Есенни листа окапват вече, чака кротко АПРИЛското човече

• 18 252
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Zdraveite na vsichki bydeshti maicheta Simple Smile

Izviniavam se pyrvo za latinitzata sledvashtia pyt shte imam i kirilitza Simple Smile

I az chakam bebe za april, oshte nikoi ne mi e opredelil termin, no dnes chicho doktor kaza che sym v 15 na amenorea... i spored saita za izchisleniata sym za 17 april Simple Smile

az veche sym mnogooo debela, iavno sym izvyn normite kato cheta kakvo pishete Sad ... do sega sym kachila 6 kg ot 48 sym na 54 i sym s 20 cm. poveche v korema ... ima li niakoia debelana kato men tuk?

Здравейте и от мен   bouquet
Brambar, мисля, че няма за какво да се притесняваш засега, тъй като моят термин е около седмица преди твоя, но и аз сам качила доста килограмчета - от 48 сега съм 55 кг! Лекарят ми смята, че засега си вървя нормално, само трябва да гледам да не кача повече от 10-12 кг по време на цялата бременност. Аз се бях притеснила, че качвам прекалено бързо, но от 3 седмици не съм качила нито 1 кг., макар че си ям както и преди, т.е. всичко и винаги когато ми се прияде.
Hristina_k стискам палци скоро да ви се разреши проблема и да ви изплатят щетите и дано да се намерят и извършителите и да си получат заслуженото   #2gunfire
Аз още не съм усетила бебо и като чета колко от вас вече го усещат, ме обзема притеснение дали с моето бебче всичко е ОК. Надявам се, че скоро ще го усетя и ще спра да се притеснявам по този въпрос.
Приятна вечер на всички бъдещи и настоящи мамчета   bouquet

# 166
Правилно правиш, Пролет.Не позволявай да ти се мешат в начина на живот.Качените килограми после трудно се свалят, знам от опит.Аз за съжаление не мога да се похваля със стройна фигура, особено сега с втората бременност, но се старая да се плюскам, определено.Вредно е яденето за двама.Както и открито се дразня, когато някой ме кара насила да си взема от нещо под предлог, че бременна не можело да отказва, защото детето щял да стане такова, капризно Twisted EvilНаправо ги навирам такива, да не казвам къде Laughing
Колкото до това, колко е "редно" да качиш-пак е строго индивидуално.Но все пак-12-13 килограма за мен е максимума.Всичко отгоре е на майката излишък.Завиждала съм/ и сега/ благородно на такива фини бременни-само коремчето им се вижда.При мен не е така-то е дупе, то е...абе-където се сетиш... ConfusedПосле ме чака много, много труд и усилия, както беше и с първото впрочем, та си имам вкъщи и кростренажор Wink
Аз чак маниачка не съм-ежедневието ми е достатъчно натоварено-все пак ходя на работа, гледам си другото дете и къщата, не смятам че съм се обездвижила, даже напротив-всички ми се учдят как издържам на темпото, при все, че имам и неразположения.Та нямам време да се вживея толкова, а се бях зарекла уж да карам по-различна бременност откъм режим, но не би.Просто се старая да не ям във всяко възможно време, а напротив, да се ограничавам, особено във вредните неща, не винаги успявам разбира се.
Иначе-има си хора с по-различна обмяна и яденето както без, така и със бременност не им се отразява, така че за тях не важи особено това.Кумата ми се съдираше да яде, по всяко време и кой каквото и побутне-е, качи само 9-10 кила и в гръб не си личеше, че е бременна. Peace

# 167
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Пролет аз си хапвам каквото ми се прияде, но в разумни граници. Няма да пратя мъжът ми в 10 часа вечерта до магазина само за една хапка от нещо. Аз и преди бременността си бях такава, прияжда ми се почи всичко.
Първия път закусвах магарони или банца с айран. За цялата бременност качих 9 кг., от които 7 свалих с раждането и престоя в болницата. После за да си поддържам и увелича лактацията след месец качих 12 кг., които си носих повече от година.
За калция който е много необходим за бременните е добре да се яде повече кисело мляко и сирене и само по 1 чаша прясно мляко на ден и то не сутрин.
При плодовете е хубаво да не се прекалява с цитрусовите, ягоди, малини и др. подобни, които са силни алергени.
Ако сте свикнали да пиете кафе може да продължите, но не повече от 1-2 дневно и то с мляко или сметана.
Това се сещам за момента

# 168
Добро утро на ранобудните и добър ден на останалите Simple Smile

Emi_ka остава да внимаваме с килограмите занапред, тогава. А за бебето не се притеснявай и аз не го усечтам все още. Да се надяваме че ще са кротки и като излезят на бял  свят.
Смятам да се запиша на някаква гимнастика за бременни. Някои нещо ще препоръча ли?

А имали ли сте проблеми с кожата на стомаха? Моята се бели и ме сърби много, а се мажа редовна с олио и витамин А. 

Кой ходи в майчин дом София на прегледи?

