да, да, ама не. Стигна до попълнена срочна и после греда - замря, няма още годишната. Та бавно се пека на двоен огън - МОН-ски и Школ-ски.

# 881
Аз избързах с хвалбата на математичката как сутринта синхронно си пишехме кротичко - аз -тук, тя - в Школо. Е да, да, ама не. Стигна до попълнена срочна и после греда - замря, няма още годишната. Та бавно се пека на двоен огън - МОН-ски и Школ-ски.

Моето не е оформено по ИИ, ТП, БЕЛ. Мат. Руски - какво се чака и аз не знам. Днес е 35 градуса и ще висят в училище с изцяло южно изложение цял ден….

# 882
  • Ланкър, планините Овнерог
Ела да видиш наашия ел дневник (не е Школо). От вчера има една срочна и годишна, това е. Няма други срочни нанесени, а щерка ми твърди, че са оформени.

# 883
  • Варна
Нашият вече е оформен за годината. Завършва с 5:93 с 1 5-ца по ИИ.JoyJoyKissing Heart

# 884
На десетокласниците са публикувани резултатите от НВО-то. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт