На море в Гърция 2021 - III

• 55 412
  • 804
  •   1
Отговори
# 420
  • София
За да редактирам вече попълнен PLF си влизам в профила и от менюто избирам New PLF ли?
Не, онова над New, My...нещо си беше. И после моливчето за редакция.

# 421
  • София
За наемане на кола в Крит-дали ще свърши работа дебитна карта? Или да си правим и кредитна?

Имат ли условие? Не всички искат кредитна карта.
За Родос тази година писахме лично на компанията, спазарихме кола, искаха само депозит.

# 422
На Крит два пъти наемаме кола с дебитна карта. Питайте какви изисквания имат.

# 423
Намерих откъде и редактирах, благодаря yovanka!
Сега друго да питам - със завършен курс на ваксинация съм, при попълването на формата към раздела за ваксинация попълних всички полета, но при прегледа на ПЛФ-а видях, че имам “празноти”, а във формата не са ме питали конкретно. Ще е проблем ли?
Прилагам снимка.

# 424
  • София
Щом не да питали във формата, значи не им трябва. Иначе, няма да те пусне напред, ако нещо е пропуснато.

# 425

Не е справедливо тестове за естествено придобити антитела да не важат, а за съмнителните ваксини да важат.

Оффтопик, но тестовете за антитела не важат, защото точно те са съмнителни и няма единен стандарт за измерването им. Това, че у нас лабораториите масово ги мерят, не значи нищо, освен че им е много лесно да намират печеливша ниша.

# 426
  • София
За наемане на кола в Крит-дали ще свърши работа дебитна карта? Или да си правим и кредитна?
Местните компании не искат нито карти, нито депозити.

# 427
Местните компании не искат нито карти, нито депозити.
На нас ни поискаха малко предплащане. Не са ни искали депозит за колата. В момента обаче доста са скочили цените и почти навсякъде са свършили малките коли. Сега остава да разберем колко са сериозни и дали колата ще ни чака на летището.

# 428
  • Sofia

Не е справедливо тестове за естествено придобити антитела да не важат, а за съмнителните ваксини да важат.

Оффтопик, но тестовете за антитела не важат, защото точно те са съмнителни и няма единен стандарт за измерването им. Това, че у нас лабораториите масово ги мерят, не значи нищо, освен че им е много лесно да намират печеливша ниша.

Е как няма стандарт:

По-скоро PCR-те не са надеждни:
"Важно е да се знае, че това изследване при безсимптомни пациенти е вероятно да даде отрицателен резултат, дори и при налична инфекция, защото в началото на заболяването броят на вирусните частици може да е недостатъчен."
https://bodimed.com/bg/%d0%b8%d0%b7%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b … 0%b8%d0%bd%d1%84/

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 00:43 от Teddy me4eto

# 429
Ей така, това не стандарт, а тестът, който използва конкретната лаборатория. Само в София знам поне 5 лаборатории с 5 различни референтни стойности и видове тестове. Само Рамус 3 пъти ги смени за една година. И само у нас се вълнуваме от тестовете за антитела и мерим до безкрай.

# 430
  • Sofia
"Тестът е валидиран спрямо WHO (World Health Organisation) International Reference Standard"

Рамус открай време не са в час.

# 431
  • на земята
Това ми попадна от 15 юли влиза в сила
https://bntnews.bg/news/garciya-zatyaga-merkite-ot-15-yuli-vizht … fzbWyA-x6UsD17fG8

# 432
  • София
https://

А каква е гаранцията, че ако се ваксинираш, до и повреме на пътуването си до там няма да се разболееш и да станеш заразопреносител?

Подкрепям мнението на BettyBoop. Аз също имам автоимунно заболяване.

Според мен, в тази ситуация ще се появят много порочни практики и след като, един вид ми налагат ваксинацията, аз лично, мисля, че бих ги подкрепила.

На този етап, ако това важи и за туристи, смятам да се откажа от Гърция, още повече, че има страни с по-леки и дори никакви рестрикции.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 06:20 от Mira_X

# 433
  • София...........
Извинявам се, правилно ли разбирам, че за еднодневен плаж на Амулиани ще трябва да си правим там някъде тестове?
В случая не мога ли да ползвам антиген тестовете с които сме минали границата?

# 434
  • Варна
Тази сутрин бяхме на Кулата в 5:30ч. В 6:00 бяхме минали границата.

Някой може ли да препоръча заведение за хапване в града Лефкада?

Общи условия

Активация на акаунт