На море в Гърция 2021 - III

• 55 285
  • 804
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте! Закупих билети за ферибот Кавала - Лимнос, 3-ма възрастни и кола. Сега като разпечатох билетите пише размери на колата дължина 4,2м и височина 1,55 . Колата с която ще пътуваме е 4,6м . Проблем ли е това? Никъде при резервацията на билетите не се изискваше размери.
Благодаря ви предварително!
По принцип много не гледат, най много да доплатите на място. По принцип има опция при закупуване на билетите, където се отбелязва колата дали е под или над 4.25 м.

# 661
  • Пловдив
Зависи от кораба. При нас се е случвало и да извадят метър да мерят. Иначе цената е различна до 4,25 и над.
За височина нямам спомен да съм виждала при купуване на билети?

# 662
При някои компании е еднаква цената. Проверете в конкретната, с която пътувате.

Иначе дори не е нужно да мерят, толкова коли са им "минали" през ръцете, че само с поглед определят размера по модела на колата😁 Пробвала съм го този номер на гишето за билети 😂

# 663
При нас, преди да купя, ММ измери точно 4,20 без броните . Не са мерили .

# 664
  • СОФИЯ
На пунктовете за ТОЛ такси понякога мерят, вкл. и височината, зависи от автомобила. Различните участъци се стопанисват от различни дружества и таксата за един и същи автомобил е различна. Споделям мнението, че е добре да се провери в конкретната компания.

# 665
  • София
Аз се съобразих със списъкът на лабораториите, които издават цифров сертификат - https://www.his.bg/bg/az-i-moeto-semeistvo/laboratorii. Викам да ми е мирна главата. Взех резултат на хартия, заедно със сертификат. На границата това показах. Беше качен в his.bg, изрично проверих, че ми беше интересно. Антиген правихме.

А къде правихте и за колко време излезе?

# 666
Привет от Крит.Нямахме никакви проблеми с багажа и полета,мислех,че на летището в Ханя ще има добри оферти за рент а кар,ама не!Там цените са ужасни!Хванахме автобуса до Ханя,и си взехме от местна агенция за 30 евро на ден.Взех визитка,ако се интересува някой,ще дам контакт.Вече сме на узо в Бали.Сега остава да препоръчате плажове и местенца които да посетим Simple Smile
Моля, за визитката?

# 667
https://www.ferryhopper.com/bg/blog/featured/ferry-greece-coronavirus-safety
Посоченият в линка въпросник ли трябва да се попълва при пътуване с ферибот? Къде се изпраща? Ние мислим да купим билети на място, защото не можем да преценим кой ферибот ще успеем да хванем заради евентуално чакане на границата, а и сме с малко дете и може да се наложи да спираме по пътя. В такъв случай какво се попълва в полетата за данни на ферибота?
Четох тук, че май не ги гледат много тези декларации, а на място дават да се попълни хартиена, но все пак искам да сме изрядни, в случай че някой поиска електронния въпросник.

# 668
  • София
Скрит текст:
Здравейте, моля да ми препоръчате добра застрахователна компания. Тази година ще пътуваме само със застраховка, та се чудя коя компания да избера.
Иска ми се да имат добър асистенс и да са бързи. Аз и двете деца сме с бързи, тежки алергични реакции към сума насекоми. Имаме си епипен, но ако нещо ни гризне след него си иска транспорт до лечебно заведение и т.н.
Ще бъда благодарна за всяка информация.

Когато се прави антиген на лице под 18 години, на границата с резултата от лаборатория ли сме или трябва сертификат през his?
Ние пътувахме със сертификат от лаборатория - с уговорката, че бяхме със самолет и влязохме на 4.07. Сега може и да е друго. Реално в Гърция (Корфу) никой не ни погледна нито тестовете на децата, нито нашите сертификати (ваксинирани сме). Искаха ни ги при чек-ин-а на летището в София. И нищо не са сканирали с четци.
За доп инфо - ако правите антигенен тест, в която и да е лаборатория на Цибалаб, резултата може да си вземете и от централата им, която работи в събота до 16 ч, а от скоро и в неделя, но мисля до 12 или 13. Стават за около час. Това с централата е полезно предимно за почивните дни, през работните и др. филиали си работят достатъчно дълго. Но цената там е 40 лв, а не както пишат 35. Има и 5 лв обработка на материал.
Пиша го понеже самата аз задавах тук въпроси по темата преди десетина дни. Дано е полезно за някой.

# 669
Момичета, в Раян стюардесите следят ли пътниците да носят маски по време на полета? Изобщо спазват ли се изискванията?

# 670
  • София
За почиващите на Лефкада препоръчвам еднодневните обиколки на островите с корабче от Нидри. Не знам дали по принцип е така или сега заради ковид, но на корабчетата имаше доста място, не бяхме нагъчкани както обикновено при такива разходки. Гледките и плажовете си заслужават
При преминаването по понтончето към Лефкада има ли някакви мерки? Търсят ли сертификати, тестове и т.н.?

# 671
Момичета, в Раян стюардесите следят ли пътниците да носят маски по време на полета? Изобщо спазват ли се изискванията?
Да, категорично.

# 672
  • София
Да, категорично.
+1 за Aegean, следят и правят забележка.

# 673
  • Варна
За почиващите на Лефкада препоръчвам еднодневните обиколки на островите с корабче от Нидри. Не знам дали по принцип е така или сега заради ковид, но на корабчетата имаше доста място, не бяхме нагъчкани както обикновено при такива разходки. Гледките и плажовете си заслужават
При преминаването по понтончето към Лефкада има ли някакви мерки? Търсят ли сертификати, тестове и т.н.?

Не, тестове показвахме само на границата при влизането в Гърция. На Лефкада никой не носи маски, дори в магазините по курортите. В по-големите супер маркети носеха. На корабчето при качване ни помолиха да сложим маски и после вече не.

# 674
Здравейте от Ретимно, като цяло полета беше ОК, проверяваха всичко като пристигнахме, даже бях от късметлиите, които тестваха. Държат на маските.
Моля, препоръчайте добро и вкусно ресторантче за ядене

Общи условия

Активация на акаунт