Изследване на ХОРМОНИ – 23 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 865
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте.
Не знам дали въпросът ми е за тук. Преди няколко дни загубих много желано и чакано бебе в 10 г.с. - спряла сърдечна дейност. Установих с изследване, че имам вродени тромбофилии и днес бях на хематолог. Той ми каза, че освен него задължително трябва да ме види и ендокринолог, щом имам загуба.
Бихте ли ми препоръчали добър ендокринолог в София, който се занимава с жени, планиращи бременност и преживели загуба?
Благодаря ви!

# 136
Изпратила съм изследванията ми назначени от лекар. Днес ги взех и виждам, че имам три, които не са в норма. Коментар назад е снимката, извинявам се, че е толкова рязхвърляно. Във вторник съм на лекар бихте ли ми казали повече за резултата? Кръвта е взима с 3 ден от менструацията.

# 137
Здравейте,  ще може ли мнение относно тези резултати

# 138
Здравейте,
Денис би ли могла да коментираш изследванията ми. На 2ри ден от МЦ са правени,на 25г съм. Благодаря сърдечно предварително.

# 139

Мили дами,
Моля за съдействие.. Уж всичко  е в норма, но все пак, правени са днес, 3ти ден от МЦ.

# 140
  • София
Здравейте.
Не знам дали въпросът ми е за тук. Преди няколко дни
Скрит текст:
загубих много желано и чакано бебе в 10 г.с. - спряла сърдечна дейност. Установих с изследване, че имам вродени тромбофилии и днес бях на хематолог. Той ми каза, че освен него задължително трябва да ме види и ендокринолог, щом имам загуба.
Бихте ли ми препоръчали добър ендокринолог в София, който се занимава с жени, планиращи бременност и преживели загуба?
Благодаря ви!
Здравей!
Много съжалявам за загубата ви.
Пожелавам ти следващият път да е успешен и да си имате здраво и красиво бебе.
Трябва ти генетик... защото вродената тромбофилия се причинява от генетични мутации. Има теми за тях - може да пишеш и там.
Провери, следи и своевременно коригирай всички дефицити ( В12, ФК, В6, Биотин... Хомоцистеин и т.н.)
Следи ТСХ, Т3, Т4, ТАТ и МАТ ... защото много често наличието на една мутация, предполага наличие и на други мутации.
Не се плаши от термина мутация/ии ... има ги при всички ... напр. аз  имам мутация ( на съответния ген)  и не мога да конвертирам Бета-каротина до ретинол ( активната форма) ... имам и астигматизъм и т.н.
Моят съвет е да направиш, освен генетични, но и имунологични изследвания.  Може да се консултираш със специалисти от клиника по репр. медицина.

Здравейте,  ще може ли мнение относно тези резултати
Скрит текст:
Здравей!
Имаш Хипофункция на ЩЖ - ТСХ е висок, Т4 е нисък.
Нямаш Хашимото, което е добре, но вземи мерки за тази Хипофункция, защото ако не се коригира ( дълго време, години), може да отключи Хашимото.

# 141
  • Столицата на "Второто българско царство"
Интерсно ми е, някой би ли споделил преди старт на стимулация Естрадиола нисък ли трябва да е или висок? 🤔

# 142
  • София
Здравейте,
Денис би ли могла да коментираш изследванията ми. На 2ри ден от МЦ са правени,на 25г съм. Благодаря сърдечно предварително.
Скрит текст:
Здравей!
За годините ти, ФСХ и ЛХ са високи ( когато са високи, може да показват проблем с ЯР), но тъй като и Е2 е висок, може в момента да има киста/ЗФ, които да търпят обратно развитие.... и това е по-добрият вариант, защото ще изчезнат и не е нещо страшно или опасно.
Добре е да те видят на УЗ.

Скрит текст:
Мили дами,
Моля за съдействие.. Уж всичко  е в норма, но все пак, правени са днес, 3ти ден от МЦ.
ЛХ е висок и показва ПКЯ... която може да бъде проявена ( всеки месец да се наблюдава с УЗ) и непроявена ( да я има само от време на време).
За ПКЯ си има причина и тя трябва да се търси и лекува.
На 1 стр. на темата са посочени всички базови хормони, които биха показали къде точно е проблема.

Интерсно ми е, някой би ли споделил преди старт на стимулация Естрадиола нисък ли трябва да е или висок? 🤔
Нисък.

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 12:49 от denis.

# 143
Мила denis, моля за коментар на моите резултати - жена 26г, 4 ден от МЦ.

# 144
  • София
Мила denis, моля за коментар на моите резултати - жена 26г, 4 ден от МЦ.
Скрит текст:
FSH  е висок, което показва,( в случая, при теб... на база тези изследвания) че "нещо"  потиска/пречи на функцията на яйчниците.
Малко е висок DHEA, може да показва, че и други андрогени, е вероятно, да са повишени - Андростендион, 17ОН Прогестерон.... а високите нива на андрогените, се свързват и с по-високи нива на Инсулина.
Само посочвам, ако имаш проблеми с МЦ, О. и т.н., в последствие, къде да търсиш причината.

