С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 739
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • волно калдъръмче
Какво в поведението ѝ сега е чак толкова осъдително и какво трябва да бъде, за да не е?

Има пълното право да си каже какво ѝ е.

# 121
"Годишнина от сватбата" за един мъж е нещо като празник, ама не е точно празник. То е нещо като честване на "Обесването на В.Левски", "Кончината на Ботев" и други такива. Някой се е жертвал за знай ли човек какво - поднасят се венци, едноминутно мълчание, леене на куршум, една две ракии педи лягане.
За свекървата годишнината от сватбата на сина и е отбеляване на трагично събитие - "Потъването на Титаник", "Земетресението от 77-ма", "Пускането на бомбата над Хирушима". Случило се е нещо, което е променило хода на историята. Важно е, но ако можеше да се върне историята - трябвало е да се направи нещо да се избегне и да не се случва въобще.
А сега да седнат трите страни - снаха, свекърва и син и да празнуват. Ми няма логика.

# 122
  • София
"Годишнина от сватбата" за един мъж е нещо като празник, ама не е точно празник. То е нещо като честване на "Обесването на В.Левски", "Кончината на Ботев" и други такива. Някой се е жертвал за знай ли човек какво - поднасят се венци, едноминутно мълчание, леене на куршум, една две ракии педи лягане.
За свекървата годишнината от сватбата на сина и е отбеляване на трагично събитие - "Потъването на Титаник", "Земетресението от 77-ма", "Пускането на бомбата над Хирушима". Случило се е нещо, което е променило хода на историята. Важно е, но ако можеше да се върне историята - трябвало е да се направи нещо да се избегне и да не се случва въобще.
А сега да седнат трите страни - снаха, свекърва и син и да празнуват. Ми няма логика.

🤣🤣🤣🤣🤣. Това трябва да остане в историята.
Аз не празнувам годишнини именни и рождени дни, моите де, на децата да, но разбирам, защо и е кофти на Джейн. Все пак им е първата годишнина иска да си е само за тях.
Просто директно да го каже на свеки, след като мъжът и не иска да се конфронтира. Тъй като и двете неща са повтарящи се годишни събития не е зле да направят някаква рутина. Празнуват годишнината преди именния ден и после отиват на софра и обгрижване.

# 123
  • в сърцата на децата <3
Не съм сигурна, но ако стане голям скандал от мама и родата, може да се пречупи. Като цяло много от нещата ги прави, за да не му се мрънка на главата. По-лесно му е така, казва, че иска спокойствие и прави всичко само и само да не му мрънкат. И като отиде на 2 час го побъркват от наставления. Не може да разбере, че трябва като мъж да тропне на масата и да каже какво мисли и иска и да не поддава. Мен ме дразни, че не иска да ходи и  сам казва, че иска да празнуваме, но няма смелост да изтрае терора. Защото наистина е терор, започва едно лудо звънене и ускоряване от леля, чичо, баба и т.н 'как може да оставиш майка ти, тя те е отгледала' и му вменяват чувство на вина. Ако искаше да отидем, пак щеше да ми е гадно, че няма да си празнуваме, ама по някакъв начин щях да го приема. Но заради това, че не може да бъде твърд и да си каже позицията да се съобразявам с чужди номера и постановки, абсурд.
Един от най-добрите съвети, които съм получавала от психолог: "Не" също е отговор."

# 124
Тук все още всичко е в сферата на фантазиите.Нито е решено как ще се празнува годишнината,нито свекървата се е обадила да каже кога ще се празнува именния ден.
Аз бих изпреварила събитията,като лично се обадя  и кажа ,че на тази и тази дата сме заети,без да се обяснявам защо.Така и тя и родните да се сърдят на теб,а синът спокойно ще каже....абе тя жената платила тука една почивка..
За мен също е странно роднини да ми се обаждат и да ми държат сметка за каквото и да е.При следващото обаждане,вземи телефона и им кажи ,че той е пълнолетен и не им дължи никакви обяснения за каквото и да е.

# 125
...При следващото обаждане,вземи телефона и им кажи ,че той е пълнолетен и не им дължи никакви обяснения за каквото и да е.
Мислете малко, преди да пишете, още повече когато съветвате.

# 126
Аз пък не мога да разбера защо се чака плана на свекървата, или на когото и да било. Организирам според наличната информация до момента. Ако после ме поканят - казвам, че вече имаме планове. Ако първо ме поканят, организирам според това, кога ми остава свободно време. Т.е. който превари, той има късмета да направи празника така както му харесва. Останалите - според възможностите, които остават. Ама това важи за мен, която нито държи на дати, нито съм чак толкова емоционална и романтична, че да не мога да отпразнувам нещо дори и след седмица.

# 127
При следващото обаждане,вземи телефона и им кажи ,че той е пълнолетен и не им дължи никакви обяснения за каквото и да е.
Това трябва да го каже самият пълнолетен. Няма смисъл новата мама-квачка да го обяснява на старата квачка. А и не вярвам авторката да се кандидатира точно за ролята на квачка на мъжа си.

# 128
Jane122, с мъжа ти чели ли сте темата за невъзможните хора и книгата Отровните родители?

# 129
Не смятам за редно аз да поставям майка му на мястото й, синът й е този, който трябва да го направи и да постави граници. В поста си говоря за годишнината и за именния й ден, но цялото й поведение е неприемливо, не е редно цялото налагане, инати и манипулации. И пак казвам ММ е виновен, че се оставя. Ако са мои родители ще се оправя с тях, но тук ако съм по-груба ще продължи с интригите още повече. Преди сватбата взе да се налага кое как да бъде и какви обичаи да има и каза, че ако няма това и това тя няма да дойде. ММ не се чу с нея до сватбата, докато не взеха другите роднини да го тормозят, звънна й и се разбраха уж и на сватбата пак прави номера. С ММ сме си говорили, че едно време майка й  и свекърва й са я командвали, до там се е стигало, че и са и казвали как да се облича, и сега си мисли, че нейното време е дошло след като е станала свекърва.

# 130
  • София
Еми стой и чакай. Не е нужно да я поставяш на място, а да поговориш, но ако искаш да чакаш, твоя воля.

# 131
Тея неща ги изписах, Reunion, още в началото опитах, тя се съгласява с мен и после започва да реве на синът си. Ако имаше излизане на глава с нея, щях да направя нещо, но докато синът й омеква всеки път, за да има мир, нищо няма да се постигне.

# 132
Тогава вдигаш скандал на това синче и му казваш, че ти си му жена, с тебе живее, не с маминка. Разсърди му се и ти и му направи стойки, да видим тебе ли ще гледа да усмири, дето живее под един покрив, или маминка, дето е на километри. Ще се види в чудо между теб и мамчето и бързо ще реши да се окопити и да покаже, че вече е мъж, а не ученик, дето иска на мама разрешението, за да си направи празник от годишнината.

# 133
Кои са тия други роднини, които му звънят и му държат сметка на тоя мъж? Свекър няма в картинката, да не е братовчедът с лаптопа?

Тия неща обсъдени ли са с мъжа изобщо? Или очакваш да ти прочете мислите и да постъпи точно, както очакваш. Защото на мен ни звучи, аз съм сигурна, че ще стане еди как си и сега аз няма да правя нищо, а ще бутам съзнателно или не, да стане точно така, за да може после да намилам...

# 134
Леля, чичо, баба и е изговаряно милион пъти, искал ми е съвети как да постъпи, казвала съм му, но накрая пак се стига до това да има мир.

Общи условия

Активация на акаунт