Гобленарски раздумки - 147

• 55 890
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Хайде и аз на Коледна вълна

Скрит текст:
И понеже бях казала за блещукащите елементи по коледния ми гоблен, който не можах да хвана на фотото, ето тук мисля че се виждат по-добре. Ефектът като цяло е едно леко блещукане на светлината. Много си го харесвам този гоблен Blush

# 586
  • sof
Завладяващо Коледно! Аз за четвъртък:

# 587
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Здравейте, банда!
Като гледам и при вас като и навсякъде се е вселил коледния дух Blush
Правите малки парченца магия! Страхотни сте!

Идвам четвъртъчно, да отразя малък напредък...
Преди:

И сега:

Вървя напред, но бавничко... Почти нямам време за зелената фея... Както и за нищо друго в тоя живот!

Нещо ми се струва, че върви "веревно" гоблена, незнам на какво би могло да се дължи... Но се надявам като го завърша, след 10тина години да го рамкирам при адекватен майстор, че да не се получи зле, заради това разминаване на линиите...

Усмихната вечер, момичета!

# 588
И аз да покажа етапче - през уикенда имах огромен напредък, но в делничните дни почти нямам време за шиене.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 01:46 от Calli

# 589
  • Карлово

Десета или единадесета... вече им загубих бройката. Подарък за Коледа на приятелка , която много я желае . Имам и един в участие в игра , другата седмица ще бъде готов.
CvEtEmOe , не се притеснявай. Петит е нали? Той така свива, ако стягаш малко повече от нужното. С гладенето се коригира.

# 590
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Тихерула, незнам какво е "петит" Grin

Шия го на полукръст, с една рамка и отвреме на време гергеф.

Каквото такова, няма как да го оправя, преди да е готов, да пера и гладя... Joy

# 591
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
петит пойнт е точно нашето 1:1
винаги изкривява, ще се оправи с изпъването.
Simple Smile

# 592
Благодаря ти, Добри! Heart Eyes

1:1 шия, да. И на полукръст... И въобще... Да доживея само да я ушия Grinning

# 593
Полукръст и петит са различни бодове, отпред изглежда еднакво, но отзад при полукръст има прави чертички, а при петит са наклонени като отпред.

# 594
Значи съм на полукръст, и въпреки това се криви....
Нищо де. Ще го видим...
Петит = гобленов бод, по нашенски Grinning

# 595
Дами, яз завърших моята първа коледна топка. Не е топ изпълнение, но се гордея със себе си. И мазол на пръста си докарах.

# 596
Лютиче страхотна е!

# 597
Има ли от къде да се купи/поръча такава топка, комплект всичко, което трябва и да си я направиш сам? Пробвам да намеря по интернет, но все ушити ми излизат, а някак ми се иска да купя няколко топки с материали и да подаря на дъщерите ми и ма мен, хем заедно да ги ушием, а и да научат как става. Все пак е малък размер, няма да им е досадно да чакат крайния резултат.

# 598
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
стиропорени топки има навсякъде - ем арт, джъмбо, арт магазините...
бих препоръчала да не е най-малкия размер, защото са пипкави.

бродирането на наша панама 22 или на аида 16/18 каунт. 14 ми се вижда едричка, но ако топката е по-големичка може.
Simple Smile гръбчето - плат с подходящ цвят или десен. Simple Smile успех

# 599
Има ли от къде да се купи/поръча такава топка, комплект всичко, което трябва и да си я направиш сам? Пробвам да намеря по интернет, но все ушити ми излизат, а някак ми се иска да купя няколко топки с материали и да подаря на дъщерите ми и ма мен, хем заедно да ги ушием, а и да научат как става. Все пак е малък размер, няма да им е досадно да чакат крайния резултат.

Няма.

Купуваш стиропорени топки - от 7см нагоре, другите са много малки. Ето тези са на 7/8см, в дясно голямата мисля, че е 9см. Както е казала Добри във всеки един магазин за арт материали.
Скрит текст:

Може и сърца, те се монтират по-лесно, че топките за първи монтаж са предизвикателство. Ето как изглеждат сърца
Скрит текст:

Панамата е в зависимост от мотива, но най-често се шие на 16к или 18к. Трябва ти ширит, шнур за процепа на стиропора и панделка някаква. Аз често слагам закачалка от коледни играчки и не слагам панделка.

Общи условия

Активация на акаунт