Гобленарски раздумки - 147

• 55 907
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
зъбатко е супер Simple Smile Simple Smile Simple Smile
и всичките ви проекти са чудни.
аз... както преди. уж имам всичкото врем на света, а не стигам до гоблените. Simple Smile Simple Smile за сметка на това съм изплела одеалце за бебе, шал за приятелката на колега, шалче за комшийче... имам поръчка за още две. Simple Smile дечковци, не можеш да откажеш.

# 526
Здравейте на всички! Прекрасни сте, гледам ви и ви се възхищавам.
Преди време се занимавах с това активно, но от повече от десет години не съм докоснала гоблен. Открих, че това много ми липсва и реших да се захвана отново.
Като начало избрах да направя коледни подаръци на моите племеннички, които са сестри и са на 5, 7 и 11 години. Много търсих, много теми назад изчетох и гледах ваши модели, много сайтове също. Избрах модели на едни Еднорози като подходящи за тях, а и лесни за изпълнение, тъй като са малки. Проблемът е, че са само два модела, а момичетата са три. Иска ми се да са като от една серия, в една тоналност и стил. Молбата ми е ако някой може да ми помогне с насока, идея или... знам ли. Времето също ме притиска и не мога да разчитам на доставка от чужд сайт. Тези, на които съм се спряла
https://kadifecraft.com/product/35204/goblen-luka-s-b1151-ednorog.html
https://kadifecraft.com/product/35202/goblen-luka-s-b1149-ednorog.html
Благодаря ви много!

# 527
няма да е лесно да се намери трети в същия стил и размер. Sad
в Аксиомата имаше доста интересни детски моделчета с меченце, но еднорог май не съм виждала...

в нета попаднах на този, не мога да преценя дали не е прогон.

https://mimuu.com/kanavice-unicorn-semasi/
ако се махне майката и се преместя звездите може да се получи прилично детско гобленче.

# 528
Аз минавам само да се отчета с една пощенска марка. Първият ми завършен гоблен от години 😁

# 529
есенен Париж?
Simple Smile Simple Smile канал, колело и лампа и все за Париж си мисля. Simple Smile

# 530
🙂аз съм с асоциации за Амстердам.

# 531
Аз първо го подминах във ВК, ама той упорито ми го пускаше на стената. И оня ден си викам  - я, парк без автомобили. С никакъв град не го свързах, само с това, че няма коли  Simple Smile
Сега отблизо го гледам крив, ама от самолет не личи. Ще му мисля рамчица на това нещо. Grinning

# 532
Есен в града се казва гобленчето, не уточняват кой град Simple Smile , на Алиса е.

Те са есенна серия

# 533
яяяя, на снимките колелото е зелено.
добре, Вилнюс е. но не защото познах нещо, а защото много ми се иска да ида там.
и в Рига и в Талин. Simple Smile Simple SmileSimple Smile

# 534
  • София
Здравейте на всички! Прекрасни сте, гледам ви и ви се възхищавам.
Преди време се занимавах с това активно, но от повече от десет години не съм докоснала гоблен. Открих, че това много ми липсва и реших да се захвана отново.
Като начало избрах да направя коледни подаръци на моите племеннички, които са сестри и са на 5, 7 и 11 години. Много търсих, много теми назад изчетох и гледах ваши модели, много сайтове също. Избрах модели на едни Еднорози като подходящи за тях, а и лесни за изпълнение, тъй като са малки. Проблемът е, че са само два модела, а момичетата са три. Иска ми се да са като от една серия, в една тоналност и стил. Молбата ми е ако някой може да ми помогне с насока, идея или... знам ли. Времето също ме притиска и не мога да разчитам на доставка от чужд сайт. Тези, на които съм се спряла
https://kadifecraft.com/product/35204/goblen-luka-s-b1151-ednorog.html
https://kadifecraft.com/product/35202/goblen-luka-s-b1149-ednorog.html
Благодаря ви много!

Тъй като скоро рових за еднорози, мога да предложа ето тези двата:
Скрит текст:

# 535
  • Карлово
И от мен еднорог... за джобче .
Скрит текст:

# 536
Есен в града се казва гобленчето, не уточняват кой град Simple Smile , на Алиса е.
Скрит текст:

Те са есенна серия
Разкошни са, направо се изкушавам с мостчето.
Моето е различно, и то много, защото е шито по картинка, не по схема, с конци от торбата.
Дали дъртологията, дали нещо друго, но не ми харесват бленди, особено ако е нещо със 120 цвята и 80 бленди.
Преди да разбера, че всъщност много от пишман дизайнерките просто работят на компютъра с безброй нюанси и не се вълнуват, кой как ще шие всичко това после, купих няколко схеми от рускините.
Например червена лисичка със син шал и няколко жълти есенни листа - 10 на 10 см. Та аз не виждам толкова цветове там. Да речем по четири нюанса - 4 червени, 4 бели за гърдите, 4 сини за шала и 4 жълти за листата + 1 черно за контур = аз колкото и да се пъна, повече от 17 цвята не виждам, къде ще отидат. А въпросната схема беше със "само" 38 цвята.
И останалите купени са такива. Дори нямам желание да ги шия. Ясно че така няма да постигна отшива, но абсурд 40 цвята за червена лисица 10х10  Simple Smile  
Фарчето ми е по същия начин. Интересното обаче е, че то има много отшиви и те са доста разминаващи се като цветове. Накрая ще видим, какво ще излезе от него. Там съм се забила в един храст и не мърдам   Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 18:00 от Анонимен

# 537
Хайде щом се изкушаваш ще помогна Wink . Ако искаш и другите кажи Simple Smile

Скрит текст:

Аз също не обичам повечето схеми на рускините, не си правят труда да изчистват добре и наистина има много ненужни бленди и разноцветни контури на сравнително малки мотиви, което за мен е неоправдано. Когато шия тяхна схема винаги съкращавам половината цветове.
Това е единствения мотив, който уших точно по ключ...в бялото има 2-3 бленди и няколко цвята "бяло" , не смятам, че въобще се забелязва

# 538
Може да не се набива  на очи,но нюансите правят ефекта на гоблена.

# 539
Благодаря за схемичката Мибобо.
Пип2 не споря, че оригиналният е много по-красив Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт