Изследване на ХОРМОНИ – 23 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 552
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • v. turnovo
Здравейте! Вече за съжаление не целя забпеменяване, а по друг повод пуснах изследвания на щитовидната жлеза и бих се радвала на коментар, защото се  чудя за ендокринолог ли съм. Благодаря!

# 526
Здравейте,
 Гинеколога ми каза да си направя изследвания за прогестерон - да се види дали не е нисък понеже има съмнения. С мъжа ми обаче точно планираме да имаме и бебе, знаете ли дали има как да се забременее , ако този хормон е нисък и какво може да се направи, за да имаме бебе? На някой случвало ли му се е?

Благодаря!

# 527
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Ами принципно, за да забременеете Ви е нужен този конкретен хормон. Ако не е в нормалните граници, няма да настъпи овулация - това е процеса на отделяне на зряла яйцеклетка от яйчниците Ви - обикновено от единият се отделя на един цикъл.
Щом Лекар Ви е насочил към изследвания - направете ги.
Спестява доста главоболия и чуденки, фалшиви симптоми и истерии, че не става бебе...

# 528
Здравей Денис, моля за коментар на изследванията ми, пуснати са на 3ти ден от МЦ. На 30 г. съм.

Скрит текст:

# 529
Здравейте, на 31г. съм и около година се опитвам да забременея. За предстояща консултация с репродуктивен,
Скрит текст:
пуснах нужните изследвания за щитовидна и полови -  моля за мнение.
В сравнение с изследвания от м. февруари, LH е по-висок, това притеснително ли е (в друга лаборатория са правени)? И двата теста са правени на 3-ти ден от МЦ.

изследвания от този месец:
Скрит текст:
изследвания от м. февруари:
Скрит текст:
Цитат
Здравей!
м. февруари: ФСХ е бил много висок - или е имало киста, ЗФ... или показва проблем с ЯР ... трябва да провериш АМХ и Инхибин В - на 3 ден от МЦ.
новите изследвания:
ЛХ е висок и показва ПКЯ ( проявена или не проявена - това се вижда на УЗ) ... и тя може да е причина за намаляване на ЯР - ако там има проблем.
ТСХ е добре, но Т4 е нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ.
Пролактинът е висок ... трябва да е 200-250
В12 е нисък - трябва да е на горна граница

Здравей, Денис. Пуснах АМХ: 0.96 ng/ml
референтни стойности 0.71 - 7.59

При коментиране с доктор, отбеляза само високия ЛХ и че говори за ПКЯ. Но заяви че понеже съм с редовен цикъл и нормални килограми, изключва да е това. Rolling Eyes Ще правя и тест за ИР - това достатъчно ли би било да се установи евентуално ПКЯ?

# 530
Момичета, изследването за ИР с направление от специалист ли се прави, или може да се направи в специализирана лаборатория .Колко време отнема самото изследване.

# 531
  • София
Здравей Денис, моля за коментар на изследванията ми, пуснати са на 3ти ден от МЦ. На 30 г. съм.

Скрит текст:
Здравей!
Пролактинът е висок, тестостерона - също.
Добре е да провериш ТСХ, Т3 и Т4 - може да си с Хипофункция на ЩЖ и от там и по-високи нива на Пролактина.
Ако си с Хипофункция на ЩЖ, може да си с ИР и от там и по-високи нива на Тестостерона.
Добре е да направиш тест за ИР - изследва се КЗ и Инсулин, на 0, 60 и 120 мин.
Друга причина за по-високия тестостерон - проблем с НбЖ - изследват се ДХЕА, 17ОН Прогестерон ( на 3 ден от МЦ).
Трябва да изследваш също Андростендион и провери нивата на цинк, мед и селен.
В12 трябва да е на горна граница.
ПП.
Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря
Не се притеснявай - всичко това, може да се коригира/контролира ... ти така или иначе си го имаш като проблем, просто сега разбираш за него Simple Smile

Скрит текст:
Здравейте, на 31г. съм и около година се опитвам да забременея. За предстояща консултация с репродуктивен,
Скрит текст:
пуснах нужните изследвания за щитовидна и полови -  моля за мнение.
В сравнение с изследвания от м. февруари, LH е по-висок, това притеснително ли е (в друга лаборатория са правени)? И двата теста са правени на 3-ти ден от МЦ.

