На море в Гърция 2021 - III

• 55 276
  • 804
  •   1
Отговори
# 720
  • Там където
Имам питане относно PLF -пътуваме двама с ММ ,само той ще шофира,мога ли да попълня формата от мое име ,а него да пиша придружител ?Има ли някакво значение? Благодаря

Разбира се. Ние винаги така пътуваме, а и колата е на мое име.

# 721
А при пътуване със самолет за всеки отделна форма ли се попълва? И децата се вписват, като придружител към единия родител ли?

# 722
За прибиране в България за деца над 4.99 години още ли важи тест да се представи, има ли някаква промяна

# 723
  • Варна
12 навършени.

# 724
За транзитно преминаване през Гърция искат ли тестове и попълване на PLF при положение, че няма да имаме нощувка там?

# 725
  • София
За транзитно преминаване през Гърция искат ли тестове и попълване на PLF при положение, че няма да имаме нощувка там?
ПСР не се иска само в случай, че пътувате със самолет и не напускате транзитната зона. ПЛФ е задължителен.

# 726
ПСР не се иска само в случай, че пътувате със самолет и не напускате транзитната зона. ПЛФ е задължителен.
Оф тия Гърци, тъкмо обмислях да ги прескоча и да отидем в Ксамил.

Добре тогава имам друг въпрос, ако все пак се спра на Гърция за септември, насочила съм се към Касандра. Кое населено място бихте ми препоръчали като най-удобно за настаняване, от където може да достъпваме хубавите плажове на полуострова и сте доволни от таверинти там?

# 727
На Касандра не мога да препоръчам нищо различно от Афитос. Иначе по-добрите плажове са Хрусо, Гларокавос, Лефки (хотел "Александър Велики"). Има и някакви от западната страна около Сани, но не ги знам. За по-диво може да пробвате и фара на Посиди, всъщност там е единственият див плаж на Касандра, но е ветровито обикновено.

Офф-топик: За Албания, ако решите там да почивате, можете да минете през Македония, не се изисква нищо.

# 728
  • Пловдив
Офф-топик: За Албания, ако решите там да почивате, можете да минете през Македония, не се изисква нищо.

Освен, че се пътува по-тегаво и бавно.
Но мидите в Ксамил са чудесна мотивация Satisfied

# 729
На Посиди е много приятен плажа, но с по-едър пясък. В морето има нещо като скала която е на около 1-2 метра от брега. Cocus beach bar е супер в тази зона.
В Сивири има хубав пясък, но си е чадър до чадър.

# 730
Освен, че се пътува по-тегаво и бавно.
Но мидите в Ксамил са чудесна мотивация Satisfied
Е, да. Я сподели нещо за тия миди?

# 731
  • София
А при пътуване със самолет за всеки отделна форма ли се попълва? И децата се вписват, като придружител към единия родител ли?
Ще се самоцитирам от преди 2 страници :

Момичета аз пак да питам пътуващите със самолет, един плф за цялото семейство ли попълвате или за всеки член от семейството поотделно?
Ние, миналата седмица, бяхме с един - 3 деца и двамата родители. Нямахме проблеми.

# 732
  • Пловдив
Е, да. Я сподели нещо за тия миди?

Черни миди с черупки. Ксамил е известен с тях, "берат" ги от соленото езеро в края на града и се сервират навсякъде. Едната вечер седнахме, помолиха ни да изчакаме да "наберат", че свършили, и доставиха веднага нови.
Всяко заведение си има рецепта, на нас като че ли ни харесаха най-много в топ заведението им /Гуват/.
В Ксамил има всякаква морска храна, прекрасно приготвена /по-скоро в италиански стил/, и на чудни цени.

# 733
За съжаление приключи и нашето гръцко море за тази година - в неделя се завърнахме от една невероятна почивка на Наксос, Сифнос и Серифос.
Първоначалият план беше да разделим нощувките между Наксос и Парос. Но докато бяхме на Наксос, Парос се подпали. В продължение на три дни от плажа на Агия Анна гледахме как пушекът се разрастваше и постоянно сновяха хеликоптери да гасят. Затова решихме да преразгледаме дестинацията и малко спонтанно се озовахме на ферибота за Сифнос, но не съжалявам нито за миг.

След лудницата на Наксос, следващите два острова изглеждаха полупразни, макар че си имаше доволно количество хора. Кухнята на Сифнос е...уникална посвоему, нямаше нещо, което да не ни хареса там, особено кюфтенцата им от нахут и сифноският пай, на който забравих името. Дори в пекарните имаше сладки от бадемов марципан, които не сме виждали на други места. Имаше ги и на Серифос, но не бяха толкова добри и въпреки че и там храната беше вкусна, на Сифнос някак си беше по-различна, а може би просто не сме улучили точната таверна. И докато сме на тема храна, някой може ли да каже какво е това отгоре на салатата? Листа от каперси?

На Серифос обаче намерихме перфектния плаж по всички критерии на децата - Псили Амос. Кристална вода, фин пясък и толкова плитко, че даже се "оплакаха" колко много трябва да ходят до дълбокото Simple Smile И за мое учудване, пясъкът не се нагряваше от слънцето и не трябваха джапанките, за да стигнеш до водата след 10:00, както на другите плажове. Преглътнах и факта, че нямаше чадъри и шезлонги, въпреки двете таверни отзад, защото ние не ходим на диви плажове и не си носим чадър. Но там просто не се наложи, имаше сянка от дърветата. И точно там, на най-неочакваното място, срещнахме и единствените българи по време на целия ни престой на Цикладите, оказаха се на два чадъра през нас Simple Smile
Скрит текст:

Не съм сигурна кой от двата острова ми хареса повече, ще трябва пак да се ходи Simple Smile Не съм имала време да разгледам всички снимки, но кастрото на Сифнос е много фотогенично, а селцата са приказни за разходка. Като се посъбера малко, ще кача още следващите дни.

# 734
  • софия
Да, листа на каперси са. Продават готови бурканчета в супермаркетите.
Както с почти всичко, като си купиш и сложиш тук не е същото като там 🙁

Общи условия

Активация на акаунт