На море в Гърция 2021 - III

• 55 411
  • 804
  •   1
Отговори
# 435
"Тестът е валидиран спрямо WHO (World Health Organisation) International Reference Standard"

Рамус открай време не са в час.

Това е ала-бала, което са написали на англо-български, най-малкото reference standard няма как да е обвързващ, но нямам намерение да обяснявам повече. Има доста изписано защо не се приемат антитела, включително и официална позиция от ECDC, но ако е по-лесно за възприемане, да минава като част от голямата конспирация и да се връщаме към темата.

# 436
  • София
Здравейте! От информацията на първа страница ми стана ясно, че за минаване на границата бързият тест е с валидност от 48 часа, а за ферибота е само 24 часа. Правилно ли съм разбрала? И ако да, и пътуваме в понеделник, тестът (на сина ми 12 г.) е направен в събота, той ще важи само за преминаване през КПП-то, а за ферибота трябва да направим нов, тъй като 24-те часа вече ще са изтекли? Много ще съм благодарна за всеки полезен отговор!

# 437
  • София
Разбрах, че рестрикциите, които ще се въведът, ще са само за затворените части на заведения и клубове.
Това от коментар във Фейсбук го разбрах.
И все пак, как ще стават нещата с градския-човек, ако е турист, ще си прави тестове от ден за ден?

# 438
  • София
Здравейте! От информацията на първа страница ми стана ясно, че за минаване на границата бързият тест е с валидност от 48 часа, а за ферибота е само 24 часа. Правилно ли съм разбрала? И ако да, и пътуваме в понеделник, тестът (на сина ми 12 г.) е направен в събота, той ще важи само за преминаване през КПП-то, а за ферибота трябва да направим нов, тъй като 24-те часа вече ще са изтекли? Много ще съм благодарна за всеки полезен отговор!
Промениха го, от понеделник може да се качите с антигенния от границата/48 часа/.

За Амулиани - ако не са изтекли 48 ч. на антигенния от границата може да отидете там с него, иначе селфтест от аптеката.

# 439
Здравейте
Мен друго ме тревожи. Както разбирам почти всяка кола гърците я спират и правят  бърз тест на шофьора. В официалния им сайт travel.gov.gr пише че ако теста на границата излезе положителен тествания и спътниците му се карантинирват в специален за целта хотел където продължават да им се правят изследвания. И така до 10 дена което е страшно неприятно приключение. Някой знае ли дали ако недай баоже човек излезе положителен му се дава възможност да се върне обратно в България

# 440
  • софия
Вкарват ли лабораториите вече антигенните тестове в системата his.bg и излизат ли като сертификати или още само разпечатан на хартия се дава?
 Някой правил последните дни може ли да каже? Приемат ли на границата на хартия тест?

# 441
  • София
Здравейте
Мен друго ме тревожи. Както разбирам почти всяка кола гърците я спират и правят  бърз тест на шофьора. В официалния им сайт travel.gov.gr пише че ако теста на границата излезе положителен тествания и спътниците му се карантинирват в специален за целта хотел където продължават да им се правят изследвания. И така до 10 дена което е страшно неприятно приключение. Някой знае ли дали ако недай баоже човек излезе положителен му се дава възможност да се върне обратно в България

Не само се дава възможност, ами направо могат да ви връщат и вероятно ще ви върнат:

If a positive incident is detected following a sampling test at the land borders, then entry into the country may not be allowed.

Задължителното карантиниране в хотел по-скоро е валидно ако пристигате със самолет, поне аз така го разбирам.

# 442
Ами така е написано че не се разбира много. Хубаво е ако има някой преживял такова нещо или негови познати да сподели. Иначе това пък го пише в сайта на Нашето външно министерство и пак не става ясно дали касае влизането по сухопътна граница
На всички пристигащи в Гърция ще бъдат правени PCR или rapid тестове на случаен принцип. При положителен резултат от теста, съответните лица ще бъдат поставяни под 10 дневна карантина. За ваксинирани лица с изминали най-малко 14 дни от втората доза, при положителен резултат от теста, ще бъдат поставяни под 7 дневна карантина. За неспазване на карантината глобата е 5000 евро.
Изключение от изискването за PCR тест има за шофьорите на камиони, осъществяващи търговски превози.

# 443
Миналата година на заразени туристи, които вече са в Гърция, даваха възможност да напуснат страната в рамките на някакви часове, а не ги настаняваха задължително в карантинен хотел. Ако те хванат на границата даже абсурдно ми се виждат да те поканят в хотел с осигурена храна. Леви, леви и обратно.

# 444
Моля някой да сподели, ако има подобен опит с booking. Запазили сме си апартамент, който е с невъзвращаема стойност. Собствениците са много мили при кореспонденцията, но се чудя как биха реагирали, ако анулираме резервацията. Дали гърците биха били склонни да върнат пари ? Детето е лепнало някакъв вирус, а пътуваме в сряда. Адски съм притеснена.

# 445
Той хотела май не бил баш хотел според мой познат който живее в Атина.Там настанявали и нелегални бежанци от близкия изток. Така че няма да е приятно за семейство с деца поне според мен

# 446
  • София
И аз се вълнувам от тази информация. През 2 дни да си правим тестове, за да се храним навън ли?

# 447
  • София
Моля някой да сподели, ако има подобен опит с booking. Запазили сме си апартамент, който е с невъзвращаема стойност. Собствениците са много мили при кореспонденцията, но се чудя как биха реагирали, ако анулираме резервацията. Дали гърците биха били склонни да върнат пари ? Детето е лепнало някакъв вирус, а пътуваме в сряда. Адски съм притеснена.
Нямам опит точно с booking, а с друга платформа, но мисля, че собствениците получават парите след края на престоя. Преди това точно платформата ги "държи" и си удържа таксата. Така че, във вашия случай, вероятно няма да получите нищо, ако анулирате.
Дано детето се оправи до сряда.

# 448
  • софия
И аз се вълнувам от тази информация. През 2 дни да си правим тестове, за да се храним навън ли?
В момента нищо по този въпрос не е прието официално. Обсъжда се, че след 15.07. ще има нова промяна в мерките. Когато/ако се приеме, тогава ще може да се каже със сигурност какво и как.

# 449
Аз тук го чета и ми звучи като решено, което би объркало и моите планове. Въпреки че в статията пише за indoor помещения, не знам как ще се тълкува на място.
https://news.gtp.gr/2021/06/29/covid-19-greece-decides-vaccinate … s-as-of-mid-july/

Общи условия

Активация на акаунт