Гобленарски раздумки - 147

• 55 958
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • sof
Толкова приятна компания е тук! Нямам време да се занимавам и за няколко конеца напредък не е удобно да се показвам:

Вие сте страхотни, феята е голяма работа, Calli, готови ли ги купуваш или скицираш по фантазия, нещо ме привличат такъв стил неща, гледах филмчета/клипове.  Лукът го следя с остър интерес, а също май и при pyypi изчаква един друг лук, ама заради Тиквите, изчакваме да дойде на ред. Вдъхнових се да боядисам лен със simplicol, в „маково червено“, замислен е за семплер пак; в настроение съм за високобезмислени творения, докосващи понятието за лукс в своята абсолютна безполезност. Ще видим с конците как ще е, че са DMC, ама от БГ, та качеството може и за две нишки да се окаже пак. Щеше ми се коледен чорап за лакомства да направя отново, че много ме харесаха меналата година, но няма да има за кога сега.

# 406
Dinkov2 - не съм сигурна дали въпроса ти е за гобленчетата или бродериите? Гоблените с тиквите - малкият с вещицата аз си измислих модела, другия на оранжевата панама е от Madame Chantilly от Еци. Бродериите с цветята съм купувала моделите от Еци също - Matryoshka Doll Shop.

Аз в последните седмици съм изцяло на вълна бродерии - правя монограми за коледната елха и завърших още една малка бродерия.

Ще ги снимам на дневна светлина и ще ги покажа - много си ги харесвам Simple Smile.

# 407
  • Бургас
Динков това оцветената панама ли е? Браво на теб, страхотно се е получило!
Семплера е много хубав и почти готов, интересно ми е новото творение! Kissing Face
Луците малко ще почакат още, да съм по финансово стабилна че доста средства ще отидат за конци и нов стан!
Сега съм на тиквенозимна вълна още...

# 408
Здравейте момичета. Разкошни неща сте показали.
Не изброявам всички, но очаквам да видя всяко моделче. Независимо дали е стояло дълго скрито или пък е ушити малко. Като ви чета и ми се пришива .. ..
Ще зарежа всичко пак обаче тези дни.
Имам още нещо да изплета  на дъщеря ми, а времето вечер не ми достига.
Аз си уши котето. Много "странно" ми стои. Уж така е по схема, но нещо ме дразни. Черното и то прозира. Като дойде и тиквата се надявам да се оправи. Дано поне него свърша до другата седмица.
Ето го
Скрит текст:
Лек ден на всички.

# 409
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на мен ми харесва.
черното ще се оправи след прането. Simple Smile

# 410
Това го шия вече 2 пъти. 

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 14:35 от mery 79

# 411
Най-после и аз да дам отчет, след близо 6 месеца пълна почивка. Преди

Сега

Това е, чакат ме още 38 квадрати нагоре, ееее там където е най-ниско ушитото.
Добри, дано лука да се покаже напролет.
Динков, много ми харесва червения лен, отлично се е получило.
Чакам етапи от останалите момичета, Зори, Тихерула и всички останали.

# 412
  • sof
Благодаря ви, olenka63, ти извади турбото, не може да не отбележа, особено в този фонов участък! Ми с такава скорост напролет направо готов ще стане. Да знаеш, че следя, в лука ми е сърцето.  Calli, вероятно с „бродериите“ свързвам, напр. в пост #364, просто ме очароват, пък и нямам много опит с разни бодове тип „свободна бродерия“, то за мен всички са бродерии, гоблените всъщност се тъкат, и в частност в Бг се шие Wiehler, с побългарен бод. Има много симпатични тематични модели за Вси Светии, но понятието в празника рязко се различава културно между нашата родина и US, а и в метрополията (UK) е даже друго, макар и близко, та някак си се въздържам да се „включа“ поради личностно объркване. Да, това е боядисан лен 36ct, беше бял, и става в обикновена пералня, следвах инструкциите на опаковката и останах доволна.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 02:38 от dinkov2

# 413
  • Бургас
Оленка сериозен напредък, браво!

# 414
динков, говориш ми на вносни езици и не разбирам. Simple Smile
аз си бях харесала един на лонг дог, с полумесец беше и май змейове около него.  впечатли ме с много интересен текст. свързах го с младо семейство, но сега не помня какев е.
бил платена разработка за определен клиент. не се предлага за закупуване...

с една дума - ударих на камък. та ако има някъде този точно ще съм благодарна да свирнеш как да го намеря.
следващата седмица? Wink

# 415
  • Карлово
С риск да ви досадя, но вече изплетох петата на чорапа . Smiley

# 416
досаждай, досаждай. Simple Smile Simple Smile а на 23 декември да ни досаждаш с готов. Simple Smile и пълен. Simple Smile

аз намерих полумесеца Simple Smile Simple Smile с мечета бил Simple Smile

# 417
  • sof
Тихерула, полублагородно завиждам, аз просто нямам кога; то и тая сегашна „джвъчка“ миниатюрна ме виждате колко дълго я подмотвам...
Добри, тцъ, душко, а и да го намеря, то е толкова лично, няма да го пресподелям; да не разисквам невъзможността вселенска честна трезвена рускиня да го е поръчала, и да вземе после да го сподели... очен не-верится. Максимум някоя мания?ачка да го „пренабере“ по картинката... като помня как 36 часа след смъртта на Мартина Розенберг рускините публикуваха „антология“ и доста прецизна! на творчеството й... просто никоя там не я е „досърбяло“ демонстративно да я пресъздаде творчески. Извинете всички за оф-топика.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 02:53 от dinkov2

# 418
мир и любов.
Simple Smile ще се занимавам с друго.
пиенье, еденье и тези три неща. Wink

# 419
 Calli, вероятно с „бродериите“ свързвам, напр. в пост #364, просто ме очароват, пък и нямам много опит с разни бодове тип „свободна бродерия“, то за мен всички са бродерии, гоблените всъщност се тъкат, и в частност в Бг се шие Wiehler, с побългарен бод. Има много симпатични тематични модели за Вси Светии, но понятието в празника рязко се различава културно между нашата родина и US, а и в метрополията (UK) е даже друго, макар и близко, та някак си се въздържам да се „включа“ поради

Благодаря за пояснението. Обърках се, защото превеждам от английски и там има ясно разделение на вида творчество, та може и моите термини на български да не са най-точните.

Да, въпросната свободна бродерия от пост #364 е за по-напреднали така да се каже, и схемата я купих от Еци както писах Simple Smile. Иначе имам и мои си модели, може да се избродира всичко в общи линии Simple Smile.

Ето и готовите бродерийки - монограми за елхата и един слънчоглед! Изключително приятно ми беше да работя над тях и съм доволна от крайния резултат.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 23:42 от Calli

Общи условия

Активация на акаунт