Изследване на ХОРМОНИ – 23 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 873
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
А как се сваля и може ли заради него да правя кисти

# 106
Здравейте! За изследване TSH на гладно ли трябва да се взима?

# 107
Моля за коментар 25г, на 2 ден са правени.

# 108
Момичета, знаете ли дали 1 седмица на морето, може да вдигне стойностите на вит Д 🙂

# 109
Лейди,Естрадиола е висок за втори ден

# 110
Здравейте! За изследване TSH на гладно ли трябва да се взима?
Да на гладно, и не трябва да сте пили кафе.

# 111
Здравейте,

Ще помоля за мнение. Ще се радвам, ако Денис се включи с коментар

Тези са правени на 4ти ден от цикъла:

A тези 2-3 дена след доказана уж овулация. Следена е от моята лекарка, според нея имах овулация. Факт е , че съм с поликистоза, която тя обаче нито веднъж не видя/спомена, така че изпитвам известни съмнения.

# 112
  • София
Здравейте,
Скрит текст:

A тези 2-3 дена след доказана уж овулация. Следена е от моята лекарка, според нея имах овулация. Факт е , че съм с поликистоза, която тя обаче нито веднъж не видя/спомена, така че изпитвам известни съмнения.

Здравей!
На 4-ти ден от МЦ: ЛХ и Е2 са високи и показват ПКЯ.
На 2-3 ден след О.:
Прогестеронът е нисък, но той се изследва на 7-ми ден, след О., така че не е обективен ... нищо не показва - може да имало, но може и да не е имало О.
За да е имало О. - на 7-ми ден след О. трябва да е над 45
АМХ е много висок - показва ПКЯ
ТСХ е добре, но трябва да се изследва заедно с Т3 и Т4.

Потърси второ мнение, защото, ако имаш ПКЯ и не се вземат мерки и това продължи с години - намалява ЯР.

# 113
  • Варна
denis Hands PrayHands PrayHands Pray
Извинете ме за нахалството, но въпросът ми потъна назад неотговорен.
Може ли един коментар и на моите щитовидни, че от щитовидни не разбирам много, особено с тия различни мерни единици всеки път. Не мисля, че изпитвам дискомфорт някакъв, профилактично ги пуснах. На 34 съм.

# 114
  • София
Скрит текст:
Може ли един коментар и на моите щитовидни, че от щитовидни не разбирам много, особено с тия различни мерни единици всеки път. Не мисля, че изпитвам дискомфорт някакъв, профилактично ги пуснах. На 34 съм.

Здравей!
ТСХ е малко висок и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ. При опити и желание за бебе, идеалните граници са 0,5 - 1,0... ако няма такива - ти си решаваш дали да вземеш мерки или не.
Желязото е високо - ако си с таласемия, или ако си приемала скоро добавки с желязо и не си правила почивки, може да е от това. Високите нива са токсични. Според мен е желателно да се повтори, заедно с феритин, трансферин, ЖСК, хемоглобин... ФК, В12... ПКК ( MCH, MCHC, MCV...)
Консултирай се с хематолог.

# 115
  • Близко съм
Денис, здравей надявам се си добре. Бих искала и коментар за моите резултати. Ит две седмиции малко прекалих с въглехидратите и затова си мисля че мие. Така инсулина и захарта.

# 116
  • Варна
Скрит текст:

Здравей!
ТСХ е малко висок и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ. При опити и желание за бебе, идеалните граници са 0,5 - 1,0... ако няма такива - ти си решаваш дали да вземеш мерки или не.
Желязото е високо - ако си с таласемия, или ако си приемала скоро добавки с желязо и не си правила почивки, може да е от това. Високите нива са токсични. Според мен е желателно да се повтори, заедно с феритин, трансферин, ЖСК, хемоглобин... ФК, В12... ПКК ( MCH, MCHC, MCV...)
Консултирай се с хематолог.
Благодаря ти, само щитовидните ме интересуват. Желязото е високо, защото бях забравила че има малко желязо в едни витамини, които пиех. Имам и феритин по-надолу и Б12, коментирах ги с д-р Кадъм, лека ѝ пръст, и тя каза тогава, че няма нищо притеснително. Все още не сме правили опити, но вероятно ще правим след няколко месеца. Със същите стойности забременях от раз преди 5г и половина и имах много лека бременност, но все пак ме тревожи сега, т.к вече не съм първа младост. Реално ги пусках тия изследвания, защото имах косопад преди няколко месеца. Уж сега спря, но скоро ще пусна пак да видя.

# 117
  • В градината...
Здраве, Денис! знам, че не е точно по темата /не мисля, че има подходяща/, но искам да попитам за моите изследвания на холестерол.
От 2 години съм с високо кръвно и пия бета блокер, а от тази зима и допълнителен медикамент. Този месец кардиоложката за пръв път ми пусна изледване на холестерол и ми изписа Езен. Не ми се иска никак да го пия. Въобще, не искам добавки, омръзна ми от лекарставата, които и без това съм подредила. Та, общият ми холестерол е 6,24, HDL - 1,68, HDL - 4,05, триглицериди - 0,91.
Пуснах и ТСХ за контрола - 1,52 /на еутирокс съм/. Добре е. Кардиоложката каза, че холестеролът не е от храната, а от нарушена обмяна. От около 2 години цикълът ми прескача. На 47 съм. Хормоните са тотал щета Wink още от преди почти 10 години. Та, чудя се, дали всичко това не е от предменопаузата, та затова и въпросите ми са в тази тема.

# 118
Здравейте Денис,
От много време чета мненията без да се регистрирам. Днес го направих и бих помолила  за мнение относно моите изследвания на 7 ден от овулация / доказана само с тестове за овулация /.

Прогестерон - 9.30 ng / ml  при реф. с-ти : фол. фаза  01 - 03 ng / ml , лут. фаза 1.2 - 15.9 ng/ml

Estradiol - 113 pg/ml при реф. с-ти : фол. фаза 21-251, овул. фаза -38 -649, лут. фаза  21-312

4 - андростедион - 1.98 ng/ ml при с-ти : жени 0.30 - 3.30

Пролактин - 17.01  ng/ml при стойности : 5.18 - 26.53

Тестостерон - 0.41   ng/ml при стойности : 0.14 - 0.53

TSH - 1.239 uiU/ml при стойности : 0.350-4.940

Dhea - S04 -   H      415. 30 ug/dl  - при стойности : 74.80 - 410 . 20

Пуснах си витамин Д - 39.70 ng/ml при реф. Стойности - 0-20 латентен дефицит, 20 -100 оптимално ниво

Много ще съм благодарна за всякаква помощ  относно разчитането и дали съм имала овулация спрямо стойностите на прогестерона.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 15:17 от Konstantina 22

# 119
Благодаря, Денис! Flowers Bouquet
Уви проблемът е от години, не че не съм се обръщала към лекари, но тяхното решение е противозачатъчни..

Здравейте,
Скрит текст:

Здравей!
На 4-ти ден от МЦ: ЛХ и Е2 са високи и показват ПКЯ.
На 2-3 ден след О.:
Прогестеронът е нисък, но той се изследва на 7-ми ден, след О., така че не е обективен ... нищо не показва - може да имало, но може и да не е имало О.
За да е имало О. - на 7-ми ден след О. трябва да е над 45
АМХ е много висок - показва ПКЯ
ТСХ е добре, но трябва да се изследва заедно с Т3 и Т4.

Потърси второ мнение, защото, ако имаш ПКЯ и не се вземат мерки и това продължи с години - намалява ЯР.

Общи условия

Активация на акаунт