Гобленарски раздумки - 147

• 56 555
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Somewhere in Spacetime
Здравейте!
Бродирам от малка гоблени. Първо започнах с кръстат бод и после минах на гобленарски.
От известно време разглеждам покривки от стари времена с красива бродерия. Най-често кръстат бод. Искам да попитам - има ли отделна тема, в която да попитам повече за техниката? Не ми е ясно как се позиционират елементите, за да е симетрично. Разграфява се по някакъв начин платът с креда например?
Няма кого да попитам.. Гледах в You Tube, но не открих това, което търся.
Иначе схеми в нета много, но как да започна? Много ми харесват ленените покривки със салфетки и ми се иска да изработя.
Ако знаете курс по бродерия на място в София или онлайн, канал в YT, за да науча тънкостите в бродерията на покривки, ще съм благодарна! Simple Smile

# 196
Аз никога не съм позиционирала нищо. Обикновено готовите схеми от старите списания бяха съобразени с фабричната ширина на панамата.

# 197
  • Карлово
Blah Blah Blah аз имам много скромен опит, тъй като имам ушита само една покривка . Моделът беше за 11 каунт , но аз не намерих никъде в България тогава и си купих българска бяла неразграфена 22 каунт и ших през нишка. Голямо смятане беше и голямо броене. Намерих центъра и от там броене до най-външния бод  на едната коледна звезда. Два дни броих и мерих Laughing Но сега всяка година се кефя по Коледа. Купила съм ленени покривка и салфетки да избродирам за моята внучка, но още не съм попаднала на модел, който  да ми вземе акъла и сърцето. Би ли споделила каква покривка ще изработваш?

Скрит текст:

# 198
  • Somewhere in Spacetime
Благодаря за отговорите!
След мнота мислене стигнах до извода, че е възможно на готова ленена покривка и салфетки да се избродира каквото и да е с панама Аида, която се след изпиране се стопява или такава за изнищване. Позиционира се на местата, където ще се бродира.
Много модели харесах...
Влюбих се в една, която видях да продават (изпуснах я) в една фб група:
Скрит текст:

Намерих подобна на Rico design:
Скрит текст:

# 199
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
рико имат много моделчета.
от списанията им има тематични за всеки празник.
с изнищващата се канава става на всякакъв плат.

оох, забравих какво исках да кажа. Simple Smile
напълнила съм един куфар с недовършени "проекти" Simple Smile
ще довършвам.

най-искрени извинения на Динков- не успях да ти се обадя за по едно питие.
и на шерлок - щях да ти изпращам остатъците от ланартетата. изключих тотално. ще пращам, когато се врънем за почивка. Simple Smile

# 200
  • на Мелмак
Едно етапче от молитвата :

Скрит текст:

# 201
Почти не съм мръднала аз. Но пък вече се каня да почвам едни палмички "на око".
Скрит текст:

# 202
  • Карлово

Лятно-слънчево-морско етапче Heart

# 203
  • София
Планински привет от мен с един горски натюрморт. Много приятен за шиене, почти сам си вървеше. Извинявам се за вида, но ще се пере и глади като се върна в София през септември.

# 204
Планински привет от мен с един горски натюрморт. Много приятен за шиене, почти сам си вървеше. Извинявам се за вида, но ще се пере и глади като се върна в София през септември.

Страхотен е! Кой е дизайнерът/фирмата, която го предлага?

# 205
  • София
Дизайнът е на Лука-С - В2247, комплекта ми е подарък.
Но ето тук виж:

https://stitchart.net/bg/natyurmort-s-gribami.html/
https://vk.com/photo-49208732_401595892

# 206
Отдавна не съм се включвала, напредъкът ми е съвсем малък, но нещо съм се демотивирала. За сметка на това следя вас и много се радвам на всички Kissing Face

# 207
Да намина и аз с малък етап.
Скрит текст:

# 208
  • sof
mibobo, красива е, не ми се вижда нещо по цветовете на лицето й, става много въздействаща.

тихерула, интересно ми е, изглежда излизаш от тъмните цветове и ще "прогледне" пейсажа. Страхотни картички!

Peppa P., хубаво ти става и за никъде не бързаме.

teddybearm, разкошни! Какво е следващото!

vasilisa3, много е атрактивно, а може ли снимка на какво ще е, че така не мога да отгатна?

Представям се и аз, на контура съм, приятно е и даже ако измисля къде да го окача, ще рамкирам.

# 209
Благодаря ти, dinkov2, това е градинската врата на HAED, която започнах наскоро, трябва да стане ето това:

Общи условия

Активация на акаунт