Гобленарски раздумки - 147

• 56 510
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
С колко цвята да бъде се определя предварително. Всяка една картинка/снимка може да бъде зададена в програмата и с  10 и с 100 цвята, е резултата разбираемо ще е различен. Ако само се пусне снимка в програмата и тя изкара според нея схема с нужния брой цветове това се нарича прогон и резултата е трагичен. Затова се задава ориентировъчен брой цветове плюс минус някой друг може да се промени после ако се наложи. Не съм поръчвала, но съвета ми е да внимавате откъде поръчвате, за да не отиде труда ви на вятъра. Огледайте да видите ушити модели как се получават от въпросното място.
Относно панамата, щом сте шили само 1:1 то значи шиете гобленов бод а не кръстче, обикновено гобленовия бод е за 22к панама, може и по-голям каунт 25 примерно. Но по-малките номера - 18,16,14 обикновено се шият с кръстче, защото са едри.

# 136
  • sf
Здравейте, нямам за показване, че нещо не шия много много.
Търся схема на Молитвата за дома, дето са само букви, не ми се рови из нета, та ако някоя добра душа иска, моля да помогне. 😁

# 137
# 138
  • Карлово
donsita и аз съм на такава вълна. Днес ших поредната (11) молитва за подарък. Щампа е, икономисах си шиенето на папируса, но се наложи да коригирам схемата.

Със зимния нещата изобщо не ми се нравят. Много чернилка... Confused Чудя се дали да го шия... Какво е вашето мнение?

# 139
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Тихерула, аз не бих го изоставила... Толкова е вълшебно-романтичен! Принасям се в мечтите си като го гледам Heart Eyes

# 140
To и на самата картина мястото е черно. Аз бих продължила.

# 141
  • Пловдив
Тихерула и аз продължила, просто там си е черно.                                                                И нещо малко от мен, последно от серията: Успешна седмица, момичета Simple Smile

# 142
Тихерула и аз като я гледах тази щампа си мислех за тази молитва...но накрая така и не поръчах. И аз имам ушити 7-8 Молитви за дома и ми се повдига вече от тях...

Относно гоблена - точно там участъка ти е тъмен на реката, мен по скоро не ми е същия брега- снега, но може да е от снимката. Ако можеш да се качиш нагоре да ушиеш там снега и къщичката да се види как стават. Но като цяло, продължи го понякога такъв малък участък не е достатъчен за преценка - сполучлив ли е дизайна.

Аз пък подхванах малко иконата си, че от къщи ми омръзна на Селцето. Та и аз тук малко съм разочарована, шия по ключ, всичко уж точно даже си сравнявах конеца с каталога, да не съм взела нещо различно...не ми допада особено светлия участък на лицето, прекалено рязка е границата според мен. Уж на Солария дизайните са ок, ще го мисля още, дали да разшивам и да направя с бленда или да го оставя така.
Скрит текст:

# 143
  • sf
Откъде е тази щампа? Изглежда ми интересна. Искам да ушия Молитвата за един приятел.

# 144
Откъде е тази щампа? Изглежда ми интересна. Искам да ушия Молитвата за един приятел.

Аз лично тук я гледах в тази група https://www.facebook.com/photo/?fbid=3136088129831200&set=oa.2517986975122672
Има цял албум с тонирани панами

# 145
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
прииска ми се всичките да взема. Simple Smile Simple Smile Simple Smile пуста лакомия!

# 146
  • на Мелмак
Момичета,

Харесах гоблен, котка за поръчан подарък. Но цветовете не можах да ги разгадая. Според жената в магазина са Мадейра. Но в каталога на Мадейра не откривам всички номера. Моля за помощ Flowers Bouquet да ме насочите.
Ето го гоблена и цветовете.

А иначе, да не остана по-назад и аз ще шия молитва Stuck Out Tongue Winking Eye

# 147
На схемата много ситно пише "Мулине Mаyflower". Ето един каталог с цветове от рускините:
http://docsyg.ru/karta-tsvetov-muline-mayflower-mf/

И таблица за сравнение:
http://docsyg.ru/tablitsa-perevoda-nitok-mayflower-mf-v-dmc-gamm … anchor-i-madeira/

# 148
  • на Мелмак
Много ви благодаря!

Търсих това мулине, но изобщо не ми го откри.

Още веднъж Благодаря!

А може ли да попитам, относно молитвата? При вас така ли излиза легендата?

Защото не съответства на схемата. Може да се нагласи предполагам Simple Smile не са много цветове.

# 149
за съжаление, не съм сравнявала, направо пуснах линка :/

Общи условия

Активация на акаунт