На море в Гърция 2021 - III

• 55 345
  • 804
  •   1
Отговори
# 675
  • София
За почиващите на Лефкада препоръчвам еднодневните обиколки на островите с корабче от Нидри. Не знам дали по принцип е така или сега заради ковид, но на корабчетата имаше доста място, не бяхме нагъчкани както обикновено при такива разходки. Гледките и плажовете си заслужават
При преминаването по понтончето към Лефкада има ли някакви мерки? Търсят ли сертификати, тестове и т.н.?

Не, тестове показвахме само на границата при влизането в Гърция. На Лефкада никой не носи маски, дори в магазините по курортите. В по-големите супер маркети носеха. На корабчето при качване ни помолиха да сложим маски и после вече не.
Относно маските, така беше и миналата година, ама сега четох че затегнали мерките и щели да правят проверки при стъпването на Лефкада, затова попитах. Иначе на корабчетата миналата година, маски казаха да сложим при връщането в Нидри, дакота слезем. По магазините ме гледаха странно с маската.

# 676
За влизане в България през Кулата, къде най-удобно може да се направи антигенен тест?

# 677
  • Русе
Миртос преди малко.

# 678
Никога не са мерили размера на колата ни. Когато сте на порта трябва да смените разпечатаната резервация с истински билети и ако имате притеснения, тогава ги попитайте. Хубаво е да имате една отделна отделна декларация за шофьора и друга, в която да се впишете останалите пътници, които ще се качите пешком във ферибота, защото стюардите ги взимат
Здравейте! Закупих билети за ферибот Кавала - Лимнос, 3-ма възрастни и кола. Сега като разпечатох билетите пише размери на колата дължина 4,2м и височина 1,55 . Колата с която ще пътуваме е 4,6м . Проблем ли е това? Никъде при резервацията на билетите не се изискваше размери.
Благодаря ви предварително!

# 679
  • София
Няма нужда да мерят, защото са наясно и без употребата на метър.
Преди години една бабка, която продаваше билети за ферибота от Керамоти към Тасос, знаеше, че наетият от нас кемпер е точно 5,44 метра. Достатъчно й бе да го погледне само.

# 680
За влизане в България през Кулата, къде най-удобно може да се направи антигенен тест?
Рамус на Благоевград работи и събота до 17ч.

# 681
За еднодневно пътуване от Кавала до Тасос и обратно необходимо ли е да попълня формата от първа страница?
За дете на 7 години ще се иска ли тест, ние със съпруга ми сме ваксинирани.
И ако успеем утре да се разходим до Тасос (в Неа Перамос сме сега) препоръчайте хубав плаж, да има и храна.
Благодаря!

# 682
Какви репеленти си носите срещу комари и оси, които да са наистина ефективни?

# 683
  • София
За еднодневно пътуване от Кавала до Тасос и обратно необходимо ли е да попълня формата от първа страница?
За дете на 7 години ще се иска ли тест, ние със съпруга ми сме ваксинирани.
И ако успеем утре да се разходим до Тасос (в Неа Перамос сме сега) препоръчайте хубав плаж, да има и храна.
Благодаря!
За детето нищо не ви трябва. На вас вероятно ще ви дадат на място да попълните декларации, обикновено така правят.

# 684

Този си вземам вече няколко години, без забележки съм, има го в повечето супермаркети
Скрит текст:

# 685
Аутан ми върши работа за комарите.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 22:49 от Пролетно цвете

# 686
Аз винаги съм с гривна от цитронела, Аутан и ако сме на двор палим спирала против комари.

# 687
  • Варна
Между другото тази година за първи път не сме използвали репеленти в Гърция. Имаше единични комари, но нямаше ухапани, дори и децата. На Лефкада бяхме.
Иначе използвам Аутан Фемили.

# 688
  • Варна
Zig Zag машинки, спрейове. За децата Занзи, ЗедЗед плюс цитронела гривни. Не ни се наложи тази година да ползваме нищо от тях. Срещу оси запалено мляно кафе- доста е ефективно.

# 689
И на Крит в селото до Ханя, където бяхме отседнали нямаше комари. И в Ханя нямаше също.Май на Тасос най-много сме страдали от ухапвания.
Многоооо бързо мина почивката и докато се усетя снощи кацахме в Сф, а другата е чак септември, ако може да се пътува пу пу пу😁
В Ханя и района не видях почти никой да кара кола с маска, че това много ме тормозеше на тръгване. Тук -там имаше по някой западноевропеец, който влизаше в тоалетните на ресторантите с маска, но като цяло обстановката беше много спокойна.
Не видях да дърпат за тест някой от нашия самолет изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт