МНОГОДЕТНИ МАМИ № 72

• 41 667
  • 459
  •   1
Отговори
# 420
Добре дошли на новите попълнения в групата!
Мария, съжалявам за загубата, адмирации за всичко, с което боравиш сама!
Жанинче, честита рожба! С теб сме се засичали и в някоя отчетна за бременност, ако не бъркам😊

Скрит текст:
От Нова година насам съм сама с децата. Баща им е по работа извън страната, като все още е неясно кога ще се прибере окончателно. Покрай отсъствието му и някои други събития от края на миналата година, сме в леко обтегнати отношения и честно казано това много ме натоварва емоционално. Отдала съм се максимално на децата и се опитвам да оставя нещо и за себе си, за да не превъртя. Работата сведох до абсолютен минимум и към момента работя само след като оставя всички на детска градина и училище до ранен следобед. Помощ от баби нямам за момента, очаквам да се приберат в БГ чак за Великден, но силно се надявам таткото да се прибере преди бабите. Грях ми на душата, но определено ще ми бъде трудно да се оправям сама с всичко толкова време.
Баткото ме тревожи с поведенчески проблеми, върху които работим с терапевт. Като цяло предполагах, че ще стигнем до такъв момент, но се надявах, че това ще се случи на по-късен етап, когато навлиза в пубертета. От друга страна се надявам, че като е по-малък ще преодолее нещата по-лесно и ще успеем да се преборим само с терапевт и малко повече време заедно. Двете ми по-големи дъщери са в изключително спокоен период, много кооперативни и вслушващи се, за което съм безкрайно благодарна. Близнаците вече също не са бебоците, които бяха допреди година-две и започват да се влияят все повече от каките и баткото. Беладжии си падат, но по-скоро щерката води парада и после кисне брат си. Деца, не мога да им се сърдя.
От известно време мъжът ми се опитваше да ме убеди за още едно дете. За момент се замислих и говорихме, че има шанс това да стане след като близнаците тръгнат на училище и преди да чукна 35г. Сега, след като останах сама с петимата, не мисля че бих склонила дори да вземем още едно куче, какво остава за дете.
Но животът е това, което се случва докато си правим планове, така че не искам да се заричам. 

# 421
AlexM1590 ти се оправяш с 5 деца....! Браво! Да се прибира твоя мъж, не си е работа това. Не забравяй да се грижиш за себе си.

Аз не съм изобщо склонна вече да гледам деца сама. Отчела съм се с това, дето се казва. Втория път намерих мъж, който винаги е с мен и детето. (чак и аз съм учудена малко, че ми надминава очакванията).

Добре, че моите деца поотраснаха вече. Иначе да съм взела жълта книжка, ако някое все още беше малко Simple Smile Като чуя в парка как бебе реве или видя 1 годишно тича и майка му го гони се чудя как съм оцеляла в този период, честно Simple Smile Макар че най-малкото, вече втори клас, успешно се вдетинява до бебешка степен понякога... да ме пробва Simple Smile

# 422
  • Бургас
Благодаря ви момичета! Ние бяхме разведени повече от 1 година преди да почине. Но е коренно различно, защото децата все пак си имаха баща. И честно казано много ми липсва все още.

Аз категорично не искам повече деца. Дори да имам друга връзка след време. Повече от 2 години съм сама и отговорностите никак не са малко. Смятам, че три боря ми е капацитета. Simple Smile
Въпреки, че наистина човек не бива да се зарича. Пък и 40 години нямам все още, догодина ще ги навърша.

# 423
  • София
AlexM, не знам какви обстоятелства са довели до положението да си сама с децата. Дано да е общо решение и да има някаква финансова полза за семейството. Пожелавам ти мъжът ти скоро да се прибере и да се успокоят нещата! Хубаво е, че си обърнала внимание на проблемите при баткото и взимаш своевременно мерки. Blue Heart

Мария, независимо, че са ви се разделили пътищата, това си е тежка загуба. За децата ясно, но и за теб...все пак с този човек са те свързвали страшно много общи неща, спомени, преживявания....а и сте си поделяли родителските отговорности. Нормално е да ти липсва. Бъдете здрави и ти, и децата, другото ще се нареди полека-лека!

