Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 625
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 1 275
  • Варна
Да ви разсея малко от Рилските езера. Това насреща на първата снимка трябва да е Сълзата, а на втората Окото.
Скрит текст:

Бяхме тръгнали за Вазов връх и Отовица и се отказахме заради мъглата.
Много ме е яд!
По пътя обаче чинно проверявах на интервали сайта на МОН Joy
Нищо че моята девойка май окончателно избра АК .  Тайно се надявам да промени решението, ако резултатът е добър.
Ехееее, там сега има още сняг?

# 1 276
  • София
Аз се надявах поне резултатите от проверка на способностите по музика да излязат, а там срока беше ехее кога мина, но не. На десктопа ми стоят : Бг мама, Мон и сайта на училището 🤣. Нон стоп рефреш и проверки, нищо. Наистина това До преди 28, а и излезлите на 10 клас резултати направиха уикенда ми стресиращ.

# 1 277
  • София
velina_v, пропуснала съм - честито за страхотния резултат:kissing_heart:

# 1 278
  • София
Хора, не се хабете да се надявате! Никой няма да обявява резултати през нощта. Утре по обяд най-рано ще ги изкарат, нали трябва да бъдат одобрени от официалните лица, а официалните лица са на работа утре, и докато решат да натиснат копчето на сървера, ще стане обед.

Разбирам, но това означава, че просрочват крайната дата, нали така? Какво следва (за тях) като не изпълнят в срок толкова важно поръчение? За обичайна фирма, изпълняваща нещо по договор, резултатът (би следвало) да е плащане на някакви неустойки. Наистина не в полза на потърпевшите, а на ДБ, но все пак. Питам се дали и какви неустойки дължат ... които и да са виновните - изпълнителите, ако е използвана някаква външна фирма, отговорните лица, чиновниците, МОН - в случай като този? Или просто се очаква да си затворим очите, щото без друго така сме си свикнали?

# 1 279
  • София
До 28-ми означава 28 включително. Не виждам какво ще просрочат.

# 1 280
  • София
До 28-ми означава 28 включително. Не виждам какво ще просрочат.

Ми не, работата е там, че НЕ означава. "до 28-ми включително" означава до изтичането на 28-ми, т.е. до 29-ти ефективно. "до 28-ми" означава или преди настъпването на 29-и, или (в някои случаи) до края на работното време на предния ден (очевидно тук случаят не е такъв, неделя е неработен ден). Но при всяко положение е преди часовникът да премине 00:00 на 29-и. Не случайно има и двете положения в различни правни документи - с и без "включително", не е само за украса...  не мисля, че в правото изобщо може да има думи, които могат по желание да се поставят или не, понеже така или иначе нищо не означават и нямат никакво въздействие.

# 1 281
  • София
Хора, какви неустойки, явно наистина вече нервите ни си казват своето. Срокът си е утре и се надявам да го спазят, но и да просрочат с ден, освен всенародно недоволство, не мисля, че други неустойки ще си навлекат. Никой няма договор с МОН за проверка на изпитните материали.

# 1 282
  • София
Кати, не разбрах и дума от това, което казваш.

# 1 283
  • София
Хора, какви неустойки, явно наистина вече нервите ни си казват своето. Срокът си е утре и се надявам да го спазят, но и да просрочат с ден, освен всенародно недоволство, не мисля, че други неустойки ще си навлекат. Никой няма договор с МОН за проверка на изпитните материали.

Не за проверка, разбира се, за въвеждане. Може би го правят чиновниците в МОН, може би е външна фирма (както е при избори Wink ), аз не зная. Но просрочването определено би следвало да резултира в някакви неустойки... без друго ни е пробит бюджетецът. А срокът е ДО утре. НЕ утре. Ясно са си го написали... дали са знаели какво пишат е под въпрос. Но ако пък имаме юристи може и те да се изкажат - в правото "До... " и "До... ВКЛЮЧИТЕЛНО" едно и също ли означава? Аз лично (не съм правист, обаче) винаги съм смятала, че и двете си имат конкретно непроизволно значение.

ПП
Санка, става дума за затворен и отворен интервал. Т.е.
ДО... дата (да вземем 28-ми) означава x € [...,28.06), а до ... дата - отворен интервал,
а ДО ... ВКЛЮЧИТЕЛНО (да вземем отново 28-ми) следва да е x € [..., 28.06] - отворен интервал, включващ в себе си последната точка.
 [

# 1 284
  • София
Неустойката е договорна санкция за неизпълнение. Може да съществува само и доколкото е уговорена в сключен между дадени страни договор. Не произтича директно от закон. Говоренето за неустойка в случя е нон-сенс.

# 1 285
Написали са го достатъчно ясно - до 28ми вкл. Което означава преди или на 28ми. Предвид почивните дни е ясно кога ще е. В крайна сметка останаха няколко часа, чакали сме този финал цяла година. За няколко часа хич няма да се напрягам, когато - тогава. Само резултати ми трябват сега да ми напрягат бирата и салатата, докато гледам мача.

# 1 286
  • София
Изпуснах ви два дни - бяхме на село и се върнахме с коте Simple Smile
Поздравления за страхотните резултати на художници и други талантливи деца, успех на музикантите утре, много се надявам историците да са доволни и днес, и като излязат оценките им! На Врячо - ЧРД, здраве и много късмет.

magi_sveta, бързо оздравяване на съпруга ти, добре, че сте имали лекар у дома в момента.
desita_g, такива малки неща като жеста на човека от магазина правят живота по-хубав.
Хайде на добро да върви за всички ви утре. Сега си сипете и не се ядосвайте - толкова чакахме, ще изтраем още някой час и после ще подкрепяме следващите випуски като препатили Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 20:31 от marmotche

# 1 287
Кати, пийни едно, виж пак документа, изрично си има "вкл.":
http://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2021/05/%D0%93%D1%8 … 82%D0%B0-2021.pdf
Откъде е тази енергия да си създаваш негативни емоции Sad

# 1 288
еха, мармотче, чакаме снимки на коте.
и аз вече почти съм се предала за вътрешно коте, на двора все имаме, ама зор голям за вътрешно.

неседмокласните майки, не се хващайте всеки път на цветната въдичка, моля ви.

бих искала резултатите да излязат през септември, някъде първи, втори е добре.
да мога веднага да хукна към морето, а не да вися в пловдивската жега и да си имам едно хубаво, спокойно лято. Smile

# 1 289
  • София
За тези, които се интересуваха от паралелките STEM - утре във Втора АЕГ София ще има панаир на STEM:
https://2els.com/sites/default/files/images/stem_fair_colorful.jpg

Общи условия

Активация на акаунт