Гобленарски раздумки - 147

• 55 974
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Карлово
Още едно перо отсубнах. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 316
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много пъстричко. Wink
кога да чакаме цялата чавка? Simple Smile

# 317
  • София
Привет момичета, следя ви с интерес и много ви се радвам. Няма да изброявам по име, всичко което правите ми харесва. Само последното етапче на Тихерула не мога да пропусна, много красиви стават тези  символи, чудесен подарък са. Heart Eyes
И да се похваля - един завършен и подарен вече

И етап от делничния проект

# 318
Етапче и от мен:

# 319
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тедибеър, това фервако съм го шила в три или четири цвята Wink
всички се харесаха. Wink

зори, напредваш. ще стане ли за Хелоуин? Simple Smile ще стискам палци.

# 320
Добри, замислила съм го и по-рано да стане, ама да видим дали нещо няма да ми обърка сметките Grinning

# 321
Здравейте, моля за съвет. Отдавна съм в чуденка да си взема бобини и органайзер за конци. Сега конците ми седят с наилонови пликчета с цип, свикнала съм и ми е удобно, но трудно се намира правилния конец, защото са в чанта и започва едно изсипване и ровене. Това са конците, с който шия в момента другите са в кутия за обувки подредени по номера и е лесно. Та как точно мога да си улесня живота с тези бобини. Мисля си да нарежа първоначално конците и да ги разделя и чак тогава да ги навивам, ама така ще идат 2 дни сигурно. Къде слагате номера на конеца. По колко бобини се събират в органайзера. Изобщо има ли смисъл или да си продължавам с моята организация.

# 322
  • Пловдив
Завърших, ама след изпирането ми се накъдри бекстича, та ще се оправя. Сега в почивните дни, ако остане време, ще го изгладя и ще оправям контур. После ще снимам на дневна светлина... Красотички показвате Simple Smile

# 323
Здравейте, моля за съвет. Отдавна съм в чуденка да си взема бобини и органайзер за конци. Сега конците ми седят с наилонови пликчета с цип, свикнала съм и ми е удобно, но трудно се намира правилния конец, защото са в чанта и започва едно изсипване и ровене. Това са конците, с който шия в момента другите са в кутия за обувки подредени по номера и е лесно. Та как точно мога да си улесня живота с тези бобини. Мисля си да нарежа първоначално конците и да ги разделя и чак тогава да ги навивам, ама така ще идат 2 дни сигурно. Къде слагате номера на конеца. По колко бобини се събират в органайзера. Изобщо има ли смисъл или да си продължавам с моята организация.

Аз не харесвам тия бобини. Много работа е според мен. Моите конжи са в пликчета за дискове с прозорче и са подредени по номера в кутии.
Преди да започна даден гоблен, събирам само конците, които ми трябват, и пак си ги подреждам по номера.
А инапе имам и екселска таблица, в кояъо са написани всички конци и си отбелязвам какво и колко имам и кои ми трябват. Слупва ми се да не мога да намеря някой номер. Проверявам таблицата и се оказва, че го имам, но съм го сложила на грешно място и после бързо бързо го откривам.

# 324

По много. Няма начин да ги изброя, но можеш да се ориентираш от снимката:

Само така си съхранявам конците още от самото начало. Имам кутии за конците на Анхор, ДМС и Дименшънс. Много лесно става намирането на подходяшия номер, просто си ги редя по номера. Не ги режа предварително, навивам си цялото чиле.
Когато си отделям конците, с които шия в момента си имам една дървена кутия, която съм си пригодила с разделители за конци, ножици, допълнителни игли и всичко необходимо и така с един поглед намирам номера, който ми трябва.

# 325
  • София
Здравейте, моля за съвет. Отдавна съм в чуденка да си взема бобини и органайзер за конци. Сега конците ми седят с наилонови пликчета с цип, свикнала съм и ми е удобно, но трудно се намира правилния конец, защото са в чанта и започва едно изсипване и ровене. Това са конците, с който шия в момента другите са в кутия за обувки поедредени по номера и е лесно. Та как точно мога да си улесня живота с тези бобини. Мисля си да нарежа първоначално конците и да ги разделя и чак тогава да ги навивам, ама така ще идат 2 дни сигурно. Къде слагате номера на конеца. По колко бобини се събират в органайзера. Изобщо има ли смисъл или да си продължавам с моята организация.
Аз също си съхранявам конците в пликчета, даже в най-обикновени без цип. На тях имам лепенки с номерата и когато взимам за някой гоблен в долната част си слагам и лепенка със знака, която после махам.
Но конците с които шия също ги подреждам в кутия и обикновено ми е доста лесно да ги намеря търсения конец по номера или по знака. Когато започвам ново чиле задължително режа конците на по 1 метър, за да може ако ми се наложи след време да шия с този конец мартеница да са ми еднакви дължините. Но ако имам повече от едно чиле, други си стоят ненарязани.

# 326
Аз също от както шия винаги съм била с бобини,  преди години като нямаше да се продават си режех картончета. Така съм свикнала, и ми е удобно. Както е показала преди мен Зори  държа си ги в пластмасови кутии/куфарчета-органайзери ...имам 6-7бр.
Отделно си имам чек лист от който първо поглеждам, дали имам въпросния номер и тогава търся в кутията

# 327

Скрит текст:
По много. Няма начин да ги изброя, но можеш да се ориентираш от снимката:

Само така си съхранявам конците още от самото начало. Имам кутии за конците на Анхор, ДМС и Дименшънс. Много лесно става намирането на подходяшия номер, просто си ги редя по номера. Не ги режа предварително, навивам си цялото чиле.
Когато си отделям конците, с които шия в момента си имам една дървена кутия, която съм си пригодила с разделители за конци, ножици, допълнителни игли и всичко необходимо и така с един поглед намирам номера, който ми трябва.

Абсолютно по същия начин са моите. Много е удобно. Навивам цялото количество конец. Имам 4 органайзера, разделени на групи по номерата на ДМЦ:
1)до №500
2)до №800
3)до 1000
4)от 3000 нагоре

# 328
  • Варна
Конците ми са на бобинки.

И какво боцкам вечер Simple Smile
Подарък за сестра ми ще е това /извинявайте, не ми се маха обръча/Първата снимка е по-реална.

И преди това,  този, аз си го правих.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 20:05 от Flash*

# 329
Здравейте. Отдавна не съм се появявала, тъй като от началото на лятото ми се струпаха куп проблеми, не можах да си довърша и кучето за играта, в която участваше (ако някой ми помни кучето де Wink ). Както и да е, сега се обръщам към вас за помощ. Искам да ушия това отново:

Но по-голямото дете трябва да е момиче. Знам, че съм го виждала някъде, знам че ако си поиграя мога да му прикача една опашка с панделка, но ви моля някой ако му има схема и ако не го затруднява, да ми я прати.
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт