Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 31

• 44 970
  • 753
  •   1
Отговори
# 75

Любимите ми сериали са:
1.Древните
2.Дневниците на вампира
3. Клюкарката
Много обичам да гледам и латиноамерикански сериали, но за жалост, сайтът им не е достъпен за територията на нашата страна и явно трябва да влизам през VPN, за да гледам. Засега гледам записи на такива сериали.

Гледах също и новите предложения от HBO, но повечето се въртят около секса и са прекалено пошли за мен - във всеки епизод секс.

Tell me a story също е хубав сериал за феновете на мистерии, крими и психо. Пресъздава детските приказки в един по-съвременен вариант.

От новите комедии много ми харесва FAM - супер забавен е, а от старите - класиките, няма нужда да ги пиша, всеки ги знае.

# 76
Сериалът Люпен е проблематичен, защото няма достатъчно черни жени Rolling Eyes
https://tvline.com/lists/lupin-lack-of-black-women-problem/?fbcl … q74rqWtvos_Aj_eDA

# 77
Оффф, вече сериозно започва да ми писва от тези простотии.

# 78
  • България
Сериалът Люпен е проблематичен, защото няма достатъчно черни жени Rolling Eyes
https://tvline.com/lists/lupin-lack-of-black-women-problem/?fbcl … q74rqWtvos_Aj_eDA
Черни нямало?
А бели, жълти и червени има ли достатъчно?
И главният герой дали е в един от трите цвята - бял, жълт, червен?
–––––––––––––––––––––––––––
Покрай новините за продължението на "Сексът и градът" гледам старите сезони.
Изгледах първите три, ще започвам четвърти.
И защо казват, че няма расово разнообразие.
Има достатъчно много черни, нали все за това плачат.
Червени и жълти почти няма, но е ясно, че това не е драма.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Сега явно господства черната раса, другите три да си траят, не са на мода.
Добре че повечето българи са модерни, драми при нас няма. Joy

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 16:57 от МоарейнД

# 79
Изгледах и 2 сезон на Ragnarok. Да ме пита човек защо въобще си изгубих времето. Такава измислена боза.
Определено гласувах Hands Thumbsdown Единственото, което ми хареса е подбора на актьори.
Прави ми впечатление, че от доста време като гледам трябва да има нещо извратено. Оставям настрана джендъри и подобни дето ни ги навират във всяка продукция напоследък. В Рагнарок един от героите си отглеждаше своята тения и си я целуна за сбогом. Нагледахме се на какво ли не, то не бяха русалки да правят тройки, то не знам вече, въобще неща, на които на нормален човек не биха му хрумнали даже. Мислила съм си, че най-вероятно болни мозъци ги измислят. Даже и в един Мърдок, който аз много харесвам има сцени с разчленени тела.Защо не ни спестят подобни сцени, кой иска да ги гледа?! Може да е нотка ненормалщина или гадория , но ще я има.
Сега мисля да гледам Why Women Kill и се надявам да ми се пооправи вкуса.

# 80
  • Somewhere far away
Изгледах и 2 сезон на Ragnarok. Да ме пита човек защо въобще си изгубих времето. Такава измислена боза.
Определено гласувах Hands Thumbsdown Единственото, което ми хареса е подбора на актьори.
Прави ми впечатление, че от доста време като гледам трябва да има нещо извратено. Оставям настрана джендъри и подобни дето ни ги навират във всяка продукция напоследък. В Рагнарок един от героите си отглеждаше своята тения и си я целуна за сбогом.
Идеята е, че това изобщо не е тения, това е  едно от децата-чудовища на Локи - вселенската змия/змей Йормунганд. А Локи и децата на Локи са много важни герои в скандинавската митология. Wink

# 81
Прави ми впечатление, че от доста време като гледам трябва да има нещо извратено. Оставям настрана джендъри и подобни дето ни ги навират във всяка продукция напоследък. В Рагнарок един от героите си отглеждаше своята тения и си я целуна за сбогом.
Идеята е, че това изобщо не е тения, това е  едно от децата-чудовища на Локи - вселенската змия/змей Йормунганд. А Локи и децата на Локи са много важни герои в скандинавската митология. Wink
Ами не знам, дори и такава да е идеята ми се вижда тъпа. От момче гей, излиза змия от митологията, от тения станало змия. Въобще....на баба им хвърчилото. Никога не може да ми хареса.

# 82
daniela19, като цяло съм съгласна, че много извратиха всичко напоследък, но, ако има филм, в който това да е нормално и даже задължително, то това е филм за митология. На мен не ми допадна режисурата и драмите с гигантите, беше ми в повече. Но се опитват да прехвърлят всеизвестни факти от нордическата митология днес и реално там така става - Локи ражда Йормунганд. Принципно ражда и Слейпнир, което е кон и предполагам е било по-трудно за вмъкване като детайл от змия, която може да се представи като глист.
Няма начин сценаристите и режисьорите, колкото и да се опитват, да стъпят и на малкия пръст на митологиите. Просто няма - то са извращения, хомо-, хетеро-, поли-, зоо-, кръвосмешения и т.н. Това, че хората свикнаха на Марвел и други детски интерпретации, не значи, че някой няма да реши да се придържа повече към оригинала на нещата. Факта, че успяха да вкарат такива детайли във филма, макар да не ми допадна особено като такъв, беше единственото хубаво в него - близостта с митологията, а не гримирани и напудрени секс-символи от комикси.

Скрит текст:
А и Локи не е гей, а е всичко, което пожелае - майстор на илюзиите, на маскирането, на манипулацията, полова трансформация и т.н. Това му е силата - никога не знаеш в какво ще се превъплати. Може да е мъж, жена, животно..

# 83
  • Вестерос
Че то и в гръцката е така, не знам защо се учудва някой Simple Smile))

# 84
Между другото, в митологията змията я ражда жена му (не си представям да е било много приятно...). Той ражда кон при друг случай... Както и да е, въпросът е, че поне са направили някакъв опит да наподобят източника.

# 85
  • България
Преди доста години съм чела гръцката и римската митологии, но май не се сещам за дете родено само от мъж, без участието на жена.
Единствено за Атина се сещам, като нещо по-странно, но и тя си има майка:
"Според по-късни митове тя е дъщеря на Зевс и Метида, но не Метида родила детето. Зевс се страхувал, че съпругата му може да роди син, който да вземе властта на Олимп, и погълнал бременната си жена. Метида обаче родила дъщеря и почнала да кове в стомаха му шлем за нея. Зевс получил силно главоболие и повикал на помощ Хефест, който да разцепи главата му, за да го отърве от болката. Оттам излиза Атина с целия си блясък и с нов лъскав шлем. Родена от главата на Зевс, тя била най-мъдрата богиня и Гръмовержецът често се съветвал с нея."
Иначе за лебеди, разни крави и т.н. се сещам, но това е друга тема.

# 86
  • Somewhere far away

От момче гей, излиза змия от митологията, от тения станало змия.
Ами не е гей, просто не му пука за половете и не дели света на мъже и жени, беше отбелязано на няколко пъти и от него, и от негови близки.

# 87
Моарейн, в този мит
Скрит текст:
Локи се превръща в кобила, за да разсее един чудовищен кон, който застрашава боговете. След това се връща в обичайната си форма, която е на мъж, но вече е забременял от коня. Така че временно той си е имал женските части. Вече как е износил кончето не е ясно.

# 88
Не знам как ви се четат и гледат такива неща. Smile
В училище помня, че имахме да четем Старогръцки митове и легенди, но не си спомням нищо, а и сега не ме вълнуват такива фантастични преобразявания и забременявания. Smile

# 89
Ако тези неща не бяха популярни, нямаше непрекъснато да излизат нови книги и сериали. Има достатъчно зрители и читатели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт