На море в Гърция 2021 - III

• 55 249
  • 804
  •   1
Отговори
# 750
Това да не са "морските сополи" от Мраморно море?

# 751
Е, не, нямат нищо общо с морските сополи. Водата е по-прозрачна от тази по Черно море, но е по-различна от предходните години.

# 752
Привет от Ситония!
Има ли някой от пишещите в темата с впечатления от морската вода?
Четох предни коментари, че водата на Амолофи била мътна, но тази година и на Сарти (Портокали) е различна. Няма видимост в дълбочина. Има по-жълтеникаво зелен отенък и малко пяна отгоре. Плуваме, а мъжът ми обича и да се гмурка, но сме разочаровани, а сме за поне 5-ти път на това място. Навсякъде ли е така?
На Сарти миналата седмица петък-събота имаше вятър, появиха се и вълнички и водата се промени. Преди това беше разкошна.
Малко снимки от нашата почивка на Ситония:
Скрит текст:

# 753
Вероятно е нещо временно.
Гледана от брега, водата изглежда прозрачна, но преди беше нормално да се вижда дъното на 7-8 метра дълбочина, а сега не е така.

# 754
Планктон е причината. Очаква се до 10 дни да изчезне
Това е инфо за плажовете около Неа Перамос

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 08:07 от Goldeva

# 755
Привет!
Има ли някой на Неа Перамос? Неприятна жега ли е?
Чудехме се дали да не отскочим за уикенда, гледам дават температурите 32-33гр, но пише усеща се 38..което ще ни дойде в повече честно казано. Нямам им много доверие на синоптиците, затова реших да попитам 😁

# 756
Bebitta, кой е плажът на първата снимка?

# 757
Привет!
Има ли някой на Неа Перамос? Неприятна жега ли е?
Чудехме се дали да не отскочим за уикенда, гледам дават температурите 32-33гр, но пише усеща се 38..което ще ни дойде в повече честно казано. Нямам им много доверие на синоптиците, затова реших да попитам 😁
Вчера дойдохме, така че за пълен ден не мога да кажа, но аз бременна седях на плажа (между 3 и 6) на сянка и ми беше добре. Вечер е чудесно, с изключение на комарите. 38 не усетих вчера нито в града, нито на плажа.
Ако никой друг не отговори ще пиша как е обредните часове. Ама лято...

# 758
Привет от Ситония!
Има ли някой от пишещите в темата с впечатления от морската вода?
Четох предни коментари, че водата на Амолофи била мътна, но тази година и на Сарти (Портокали) е различна. Няма видимост в дълбочина. Има по-жълтеникаво зелен отенък и малко пяна отгоре. Плуваме, а мъжът ми обича и да се гмурка, но сме разочаровани, а сме за поне 5-ти път на това място. Навсякъде ли е така?
Да, такава пяна се появяваше и изчезваше и на Амолофи. Заминахме миналата сряда и се върнахме вчера. Първите дни водата доста зеленееше и мътнееше, като че ли от събота-неделя водата малко се поизбистри, но пяната си се запази през цялото време.

# 759
На влизане в България уцелихме смяна на гранична полиция около 12ч и изчакахме около 20мин. 4 колони с около  20 коли всяка. Не е драма. Погледнаха документи, сертификати и ни казаха да побързаме към БГ. С дете на 12г сме (без ваксина), но за него никаква карантина не ни споменаха, нито да ходим до колегите им от РЗИ. Явно е на произволен принцип - както дойде.

# 760
  • Варна
Нашето голямо дете, на 12 години, самата лекарка, която сканира сертификатите ни, също не записа в списъка за поставяне под карантина. Каза, заминавайте свободно. Дори не погледна паспортите или пътуващите в колата, пита мен, дали има деца с нас.

# 761
  • София
Жегичка си е в Неа Перамос. На плажа е добре, но иначе е много горещо. Тази нощ  почти не спахме от жега, но ние не включваме климатика, сигурно затова.
Водата ми изглежда наред, чиста и прозрачна, харесва ми. Сега като писахте инспектирах Simple Smile има малко пяна, но си мисля че е от многото хора вътре. От вчера стана някаква лудница на плажа, много хора, много нещо.

# 762
Здравейте, някой с пресни отзиви от Chrousso village Халкидики?

# 763
Bebitta, кой е плажът на първата снимка?

Mega Portokali Beach

# 764
  • SF
Здравейте,
Има ли тема специално за Крит?

Общи условия

Активация на акаунт