Гобленарски раздумки - 147

• 55 914
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нещата правени с мерак си личат. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 511
Не зная, по какво съдите, че схемата на Румина е базирана на руската схема.

Предполагам, че руският "дизайнер" не е нарисувал картината. Вероятно е платил на притежателя на авторските права върху картината, ако съществуват такива права.
Румина също е възможно да са платили и да са си направили собствена схема върху тази картина.
Разбира се, може и да са краднали, не знам.
Знам само, че умерено количество цветове и липса на бленди не са доказателство за кражба, нито за лошо качество.  Справка - Солария.
Иначе ставаш роб на гоблените на некадърни дизайнери, на които компютрите им бълват "схеми" по 250 цвята и 120 бленди. Това не са качествени схеми. Може някои от тях да стават красиви, но такова шиене ме напряга.
От двата варианта на натюрморта - руския го подминавам като малка гара, а от Румина ще търся отшив.

# 512
Говоря хипотетично. Нямам предвид конкретно никоя фирма или гоблен.
Аз пък подминавам и двата натюрморта Simple Smile, пейзажи и изобщо, всякакви картини, превърнати в гоблени. На мен лично ми идват малко старовремски и старомодни Simple Smile.

# 513
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
съвсем нехипотетично съм виждала български фирми, резнали по един ред и колона на чуждите разработки, или сменили бода от кръстче на 1:1/1:4.
и вие сте виждали. сигурна съм.
и някак не се чувствам задължена да пазя авторството на такива "автори".
друг е въпроса, че аз не снимам и разпространявам - обикновено давам схемата и останалите конци.
което не е много по-различно де.

# 514
  • с.Николово, обл. Русе
Flash страхотно е! Задължително да го покажеш и окончателно натъкмено.

# 515
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Здравейте, банда! Чудеса творите вии!
Аз ви следя изкъсо, нИщо не изпускам!

Тихерула изиедИ го тоз чорап! Страхотен е станал. Hug

Пипи никой не знае колко се е забавил гоблена, но пък финалът е перфектен! Много си радвам на зимните пейзажи, но - знаете... Не съм по пейзажите. Мен все на приказки и феи ме избива...

Пускам един отчет, че най-после се докопах до време за шиене на дневна светлина, и отхвърлих и другата гадна пеперудка ...

Преди:

Сега:

Хубава вечер! Heart

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 22:03 от CvEtEmOe

# 516
  • Бургас
Цветенце, защо "гадна" пеперуда? Иначе ти се радвам много, бавно но славно, много красиво?

# 517
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Цветенце, защо "гадна" пеперуда? Иначе ти се радвам много, бавно но славно, много красиво?

Пипи, защото както и първата - има 1980 единични бодчета.. Точно по 1 бодче... Ама туй то, който е хванал да шие ХАЕд, така му, се пада...

Това е първата и по-голяма пеперудка, дето пак ви се хвалих, че я завърших в един ден, но пък го отне целият...

А втората е дори по-малка, и пак така сръдкава... каквото такова.

Ще я ушия, ако ще и да е последното нещо, което ще направя в този живот!!! Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 518
И аз съм загледала някои на ХАЕД, но се зарекох, че няма да запoчна нищо голямо преди да завърша всичко.
Започнах първия ми опит за коледна топка и нямам търпение да видя дали ще стане. На снимката моделчето беше много красиво. Само дето някои същества повече пречат, отколкото да помагат Grinning

# 519
  • Бургас
Малко лятна тематика . Маяк .

# 520
  • Карлово
И отново аз, простете! По схема на RIOLIS от нета и мой подбор на конците.Поради липса на лен 28 каунт го уших на панама ,каквато намерих в шкафа.

Шила съм и момчешкия вариант преди няколко години.
Скрит текст:

# 521
  • Карлово

И вече оформеното гобленче  и вместо картичка, двулицева топка за първата Коледа.

# 522
Здравейте! Събирам предложения за хубави гоблени с модели (не от тези нарисуваните, които не могат да се ползват втори път). Искам да подаря на мама, че е запалянко. Знам само два гоблена, които е шила поименно - Слънчев дом и Кралското езеро. Но в последните години все шие копия на едни три кончета, които пият вода, защото е намерила голяма символика (за приятелство и грижа) и ги подарява по разни големи поводи. Та, не знам изобщо кое колко трудно се шие, но разгледах в емаг каквото имаше и не намерих нещо, което да ми изглежда символично. Към ангелчета се бях насочила или някакви момиченца (нищо религиозно). Но ако вие сте шили нещо приятно и в същото време хубаво, много ще се радвам да споделите. Може и на лични съобщения, защото не знам това колко е по темата (съжалявам за което).

Последно да спомена, че единствено май от моето търсене ми харесаха Двете ангелчета, но е много малък - 26см само - а е 90 лв, които не мисля, че мога да дам (да не оставя татко без подарък).

# 523
Пропуснах 2 четвъртъка, днес е сряда, но не пречи да покажа етап. От два дни шия по цял ден-има напредък.
Преди:

Сега:

# 524
  • Бургас
Оленка, браво! Бавничко но славничко напредваш! Не търпелива съм да се покаже следващия детаил:sparkling_heart:
Тихерула, ама как си ги наредила само красоти! Прекрасно е всичко и добре оформено!
И едно фарче се показва и едно сладурче с големи зъбки виждам се гали там:relaxed: Хем сладко хем ме плаши малко...
И на всички останали гобленарки, много сте дейни, прекрасни сте!
Аз скоро ще покажа какво смятам да шия по празничния декември а за на пролет ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт