На море в Гърция 2021 - III

• 55 413
  • 804
  •   1
Отговори
# 405
  • София
И по новините на БНТ в 20 ч. имаше подробен репортаж по темата...

# 406
Мярката не е обнародвана още и със сигурност не е в сила до 12.07., но вероятно ще бъде приета следващата седмица.

# 407
  • Пловдив
От тази новина да се разбира ,че ако нямаш ваксина,трябва и в двете посоки да имаш ПСр тест така ли?За да можеш спокойно да се храниш в заведения и да пътуваш.С антигенни  не става.С една дума на почиващите за Гърция -Честито.

# 408
Трябва да пътуваме на 15-ти за Ситония и все се надявам, че това пак е слагане на каруцата пред коня от нашите т.н. медии. Няма да е за първи път. Тези глупости за ресторантите само на закрито ли смятат да ги въвеждат или и за откритите части на таверните? Ако го направят това, почивката в Гърция няма да е същата и сигурно ще ни е за последно.

# 409
  • Пловдив
То, ако остане само за закритите, реално няма да ни бърка...обаче никой незнае.

# 410
Мерките са, защото младите в Гърция не искат много-много да се ваксинират въпреки бонусите. Туристите са второстепенно гайле. Ето информацията малко по-прецизно поднесена:
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/gurciya-zaty … -za-nevaksinirani

# 411
  • София
С новите мерки се получава интересно. При семейство от двама възрастни - ваксинирани, едно дете под 12 ( но със сертификат за преболедуване) и още едно дете на 13 което ще мине границата с антигенен, кой къде ще се храни ? По това което чета  голямото дете ще ни чака пред ресторанта Laughing

# 412
  • София
Каквото и да правят, няма да се ваксинирам. Ако трябва, храна от нас ще си нося, ще купувам от магазините и така.
Не е справедливо тестове за естествено придобити антитела да не важат, а за съмнителните ваксини да важат.
Аз пак бих искала да попитам, някой пътувал ли е с междуградски на Лефкада и може ли да сподели опит!

# 413
  • Пловдив
Купуваш продукти и готвиш Wink

# 414
Хора, реално това е бъдещето. Вярваме или не в конспирации в момента тече огромен натиск хората да се ваксинират и няма скоро да се спрат, ако не получат отпор. Аз изкарах ковид, имам антитела. В същото време имам автоимунно заболяване и нискорискова тромбофилия и няма сила, която да ме накара да се ваксинирам. Но знам, че ме чакат големи ограничения и ще се боря, докато мога за свободата си. Пригответе се за голяма борба. И ако някой си мисли, че всичко ще приключи с ваксините е в дълбока заблуда.
Благодаря за страхотната тема. Пожелавам на всички да изкарат приятно пoчивката си, без притеснения.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 00:00 от BettyBoop

# 415
Каквото и да правят, няма да се ваксинирам. Ако трябва, храна от нас ще си нося, ще купувам от магазините и така.
Не е справедливо тестове за естествено придобити антитела да не важат, а за съмнителните ваксини да важат.
Аз пак бих искала да попитам, някой пътувал ли е с междуградски на Лефкада и може ли да сподели опит!

Обсъждаше се мерките за ваксините и тестовете да важат и за междуградския транспорт, влаковете и самолетите само да уточня.

# 416
  • Sofia
Бяхме отписали Гърция и за този сезон, и после решихме да направим 5 дни Милина и 5 дни Скопелос и Скиатос. Е с тая новина за ресторантите и фериботите се отказахме, освен ако не се промени нещо до Септември. Аз съм с ваксина, детето под 12, мъжа ми е рисков. Тук обаче, освен финансовата част, възниква и въпроса - къде може да се направи тест? Ми то в Милина и аптека няма, на всеки 2 дни трябва да се ходи до Волос ли? Предполагам тоя проблем важи за всички малки населени места. И не че държа всяка вечер да вечерям навън, но някак си, да го планираме няколко дена предварително и да пътуваме няколко часа за тест....Нещо не ги виждам нещата и отново ще пропуснем.

# 417
За да редактирам вече попълнен PLF си влизам в профила и от менюто избирам New PLF ли?

# 418
  • София
За наемане на кола в Крит-дали ще свърши работа дебитна карта? Или да си правим и кредитна?

# 419
Мярката за туристи ще важи ли или само за гърци? Каква е логиката да се пускат туристи с тестове, които не могат да посещават ресторанти?!

Общи условия

Активация на акаунт