Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 662
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 1 290
  • София
Хора, не се хабете да се надявате! Никой няма да обявява резултати през нощта. Утре по обяд най-рано ще ги изкарат, нали трябва да бъдат одобрени от официалните лица, а официалните лица са на работа утре, и докато решат да натиснат копчето на сървера, ще стане обед.

Разбирам, но това означава, че просрочват крайната дата, нали така? Какво следва (за тях) като не изпълнят в срок толкова важно поръчение? За обичайна фирма, изпълняваща нещо по договор, резултатът (би следвало) да е плащане на някакви неустойки. Наистина не в полза на потърпевшите, а на ДБ, но все пак. Питам се дали и какви неустойки дължат ... които и да са виновните - изпълнителите, ако е използвана някаква външна фирма, отговорните лица, чиновниците, МОН - в случай като този? Или просто се очаква да си затворим очите, щото без друго така сме си свикнали?

Лелеле, какво е това надъхване! На живот и смърт ли са ти резултатите? Какво е това анализиране, тълкуване, неустойки. Ужас. Пий едно и се успокой. Не разбирам защо сами си напрягате живота?

От самото начало бях убедена, че резултати ще има на 28 и толкова. Не се напрягам, хем очаквам лоши такива, но в крайна сметка каквото, такова. Не влизам в конспирации за разменени работи и т.н. Изкарахме си един спокоен уикенд, утре ще тръгна спокойна за работа и ще очаквам да видя 100+ мнения в темата, за да отворя сайта на МОН Simple Smile

Спкойна вечер на всички желая.

# 1 291
Неустойката е договорна санкция за неизпълнение. Може да съществува само и доколкото е уговорена в сключен между дадени страни договор. Не произтича директно от закон. Говоренето за неустойка в случя е нон-сенс.

И някой ако смята, че е претърпял вреди - ЗОДОВ.

# 1 292
  • София
Ама ще му се наложи да ги докаже. Joy

# 1 293
  • София
Неустойката е договорна санкция за неизпълнение. Може да съществува само и доколкото е уговорена в сключен между дадени страни договор. Не произтича директно от закон. Говоренето за неустойка в случя е нон-сенс.

И някой ако смята, че е претърпял вреди - ЗОДОВ.

Ама тогава няма да се нарича неустойка, а обезщетение.

# 1 294
Мен пък ще ми е мъчно за седлокласната тема след приема. Joy
Личната ни е в майчинство, заместника някакъв младок. Нищо не разбира и никога не е издавал медицинското на 7ник.
Даде ми някакви служебни бележки, амбулаторни листи. Таман три на брой с уговорката, че ако не е това отивам пак. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 295
  • Някъде на край света
Аз пък съм хипер мега доволна, че не излязоха преди или по време на уикенда. Даже не съм сигурна искам ли да излизат. Simple Smile
Това беше първият безгрижен уикенд за цялото семейство.
Сипвам си и хич не го мисля. Не виждам кому е нужно да си създаваме сами напрежение и главоболие.

# 1 296
  • В светлината на слънцето
Я, сипете по едно - бело, розово червено, градусово…, кой каквото го влече. Ще се появят резултатите, споко! Hug

# 1 297
Ysap, до Бъбрека няма. Нагоре има доста, а на Сълзата вече нищо не се виждаше и сняг и мъгла се сливаха.

Пропуснах да честитя страхотния резултат на девойката на Велина, както и рождениците на Кати и Ммм.

# 1 298
  • София

Хм, да, абсолютно права си - не се сетих за тази страна на въпроса...
Т.е. неспазването на сроковете (законови, подзаконови...) от страна на коя да е институция всъщност не резултира... в нищо!?
Интересно прозрение...
И доста... как да кажа, приземяващо...

# 1 299
Миналата година ги обявиха рано-рано! Към 8.30 сутринта.
Спомням си, че седнах да пия кафе и си викам "я да вляза в профила" и хоп....направо очите ми изхвръкнаха! Чак очилата сложих.
Стискам палци на всички деца за добри резултати и да не ви мъчат до края на деня утре.

# 1 300
  • София
Изпуснах ви два дни - бяхме на село и се върнахме с коте Simple Smile
Айййй Animal Cat ! Пусни снимка да го видим Hug , да се поразсеяме малко, че напоследък никак не ми се нрави тона в иначе приятната ни тема.

Даже не съм сигурна искам ли да излизат. Simple Smile

Даже до 30-ти да се изчака, за да може да се затапят всички ония учители, които искат да оформят на база НВО!

# 1 301
  • на пистата
Я, сипете по едно - бело, розово червено, градусово…, кой каквото го влече. Ще се появят резултатите, споко! Hug
Предпочитам кафяво 😁

# 1 302
  • София
Написали са го достатъчно ясно - до 28ми вкл. Което означава преди или на 28ми. Предвид почивните дни е ясно кога ще е. В крайна сметка останаха няколко часа, чакали сме този финал цяла година. За няколко часа хич няма да се напрягам, когато - тогава. Само резултати ми трябват сега да ми напрягат бирата и салатата, докато гледам мача.

Ми работата е точно там, че НЕ са го написали до 28. ВКЛ. Защо? Аз не зная. Не съм им поставяла срокове. И до 28.08 да беше пак нямаше да можем да спорим. Ама те така са си поставили срока... и би следвало да си го спазват, нали? И най-вече би следвало да знаят кое какво означава!

Хора, не се хабете да се надявате! Никой няма да обявява резултати през нощта. Утре по обяд най-рано ще ги изкарат, нали трябва да бъдат одобрени от официалните лица, а официалните лица са на работа утре, и докато решат да натиснат копчето на сървера, ще стане обед.

Разбирам, но това означава, че просрочват крайната дата, нали така? Какво следва (за тях) като не изпълнят в срок толкова важно поръчение? За обичайна фирма, изпълняваща нещо по договор, резултатът (би следвало) да е плащане на някакви неустойки. Наистина не в полза на потърпевшите, а на ДБ, но все пак. Питам се дали и какви неустойки дължат ... които и да са виновните - изпълнителите, ако е използвана някаква външна фирма, отговорните лица, чиновниците, МОН - в случай като този? Или просто се очаква да си затворим очите, щото без друго така сме си свикнали?

Лелеле, какво е това надъхване! На живот и смърт ли са ти резултатите? Какво е това анализиране, тълкуване, неустойки. Ужас. Пий едно и се успокой. Не разбирам защо сами си напрягате живота?

От самото начало бях убедена, че резултати ще има на 28 и толкова. Не се напрягам, хем очаквам лоши такива, но в крайна сметка каквото, такова. Не влизам в конспирации за разменени работи и т.н. Изкарахме си един спокоен уикенд, утре ще тръгна спокойна за работа и ще очаквам да видя 100+ мнения в темата, за да отворя сайта на МОН Simple Smile

Спкойна вечер на всички желая.

Тц. Дълбоко все тая ми е кога ще излязат.
Но ме ВБЕСЯВА неграмотността на МОН, министрите на ОН и висшите чиновници в МОН - по много поводи, в много ситуации... един вид набрала съм им предварително.

# 1 303
  • София
На мен пък ми се искаше да излязат сега уикенда, защото съм си вкъщи и мога на спокойствие да си изразя емоциите, докато утре на работа трябва да бъда по обрана 😁
marmotche, чакаме снимки на пухчето.

# 1 304
  • София
Ами като си им набрала, пиши им на тях и си го излей там, и изисквай отговор. Не си личи по писанията ти, че не си се нарегнала. Голямо дъвкане и тълкуване. От тук няма да промениш нищо.

Общи условия

Активация на акаунт