На море в Гърция 2021 - III

• 55 422
  • 804
  •   1
Отговори
# 390
  • някъде ... тук ...
На Пелион. Трябваше да уточня.

# 391
Първо да съм полезна ако мога 😁.

Току що се завърнахме от Тасос/ Golden Beach. Прекарахме страхотно, не е претъпкано, просто всичко беше чудесно.  Разходихме се до Женския манастир, Potos, Панагия, Лименас, Кинира, Мраморни плаж.  На никой не му се връщаше. Границите ги минахме за 40 мин и в 2те посоки. Като 1 от нас мина с тест за Антитела ( по принцип не може), но не му направиха проблем.

Търся семейно хотелче ( малко), с ресторант в Ситония на първа линия за края на Август. Ако може да помогнете ще съм благодарна. 
 Да е под Никити и Неа Мудания тъй като там сме били. 
  Търся спокойно място за децата с плитко море, а вечер ще обиколяме по шумните места.
  Ще съм благодарна, ако някой препоръча нещо. Не знам къде да ги търся тия малките семейни, до сега сме били в големи вили.

Ако някой има въпроси за Тасос съм на линия.

# 392
  • София/Дружба
Здравейте, знаете ли в кои дни има пазар в Неа Каликратия и Неа Ираклия?

# 393
  • София
За ресторант с тест от 15.07 има ли някъде официална информация? Сигурно ли е? В фейсбук групата не го намирам.

# 394
Защото няма такова нещо. Засега с такъв разрешителен режим . ваксина или pcr, отварят само нощните заведения (барове, дискотеки), и то само на открито.
Има слухове, че може да се въведе и за ресторантите, но нищо не се знае.

# 395
  • София
Благодаря! Дано и не се въведе.

# 396
Дано.
И сегашните промени, които влизат в сила от 5.07., са достатъчно обезпокоителни. Затяга се режимът за плаване между островите и от остров към сушата, както и за вътрешните полети - досега се изискваха документи само КЪМ островите.
А страната пак се разделя на зелени, червени, пембени зони и ще прилага локални мерки според разпространението на заразата (вечерен час и др.)

# 397
А страната пак се разделя на зелени, червени, пембени зони и ще прилага локални мерки според разпространението на заразата (вечерен час и др.)
Параход, къде мога да намеря информация? За Крит знаеш ли как стоят нещата? Ех, ще ме накарат да си откажа почивката, а сме набутали доста пари.

# 398
Ето това е картата за епидемиологичната обстановка. Почти всичко без Крит, Миконос и Кос е зелено засега.
https://covid19.gov.gr/covid-map?fbclid=IwAR0iMliHdBQ7ssNIAug71Z … 6mXXxyEqwehDr-480

За фериботите новите неща:
За островите Евия, Лефкада, Амулиани, Елафонисос, Саламина, Порос  - селф тест, досега бяха без мед. документ (един бог знае как се проверява това със селф теста или е поредните шменти капели).

За връщане от остров към континента или между два острова - селф тест.

Деца до 11.99 пътуват без документ, от 12 до 17 - селф тест от суша към остров (за възрастни там изискванията са други, има ги на 1-ва стр.), сега вече и за останалите маршрути.

Всичко това е за неваксинирани. За ваксинираните само декларация.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 18:36 от Параход

# 399
Демек има много заразени на Крит ли?

# 400
Да, централната част около Ираклио, където е оранжево, е от областите с най-много заразени в Гърция в момента. Мисля, че само за червено ще приемат мерки.

# 401
Лошо, притесних се и се чудя къде сме тръгнали:( Дори и да избягваме тълпите, което ще е лесно, освен в самолета, ме дразни факта, сме планирали и предплатили почивка, която не знам на финала колко ще ми излезне, защото всеки ден променят правилата. Ами те утре и антигенните тестове може да забранят.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 19:48 от BettyBoop

# 402
Параход, така ме попари с тия новини...

# 403
https://www.24chasa.bg/novini/article/9951176 - не знам дали е официално, но пише, че от 15.07. в заведения или с тест, или с ваксина

# 404

Общи условия

Активация на акаунт