# 424
Дами, здравейте, имам един въпрос който може и към друга тема да иде, но не е неподходящ за тук. Понеже аз съм с 3 ражданкя секцио, батковци на 12, 9 и бебе на 10м и съм на 38г. Имам един естетичен въпрос ако има и други в подобно положение - 49кг съм, но долната част на коремчето остана едно такова по изпъкнало и страшно много ми се набива на очи и леко депресира. И преди и сега правя някакви упражнения, не са нещо уау, но нямам време за фитнес, а вкъщи както когато успея, но се стремя почти всеки ден да правя. Във времето съм видяла, че при мен горе долу работят, не гоня фитнес фигура. Та, чудя се дали ми трябва още време на кожата и корема евентуално за прибиране, някоя от вас подлагала ли се е на хирургична интервенция? Ако да моля да сподели, може и на лично. Благодаря предварително за отговорите Hug

# 425
  • София
Аз не съм си правила операция след два пъти секцио за корекция, но според мен изчакай още известно време и продължавай с упражненията. Според мен е минало малко време от раждането и ще се прибере още.

# 426
  • Sofia
И аз съм с три секцио. Около 55кг съм, по-скоро спортна фигура.
Коремът ми се прибра, но кожата - не. Над цикатрикса кожата остана увиснала още след първото секцио преди 12г, когато даже бях и по-слаба. Попитах АГ за упражнения и ми каза, че едва ли ще помогнат, защото това увисналото при мен не са мускули, а кожа. А тя по-трудно се прибира и зависи от еластичността на кожата.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 09:50 от Brin de muguet

# 427
И аз съм с три секцио. Около 55кг съм, по-скоро спортна фигура.
Коремът ми се прибра, но кожата - не. Над цикатрикса кожата остана увиснала още след първото секцио преди 12г, когато даже бях и по-слаба. Попитах АГ за упражнения и ми каза, че едва ли ще помогнат, защото това увисналото при мен не са мускули, а кожа. А тя по-трудно се прибира и зависи от еластичността на кожата.
Нещо подобно ми се струва, че е и при мен. Heart

# 428
  • София
LadyBug, може да е диастаза ( раздалечаване на двете половини на правия коремен мускул по време на бременност). 
https://www.forlife.bg/kakvo-predstavlqva-diastaza

# 429
LadyBug, може да е диастаза ( раздалечаване на двете половини на правия коремен мускул по време на бременност). 
https://www.forlife.bg/kakvo-predstavlqva-diastaza
Sweetkids не, имам все още мааалко останала, но не е, просто си е кожа или самия корем не се е прибрал напълно, но то е само долната част. Няма хлътване а изпъкналост.

# 430
  • Sofia
На мен кожата над белега просто ми виси като на онези 300-килограмовите, които отслабват драстично и  които после се подлагат на операции, за да им премахнат висящата кожа.
Е, разбира се при мен положението не е така шокиращо, но като форма много наподобява. Не е голям/неприбран корем или сланинки, а е точно само долната част над разреза.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 20:10 от Brin de muguet

# 431
На мен кожата над белега просто ми виси като на онези 300-килограмовите, които отслабват драстично и  които после се подлагат на операции, за да им премахнат висящата кожа.
Е, разбира се при мен положението не е така шокиращо, но като форма много наподобява. Не е голям/неприбран корем или сланинки, а е точно само долната част над разреза.
Същото общо взето Confused

# 432
Аз бих препоръчала програмата "не на дистазата" на Ваня Висарионова.
Преди години съм я правила и има ефект. Станала е доста скъпа и комерсиална от както се включи и Маги Пашова, но цялостно подобрява формата и визията, прибира корема.
10 месеца са малко време, на мен по 2 години ми трябваха след всяко раждане да вляза във форма. Ако не друго изчакай преди да предприемеш операция. И нещо хидратиращо за кожата.

# 433
Аз бих препоръчала програмата "не на дистазата" на Ваня Висарионова.
Преди години съм я правила и има ефект. Станала е доста скъпа и комерсиална от както се включи и Маги Пашова, но цялостно подобрява формата и визията, прибира корема.
10 месеца са малко време, на мен по 2 години ми трябваха след всяко раждане да вляза във форма. Ако не друго изчакай преди да предприемеш операция. И нещо хидратиращо за кожата.
Много благодаря Hug

# 434
  • София
Привет, с радост се присъединявам към групата! С три момчета съм, хаосът и енергията бликат отвсякъде вкъщи (както знаете много добре). Стискам палци на най-големия, предстоят му изпити след 7 клас след около 2 седмици, та сега сме на вълна избор на гимназия (София) и стрес от изпитите.... Има ли и други на тази вълна?

Общи условия

Активация на акаунт