# 145
Денис след стимулация с фемара 2 до 6 ден,днес ми е 11 ден и онзи ден имах фоликул 13,9 ММ и двата яйчника ,в единия 1 ,в другия 2,утре би трябвало да са 18 ММ поне,а тестовата черта на тестовете стой едва забележима . Има ли смисъл утре да ме вижда лекаря ми..При 18 ММ няма ли вече пик на хормона ЛХ

# 146
  • Близко съм
Денис, извинявай може ли и за мен един коментар.

А тези са ми от февруари тази год.

# 147
  • София
Денис след стимулация с фемара 2 до 6 ден,днес ми е 11 ден и онзи ден имах фоликул 13,9 ММ и двата яйчника ,в единия 1 ,в другия 2,утре би трябвало да са 18 ММ поне,а тестовата черта на тестовете стой едва забележима . Има ли смисъл утре да ме вижда лекаря ми..При 18 ММ няма ли вече пик на хормона ЛХ
Не може да правиш стимулация, без да те следят на УЗ ... математическите сметки, са само ориентир и не винаги се случва това, което е на теория ... или ни се иска.
Когато има повече от един фоликул, тестовете за О. не са обективни.
При теб е имало три Ф. и вариантите са няколко:
- и трите се развиват според очакваното - нарастват добре
- 2-ва се развиват, 1-ин търпи обратно развитие
- 1 се развива, 2-та търпят обратно развитие
- 2 се развиват, 1 спира да се развива ( превръща се в ЗФ)
- и т.н. ... да не те плаша излишно.
... и във всичките тези случаи, вкл. и трите да са спрели да се развиват - ЛХ може да е висок, като за О.

Конкретно на въпроса ти - при 18мм ДФ., теста за О. ,може да е полож., но може и да не е - причина:
зависи, при какъв размер на ДФ, при теб, настъпва О. - при някои настъпва при 20 мм, при други при 24мм

Скрит текст:

ТСХ е добре, но Т3 е нисък, имаш проблем с конвертирането... или самия метаболизъм ( ако дълги години си била на диети и неправилно хранене, напр.)... или имаш по-високи нива на реверсивния Т3 ( rT3)... лекар трябва да прецени.
Трябва да приемаш около 150 гр. въглехидрат за нормалната функция на ЩЖ... провери и за дефицити - цинк, мед, селен, йод, биотин, вит. Д ....които имат някакво отношение към това конвертиране
ИР е много добре овладяна

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 15:05 от denis.

# 148
  • Близко съм
Не може да правиш стимулация, без да те следят на УЗ ... математическите сметки, са само ориентир и не винаги се случва това, което е на теория ... или ни се иска.
Когато има повече от един фоликул, тестовете за О. не са обективни.
При теб е имало три Ф. и вариантите са няколко:
- и трите се развиват според очакваното - нарастват добре
- 2-ва се развиват, 1-ин търпи обратно развитие
- 1 се развива, 2-та търпят обратно развитие
- 2 се развиват, 1 спира да се развива ( превръща се в ЗФ)
- и т.н. ... да не те плаша излишно.
... и във всичките тези случаи, вкл. и трите да са спрели да се развиват - ЛХ може да е висок, като за О.

Конкретно на въпроса ти - при 18мм ДФ., теста за О. ,може да е полож., но може и да не е - причина:
зависи, при какъв размер на ДФ, при теб, настъпва О. - при някои настъпва при 20 мм, при други при 24мм

Скрит текст:

ТСХ е добре, но Т3 е нисък, имаш проблем с конвертирането... или самия метаболизъм ( ако дълги години си била на диети и неправилно хранене, напр.)... или имаш по-високи нива на реверсивния Т3 ( rT3)... лекар трябва да прецени.
Трябва да приемаш около 150 гр. въглехидрат за нормалната функция на ЩЖ... провери и за дефицити - цинк, мед, селен, йод, биотин, вит. Д ....които имат някакво отношение към това конвертиране
ИР е много добре овладяна

Ендото още декември не обърна кой знае какво внимание на т3 каза всичко е наред. Относно вит.и минералите са наред освен витд но за него пия вигантол по 15капки два дни . Сега трябва да изследвам и rt3 ли? Така ли е изписан по лабораториите да знам какво да кажа.

# 149
  • В градината...
Здравей, Денис! знам, че не е точно по темата /не мисля, че има подходяща/, но искам да попитам за моите изследвания на холестерол.
От 2 години съм с високо кръвно и пия бета блокер, а от тази зима и допълнителен медикамент. Този месец кардиоложката за пръв път ми пусна изледване на холестерол и ми изписа Езен. Не ми се иска никак да го пия. Въобще, не искам добавки, омръзна ми от лекарставата, които и без това съм подредила. Та, общият ми холестерол е 6,24, HDL - 1,68, HDL - 4,05, триглицериди - 0,91.
Пуснах и ТСХ за контрола - 1,52 /на еутирокс съм/. Добре е. Кардиоложката каза, че холестеролът не е от храната, а от нарушена обмяна. От около 2 години цикълът ми прескача. На 47 съм. Хормоните са тотал щета Wink още от преди почти 10 години. Та, чудя се, дали всичко това не е от предменопаузата, та затова и въпросите ми са в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт