Изследване на ХОРМОНИ – 23 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 877
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Ще помоля denis или някой, който разбира нещо от хормони, да ми разтълкува резултатите.
Правени са на 3-ти ден при много оскъдна менструация, почти липсваща. На 40 г.съм.

# 121
Здравейте denis. Много моля за коментар на резултатите ми. Жена на 26. 4 ден от цикъла.

# 122
Здравейте,
Може ли мнение за резултатите ми - пуснах пълни изследвания на щитовидната жлеза. Предполагам след тези стойности трябва да се консултирам с ендокринолог? Правим опити за бебче и спрямо прочетеното тук, виждам че TSH не е добре...
Скрит текст:

# 123
Здравей Денис,

Отдавна не съм търсила твоята помощ, но се надявам да си насреща и този път, както винаги Hug
Накратко, с Хашимото съм и лия л-тироксин от доста време. Преди 8 дни правих замразен трансфер и деня преди него пуснах ЩЖ, защото подготовката ми за трансфера беше с бая естрофем, а знам че той вдига доста ТСХто.
Видях следните резултати:

За да смъкна ТСХто, което преди това беше около 2, дигнах дозатата на л-тироксина от 0.75 на 100. Днес, 9 дни по-късно пуснах контрола, защото след няколко дни трябва да проверя дали има бременност и видях това:

Не можах да се зарадвам обаче, поради 2 причини. Забравих че ще пускам ЩЖ и си изпих хапчето 4 часа преди да дам кръв. Това дали е изкривило резултата? Другото ми притеснение е защо ФТ4 е скочило? Никога не ми е било над горната граница. Може ли да е заради някой от многобройните хормони които приемам и как да го вкарам в релси?

Благодаря ти за съвета предварително!

# 124
Здравей Денис,

Отдавна не съм търсила твоята помощ, но се надявам да си насреща и този път, както винаги Hug
Накратко, с Хашимото съм и лия л-тироксин от доста време. Преди 8 дни правих замразен трансфер и деня преди него пуснах ЩЖ, защото подготовката ми за трансфера беше с бая естрофем, а знам че той вдига доста ТСХто.
Видях следните резултати:

За да смъкна ТСХто, което преди това беше около 2, дигнах дозатата на л-тироксина от 0.75 на 100. Днес, 9 дни по-късно пуснах контрола, защото след няколко дни трябва да проверя дали има бременност и видях това:

Не можах да се зарадвам обаче, поради 2 причини. Забравих че ще пускам ЩЖ и си изпих хапчето 4 часа преди да дам кръв. Това дали е изкривило резултата? Другото ми притеснение е защо ФТ4 е скочило? Никога не ми е било над горната граница. Може ли да е заради някой от многобройните хормони които приемам и как да го вкарам в релси?

Благодаря ти за съвета предварително!
Защото сте вдигнали дозата на тироксина и сте в лека хиперфункция. Според мен трябва да я намалите малко

# 125
Az55555, благодаря за коментара. Дигната е, защото съм след трансфер и все още приемам естрофем. Може би ще разредя един ден 75, един ден 100. 
Надявам се и Денис да се включи с коментар.

# 126
  • София
Az55555, благодаря за коментара. Дигната е, защото съм след трансфер и все още приемам естрофем. Може би ще разредя един ден 75, един ден 100.  
Надявам се и Денис да се включи с коментар.
ТСХ е добре, може дори още да падне за да влезеш в идеалните граници. Т4 обаче може да не е обективен, защото не си спазила правилото и си приема медикамента преди изследването ... и според мен, най-вероятно това е причината. Трябва да ги повториш - след 10 на дни напр. и заедно с Т3 защото и той е много важен.
Имаш проблем с конвертирането - провери цинк, мед, селен, йод, биотин, желязо, феритин, вит. Д ...
Успех!... ще чакаме новини Peace

ПП - когато увеличаваш или намаляваш дозата, трябва да е с малки междинни разлики ... 25мкг е много, може да е с 12,5мкг (+/-) ... по-големите разлики, допълнително стресират ЩЖ ... а функцията на стресирана ЩЖ много трудно се овладява

# 127
Добро утро Денис,

Тоест, твоят съвет е да не намалява дозата за момента ако те разбирам правилно?
Права си за увеличаването, но от както Л-тироксин от 50 изчезна от аптеките, купувам от 100 и той изключително трудно се дели на по-малко от половинка. Докато пиех 75, тези четвъртинки ми изядоха главата... дори с най-остър нож стават на сол Confused  Ще повторя изследването след 10тина дни със сигурност, просто се чудя до тогава по колко да приемам предвид че може да съм бременна вече и знам че от там мога да очаквам рязко покачване на всички показатели на ЩЖ.

# 128
Денис,има ли риск при обременяване с глюкозата да дигнеш висока Захар или да ти стане лошо?

# 129
  • Варна
denis Hands PrayHands PrayHands Pray
Скрит текст:
Извинете ме за нахалството, но въпросът ми потъна назад неотговорен.
Може ли един коментар и на моите щитовидни, че от щитовидни не разбирам много, особено с тия различни мерни единици всеки път. Не мисля, че изпитвам дискомфорт някакъв, профилактично ги пуснах. На 34 съм.

Здравей!
ТСХ е малко висок и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ. При опити и желание за бебе, идеалните граници са 0,5 - 1,0... ако няма такива - ти си решаваш дали да вземеш мерки или не.
Сега четох, че хипофукнцията може да е причина за нередовно изхождане или пък редовно такова, но с усещане за не напълно изпразнен стомах. Аз още преди да забременея преди 5г и половина започнах да имам това усещане, съпроводено с вечно подут корем. Сутрин ставам с плосък корем, малко да хапна и се подува и до вечерта вече съм като бременна. Ходих на какви ли не гастрота, правих какви ли не изследвания, елиминации и т.н и проблемът си стои. Нещо, което забелязах през годините е, че когато съм в цикъл този проблем го няма, което ме караше да си мисля, че проблемът е някой полов хормон. Сега обаче четох един репорт в който се твърди, че TSH се повишава в средата на цикъла (когато реално аз имам най-голямо подуване) и намалява по време на фоликуларна и лутеална фаза. Та започвам да се чудя дали това не ми е причината за тоя пуст проблем толкова години. Иначе тия другите, по-широкоизвестните симптоми на хипо не съм ги забелязвала при мен. Смяташ ли че има връзка, denis ?

# 130
  • София
Добро утро Денис,
Скрит текст:
Тоест, твоят съвет е да не намалява дозата за момента ако те разбирам правилно?
Права си за увеличаването, но от както Л-тироксин от 50 изчезна от аптеките, купувам от 100 и той изключително трудно се дели на по-малко от половинка. Докато пиех 75, тези четвъртинки ми изядоха главата... дори с най-остър нож стават на сол Confused  Ще повторя изследването след 10тина дни със сигурност, просто се чудя до тогава по колко да приемам предвид че може да съм бременна вече и знам че от там мога да очаквам рязко покачване на всички показатели на ЩЖ.
Ако искаш се консултирай с лекар, но, според мен, е добре да си останеш на същата доза.
Може да повториш изследванията и още утре - ако имаш възможност... 10 дни посочих,  защото си след ЗТ  и тепърва ти предстоят изследвания на ЧХГ, Прогестерон, ТСХ и т.н.. ... всеки е свободен да изследва каквото иска, когато иска Simple Smile... този хормон е нужен и на ембрина/-те, още от 1-ви ден на тяхното развитие.
За Еутирокса - ползвам 50мкг .. в аптека Медея има дори и 25мкг ( преди няколко дни се интересувах ... и след като там има, би трябвало да има и в другите аптеки)

Денис,има ли риск при обременяване с глюкозата да дигнеш висока Захар или да ти стане лошо?
Идеята на този изследване е, да се види/проследи, как скача КЗ ( до какви нива)  и Инсулина след нея... и какво точно се случва.
Не е изключено, да ти стане и лошо ... но не го мисли така... кол-вото глюкоза, е горе-долу, аналогично на това да изядеш 1-2 парчета баклава, кадаиф, реване и т.н. ... тогава на никой не му става лошо Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 11:57 от denis.

# 131
denis Hands PrayHands PrayHands Pray
Скрит текст:
Извинете ме за нахалството, но въпросът ми потъна назад неотговорен.
Може ли един коментар и на моите щитовидни, че от щитовидни не разбирам много, особено с тия различни мерни единици всеки път. Не мисля, че изпитвам дискомфорт някакъв, профилактично ги пуснах. На 34 съм.

Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е малко висок и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ. При опити и желание за бебе, идеалните граници са 0,5 - 1,0... ако няма такива - ти си решаваш дали да вземеш мерки или не.
Сега четох, че хипофукнцията може да е причина за нередовно изхождане или пък редовно такова, но с усещане за не напълно изпразнен стомах. Аз още преди да забременея преди 5г и половина започнах да имам това усещане, съпроводено с вечно подут корем. Сутрин ставам с плосък корем, малко да хапна и се подува и до вечерта вече съм като бременна. Ходих на какви ли не гастрота, правих какви ли не изследвания, елиминации и т.н и проблемът си стои. Нещо, което забелязах през годините е, че когато съм в цикъл този проблем го няма, което ме караше да си мисля, че проблемът е някой полов хормон. Сега обаче четох един репорт в който се твърди, че TSH се повишава в средата на цикъла (когато реално аз имам най-голямо подуване) и намалява по време на фоликуларна и лутеална фаза. Та започвам да се чудя дали това не ми е причината за тоя пуст проблем толкова години. Иначе тия другите, по-широкоизвестните симптоми на хипо не съм ги забелязвала при мен. Смяташ ли че има връзка, denis ?[/spoiler]

Аз имам същите наблюдения за себе си - втората половина на месечния ми цикъл, т.е. след овулация някъде, коремът ми се подува и ставам като бременна и като ми дойде, рязко спада, но бях чела, че това е заради леко увеличаване на матката, която се подготвя за евентуално захващане на ембрион и е силно снабдена с кръв (нещо такова) и съответно след идване на цикъла спада, но определено коремът ми е по-малък в първата половина след идването на менструацията и после почва да расте...

# 132
  • Варна
Аз имам същите наблюдения за себе си - втората половина на месечния ми цикъл, т.е. след овулация някъде, коремът ми се подува и ставам като бременна и като ми дойде, рязко спада, но бях чела, че това е заради леко увеличаване на матката, която се подготвя за евентуално захващане на ембрион и е силно снабдена с кръв (нещо такова) и съответно след идване на цикъла спада, но определено коремът ми е по-малък в първата половина след идването на менструацията и после почва да расте...
При мен се подува в този период само когато ям и пия и съответно изхожданията ми са по-незадоволителни. Реално само докато съм в цикъл съм ок.

# 133
Здравейте, бих искала да помоля за прочитане на резултатите ми. На 26г. съм,  опитваме от 1 година и без резултат😶

# 134

Общи условия

Активация на акаунт