На море в Гърция 2021 - III

• 55 348
  • 804
  •   1
Отговори
# 585
От 2-3 часа няма въпроси за формуляра, та да го ъпдейтна! Laughing
На първа страница има препоръка за пътуващите със самолет да попълнят отделно за всеки. Обаче в самото начало, едното условие, с което трябва да се съгласиш за да продължиш, е че ще попълниш само един за семейство.
Дали може да се очакват някакви усложнения ако попълним за всеки отделно?
Попълних само един за семейство-трима възрастни и се чудим как да процедираме.

# 586
аз по едно време мислех да попитам дали да вписвам децата под 12 г., но реших, че е от серията "тъпи" Satisfied и си ги добавих и тях

# 587
Здравейте! Планираме почивка на о. Крит след средата на август. Тези, които вече са посетили острова през тази година, могат ли да споделят как са цените в момента? Тук визирам заведения, гориво и т.н. Ако имате и препоръки за фирма за изгодна кола под наем, са повече от добре дошли Simple Smile

Благодаря предварително и весело лято Simple Smile
Приблизителни цени в Евро, за които се сещам на прима виста: долмадакиа - 5, пържени картофи/тиквички - 3.5, кюфтета от тиквички - 5, гръцка салата - 5.5, критска салата - 8, дзадзики - 3.5, мусака - 8, буреки - 7, охлюви - 6.5, заешко стифадо - 9.5, козе месо с цикория - 11.5, пресни сардини - 8, прясна ципура - 14.5, октопод на скара - 12, пържени калмари - 9.
За шезлонги и чадър до сега най-много дадохме на Ставрос - 20 E, най-малко на Пахия Амос - 6 Е.
По спомен заредихме резервоара на нашия Фиат Панда до горе за около 80 Е.
За изгодни коли под наем скоро писаха в темата. Ние взехме от cretarent, но съвсем не е най-евтиният вариант.

# 588
  • София
Някакви отзиви за Амолофи до Неа Перамос? Четох, че е доста голям плажа, едва ли ще е пренаселено, но все пак. Как са заведенията, чадъри, шезлонги? Има ли къде да се паркира на сянка?
В момента сме тук, направо е празно на плажа в сравнение с предни години. Дори първите 2 реда чадъри не се запълват.
На другите въпроси са отговорили вече.
Здравейте,
Може ли информация от къде можем да резервираме апартамент за 4 ма за септември месец?
Агенция или  някакви сайтове за резервация ползвате?
Може и на лични ако желаете да ми пишете.

Благодаря, предварително.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 16:16 от akhome

# 589
Много благодаря на всички за информацията за цените на Крит Hug

Надявам се ситуацията в Гърция да не се влоши прекалено и да можем да видим това мечтано място Simple Smile

# 590
  • София
akhome, в последните години резервираме през airbnb, нямаме никакви оплаквания.

# 591
Къде точно е плаж Спартила, не мога да се ориентирам. Все още търсим такова място, дори да е на км от Парга..
Спартила е малък залив под село Антуса. Съвсем близо е до Парга, но последният километър-два е много тесен път, накрая дори черен. Всъщност този с параклиса е съседният - Агиос Состис. Можете да ги намерите на гугъл.

https://goo.gl/maps/VgSphRR2nxniA4y38
https://goo.gl/maps/49mp6qZXGB87wKKf7

# 592
  • Cyprus, Пловдив
аз по едно време мислех да попитам дали да вписвам децата под 12 г., но реших, че е от серията "тъпи" Satisfied и си ги добавих и тях

Точно същото исках да питам и аз, но май и аз ще пиша детето Simple Smile
+ още един тъп въпрос:
Пътуваме аз и детето+приятелка и нейното дете в една кола, QR кода трябва да е един или 2 отделни?

# 593

Точно същото исках да питам и аз, но май и аз ще пиша детето Simple Smile
+ още един тъп въпрос:
Пътуваме аз и детето+приятелка и нейното дете в една кола, QR кода трябва да е един или 2 отделни?
Един. По-добре е приятелката да го попълни и да впише детето като "член на семейството" и Вас като не-член, но може и обратното - вие попълвате и вписвате и двете като не-членове. В колата трябва да сте с маски при това положение (или поне да имате готовност да ги сложите, ако ви спрат).

# 594
Здравейте! Планираме почивка на о. Крит след средата на август. Тези, които вече са посетили острова през тази година, могат ли да споделят как са цените в момента? Тук визирам заведения, гориво и т.н. Ако имате и препоръки за фирма за изгодна кола под наем, са повече от добре дошли Simple Smile

Благодаря предварително и весело лято Simple Smile
Зависи къде ще почивате в Крит. В Ханя цените са средно от 2.5 евро фрапе, 4-5 евро гируси, 6+ евро салати, 7+ евро рибета, 10+ основни , 15 октопод, 3+ бира, чаша вино 5+... Не сме зареждали още бензин, но последно гледах 1.6 евро грубо за литър. Ниe сме с кола от Vacanza. Пред разпадане е😁, но щом издържа на Балос, значи става. 165 евро за една седмица. По-евтино не успяхме да намерим.

# 595
Здравейте, влизам да споделя.
В момента сме в Неа Перамос (Кавала) и естествено ходим на плаж на Амолофи. Всяка година поне по веднъж сме тук. Тази година съм разочарована - водата е замътена, та чак ми наподобява на черноморската. Ще прескачам  вече тази дестинация, което е жалко, защото ни е близо, а и плажът е удобен за деца.

# 596
  • София
Нашата дестинация този път не е особено вълнуваща, но и тя си има своите Уау-моменти. Simple Smile

Поглед през прозореца на кулата в Уранополи:

# 597
  • София
Здравейте, влизам да споделя.
В момента сме в Неа Перамос (Кавала) и естествено ходим на плаж на Амолофи. Всяка година поне по веднъж сме тук. Тази година съм разочарована - водата е замътена, та чак ми наподобява на черноморската. Ще прескачам  вече тази дестинация, което е жалко, защото ни е близо, а и плажът е удобен за деца.

Наистина ли? Жалко. Заради този плаж сме се запътили към Неа Перамос, направо ми попари очакването Sad
Дано е нещо временно това с водата...

# 598
Ходихме там в периода 21-26.7 и водата беше кристално чиста. Виждахве плуващите риби и мидите по дъното.

# 599
  • София
Преди няколко дни споделих за яка градушка в района на Неа Перамос. Нямам идея за колко време се изчиства водата от планинската кал.

За нас мястото е зачеркнато с пирон вече, но по други причини - направили са нов бийч бар, а аз не ги понасям.

Общи условия

Активация на акаунт