изследвания от този месец:
Скрит текст:
изследвания от м. февруари:
Скрит текст:
Цитат
Здравей!
м. февруари: ФСХ е бил много висок - или е имало киста, ЗФ... или показва проблем с ЯР ... трябва да провериш АМХ и Инхибин В - на 3 ден от МЦ.
новите изследвания:
ЛХ е висок и показва ПКЯ ( проявена или не проявена - това се вижда на УЗ) ... и тя може да е причина за намаляване на ЯР - ако там има проблем.
ТСХ е добре, но Т4 е нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ.
Пролактинът е висок ... трябва да е 200-250
В12 е нисък - трябва да е на горна граница
Здравей, Денис. Пуснах АМХ: 0.96 ng/ml
референтни стойности 0.71 - 7.59

При коментиране с доктор, отбеляза само високия ЛХ и че говори за ПКЯ. Но заяви че понеже съм с редовен цикъл и нормални килограми, изключва да е това. Rolling Eyes Ще правя и тест за ИР - това достатъчно ли би било да се установи евентуално ПКЯ?
Здравей!
АМХ е нисък, но той се тълкува заедно с Инхибин В ( точно на 3 ден от МЦ ) + УЗ за преброяване на АФ, за да се прецени моментното състояние на ЯР.
Провери за всички възможни дефицити - те влияят зле на ЯР.
Изследвай всички базови хормони, които са посочени на 1 стр. на темата, за да се прецени, къде е причината за тази ПКЯ и да се лекуваш. Това е, което ти може да направиш... за всичко останало, лекаря трябва да мисли, преценява и решава, какво точно да се предприеме  Simple Smile

Момичета, изследването за ИР с направление от специалист ли се прави, или може да се направи в специализирана лаборатория .Колко време отнема самото изследване.
Не - плащаме си го.
На 1 стр. съм посочила линк към сайт, който предлага различни оферти на изследвания на промоцени.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 12:44 от denis.

# 532
Здравейте, дали може да коментирате тези резултати. Кърмя трети месец. По време на бременността взимах ЕУТИРОКС 25 мкг по една таблетка сутрин, да поддържам по ниско ТСХ.След като родих не съм взимала.

# 533
  • София
Здравейте, дали може да коментирате тези резултати. Кърмя трети месец. По време на бременността взимах ЕУТИРОКС 25 мкг по една таблетка сутрин, да поддържам по ниско ТСХ.След като родих не съм взимала.
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват Хипофункция на ЩЖ, нямаш Хашимото.
Еутирокс може да се приема и при бременност, ако искаш ... консултирай се с Ендокринолог.

# 534
Благодаря ти много. А дали е възможно, резултатите да са такива, защото кърмя? Ще се консултирам и с Ендокринолог, но часът ми е чак след седмица.

Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват Хипофункция на ЩЖ, нямаш Хашимото.
Еутирокс може да се приема и при бременност, ако искаш ... консултирай се с Ендокринолог.

# 535
Здравейте! Ще може ли малко помощ за разчитането на тези резултати?
Скрит текст:
Витамин б12 резултат 298 pg/ml
 Референтна стойност 187-883 латентен дефицит 300
Tsh 0.728 долна граница 0.38 Горна гр. 5.33
Желязо 35.5 долна граница 6.0 - Горна 26.00
Благодаря
Здравей!
В12 е нисък - трябва да е на горна граница... добре е да провериш В6, ФК и Хомоцистеин
ТСХ е добре, но Т3 и Т4 са също важни... дори по-важни  според мен Simple Smile ... трите се тълкуват заедно и затова трябва и да се изследват заедно - на чист ден.
Желязото е много високо, което не е добре... ако си приемала добавки, които го съдържат, може да е от това, но по-добре се консултирай с лекар.
Може да си и дехидратирана... 5-6 дни пий повече вода .... по 4-5 л. на ден и го повтори заедно с Хемоглобин, Феритин, ЖСК, Еритроцити, Трансферин...
Ще чакам да споделиш какъв е проблема.
ПП.
Лекар - хематолог
Здравей. Минах през хематолог за високото желязо и ми пусна феритин, които е под долна граница. Пуснахме пак желязо този път и трите показатели на желязото беше в норма. Хематолога каза, че всичко е наред, но не обърна внимание на б12. А сега прочетох, че кръвното пада от недостиг. А аз имам проблем с това 98 на 70, 103 на 77. Много съм уморена. Не знам към какъв лекар вече да се обърна.

# 536

Здравейте мислите ли че имам инсулинова резистентност?

# 537
Здравейте! Имате ли мнение за др. Николай Костадинов ендокринолог в Бургас? Или да препоръчате някой друг специалист в областта?

# 538
Здравейте! Поради ненастъпване на бременност, гинеколожката ми ми назначи час за изследване на LH, FSH, Estradiol, Prolactin, Inhibin B и други, които не запомних. Това, което ми стана странно е, че ми записа час за 17:00 ч след обяд, а изследванията не се ли правят сутрин на гладно?

# 539
Здравейте,

Според вас този резултат на седми ден след доказана овулация (с фоликулометрия) добър ли е?

Общи условия

Активация на акаунт