На море в Гърция 2021 - III

• 55 446
  • 804
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря!
Ще се опитаме да избегнем много часовите опашки, макар че гаранция пак няма...

И само не разбирам новата наредба какво означава - няма да важат резултатите от антигенен на хартия, трябва да са само електронно или хартията си остава като опция?

# 316
  • Варна
Малко да разведря сертификационната тема със снимки от Лефкада и обиколка на околните островчета. На фона на миналогодишните пусти плажове, сега ми се струва малко пренаселено, но съм убедена, че дори това, е далеч от топ сезон в нормална година. Основни туристи са италианци, румънци, сърби, словенци, българи.  Границата минахме в неделя за минути, но пътуваме от Варна и винаги ползваме ГКПП Кап. Петко войвода.

# 317

Здравейте, ние токущо се върнахме от Халкидики. Искаме Септември да идем и до Тасос. Може ли малко актуална информация? Преди сме купували билетите на място, но с този коронавирус, не знам дали няма промяна. Може ли да ми кажете какви са цените на билети, там ли ги купихте, на колко време са фериботите? Също, къде на Тасос отседнахте? Търсим място, което е ок за малко дете. Да е близко да сравнително плитък плаж, и да има къде детето да се разхожда и играе. Може би някоя къща с двор и по възможност да е сенчесто. Не държим на пясък, нито на нощен живот. Ще има баба с нас, та с мъжа ми може би ще успеем да по обикаляме, но е хубаво баба и бебе да имат къде да играят и да е лесно достъпно. Въобще всякакви съвети ще са супер.
Харесали сме попринцип Скала Марион, но нищо не сме резервирани още.

АнелияИванова, ние почиваме в Скла Мариес. Това е старото селище. Новата част се казва Скала Марион. Селото е разположено амфитеатрално на три съседни залива, гледката отвсякъде е прекрасна. Има три плажа, които стават за деца. На един от тях дори има надуваем аквапарк във водата - Sunset Beach. Местата са хранене са чудесни - 5-6 таверни, кафене, мини-маркет има и в старата, и в новата част. Хлебарницата е една. Но няма детски лунапарк или площадка, на която играят децата. Обикновено вечер всички се събират в старата централна част, хранят се, слушат музиката от таверните, седят по пейките и гледат залеза. Децата също са там. В Скала Марион са новопостроените хотели и къщи. Имайте предвид обаче, че са със западно изложение и следобяд пече чак до залез слънце. За повече атракции може да отскачате до съседната Лименария на 10км от Скала Марион. Спира се на паркинга между полицията и пристанището, безплатен е. Приятна почивка.

Много благодаря! Плажовете хубави ли са? Чисти? Става ли за шнорхел?

# 318
Привет от Неа Перамос, след година и половина сме отново тук. Сутринта минахме в 7 и 30, да сме чакали 20 минути. Погледнаха паспортите, сертификатите и хайде на пред. Селото ми се струва празно, но може би заради горещината.

# 319
  • No Line On The Horizon
Поздрави от Амулиани

# 320
А между Скала Марион и Скала Сотирос на Тасос, кое бихте избрали като селце за разходки и плаж?
Въобще кое Ви е любимото местенце на Тасос?
Също някой бил в Кинира, изглежда миниатюрно и с не хубав плаж, но пък точно там видях страхотна вила с голям сенчест двор, идеален за детето да играе... Та мнения от първа ръка, е са супер, защото от толкова гледане на снимки в нета, вече се обърках.

# 321
  • Пловдив
Аз не разбрах как се влиза обратно в България. Пътувам със семейството на брат ми-всички сме ваксинирани с по две дози много отдавна,но децата са с една. За излизането ще направим антигенен,но после как влизат те в Бг? Днес чух по Нова тв ,че влизане в страната пак ще е с тест,ама дали съм разбрала или си го съчиних?

# 322
  • София
Аз не разбрах как се влиза обратно в България. Пътувам със семейството на брат ми-всички сме ваксинирани с по две дози много отдавна,но децата са с една. За излизането ще направим антигенен,но после как влизат те в Бг? Днес чух по Нова тв ,че влизане в страната пак ще е с тест,ама дали съм разбрала или си го съчиних?
Над 12 г. с тест.

# 323
Четейки книгата "Гръцко синьо" се замислих дали някой познава автора.

# 324
  • Пловдив
yovanka, да разбирам ли ,че е невъзможно да влезнат в страната дори и да подлежат на карантина? Преди малко четох в сайта на външно и пишеше ,че могат да влезнат без тест ,но подлежат на карантина. Може да се направи тест в БГ и да се прати до РЗИ ,за да отпадне карантината. Много се изгубих вече.

# 325
Много е вероятно децата на ваксинирани родители да не бъдат поставени под карантина на влизане, така че аз не бих правила тест предварително. Нас на влизане само ни питах дали сме със сертификати (на 3 места) и минахме. За щерката не питаха изобщо. Че и за неваксинирани семейства знам, че не са поставени под карантина на връщане.

Renydent, точно така. Може да направите антигенен тест в Гърция и да го представите на границата или да влезе детето без тест, да го поставят под карантина и след изпращането на отрицателен резултат то РЗИ-Благоевград да я вдигнат. Това на теория. На практика - по-вероятно е децата да минат между капките.

# 326
  • София
yovanka, да разбирам ли ,че е невъзможно да влезнат в страната дори и да подлежат на карантина? Преди малко четох в сайта на външно и пишеше ,че могат да влезнат без тест ,но подлежат на карантина. Може да се направи тест в БГ и да се прати до РЗИ ,за да отпадне карантината. Много се изгубих вече.
Разбира се, че след като влезете ще направите тест.

# 327
  • Пловдив
Много благодаря. На дъщеря ми втората ваксина се пада ден след прибирането,така ,че задължително ще й направя тест. Другият казус обаче е ,че племенника ще направи 18 в Гърция. Той как трябва да влезне в страната? И той към момента е с една доза.

# 328
  • София
С пср.

# 329
  • София
Много благодаря. На дъщеря ми втората ваксина се пада ден след прибирането,така ,че задължително ще й направя тест. Другият казус обаче е ,че племенника ще направи 18 в Гърция. Той как трябва да влезне в страната? И той към момента е с една доза.
И в Гърция, и в България може да се влезе с антигенен тест с валидност 48 часа.

Общи условия

Активация на акаунт