Хайде приятен ден и вечер на всички!  Hug

# 169
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
ама като чета за тези режими на хранене, здравословно хранене....и т.н. ....
Какво да ви кажа от кажи-речи 5 години съм само на разни режими, ограничения, здравословни храни ... като последния ми режим беше свръх нискокалоричен - дневан норма 500-700 ккал. И в крайна сметка организма ми привикна към това количество енергия и се пренастрои... е да ама като забременях ... изведнъж се светна, че не можем и двамата да си поделяме 500 ккал. Докато ми ставаше лошо установих, че не мога без хляб (това беше забравена храна) - можех само това да ям. Сега вече мога свободно да си разнообразявам менюто, но сутрин ако не закъся с 2 филийки със сирене... не става. Сега се храня нормално- като нормалните хора с 1500-1700 ккал и резултата е близо 10 кг отгоре.
Силно се надявам да не поддържам тази тенденция до края, а и така да е .... колкото- толкова - после ще му мисля.

# 170
  • гр.Варна
Момичета,
вчера ходих на доктор.Каза ми,че бебо е абсолютно добре newsm44 newsm68
Споделих му за Скрийнинга.Той смята,че няма нужда.Че бебо е много добре според него и нищо му няма.Мисля,че може и да не ходя:)
Иначе май ехото му не е много добро и нищо не ми казва за големина на детето-дължина или тегло.
Почти съм сигурна,че усещам бебето.
От време на време като къркорене,ама не точно.Вече 3-4 ден си го чувствам мисля,но не съм убедена,че е то
Аз се поуспокоих,като разбрах,че бебо е добре.
днес ни слагат СОТ и съвсем ще се успокоя:)
Лек и успешен ден

# 171
Здравейте  Grinning
С нормално хранене (не за двама) и разходки няма да имаме проблеми с килцата.
Аз си намерих мас, но все забравям да си купя сушен невен и да си сваря крема. Нишо не губя да опитам Simple Smile Коремът не ме сърби, но забелязвам сини вени по него и по гърдите  Shocked Това не ми харесва  Sad
А като стоя дълго време седнала (на работа съм цял ден така), започва да ме боли гърба в средната част, едва се трае. Нормално ли това е още в началото на 4-тия месец?
Хайде, лек и спокоен ден на всички  Peace

# 172
Добро утро и от мен smile3525
Храненето: не знам,все си мисля, че нашето бебе ще се роди маниаче на тема здравословно хранене Joy, от както съм бремена, не мога да погледна шоколад, сигурно на седмица изяждам по 5-6 кг. зелени ябълки и винаги като си помисля за тях ми се преяждат...много е странно,преди не можех да си предствя живота си без шоколад,а сега....Колкото до движението и аз не зная какво да правя.Преди да забременея се занимавах активно със спорт, но поради естеството на спорта прекъснах.
Тъй като нямаме кантар вкъщи, аз си измервам със сантиметър гръдна,талийна(скоро няма да я има май Grinning), коремна обиколка и обиколката на ханша, не зная колко ще ми свърши работа,но е интересно Crazy
На новодошлите: Доре дошли и активно участие!
Приятен ден на всички и до скоро  bouquet

# 173
  • София
Добро утро и от мен.

Като ви чета, малко се успокоих за килограмите, че си мислех, че съм единствената дето е качила толкова за три месеца (мисля, че кам 5-6 кила Confused). Въпреки че вашите стартови килограми от 48 кг. са къде къде по-добри от моите (които няма да ви кажа, защото ме е срам Confused Rolling Eyes).

Сиси, и аз съм се вманиачила с ябълките, но едни тъмно червени. Щом и на мъжо му е направило впечатление Simple Smile

И аз мисля, че трябва да се храним здравословно, но аз не успявам много. Преди ядях рядко хляб, но откакто ми беше лошо в началото и тестеното ми помагаше, свикнах и сега си хапвам редовно препечени филиики. Сега съм решила да закусвам само плодове, че да не кача за подписването, че си купих една пола, която трябва да ми става след 3 седмици Laughing

Ох, момитета, добре, че ви има, че толкова ми помагате понякога.  Hug Hug Hug

Лек и усмихнат ден newsm10 smile3525

# 174
Това, че не трябва да се яде за двама, както казваха преди години е истина.
Не трябва да се лишаваме от неща, който са ни харесвали преди.
Аз не мога да ям много неща, защото ми миришат лошо и ми прилошава. До скоро почти нищо не хапвах, само солети и царевични пръчици. Започна да ме боли корема и се уплаших за бебчо. Sad
Сега се насилвам да ям неща без силна миризма. Качила съм 1 килограм. Мисля, че е около корема, докторката каза, че там се образуват сланинки.  Rolling Eyes
И аз се притеснявам за килограмите, но не мога и да спазвам да се храня с определени неща.
След като родим ще ви кажа как отслабнах с 20 кг, и то трайно.
Бях известно време в чужбина и се бях подула като топка. Нямаше сваляне, макар че си позволявах да ям само салати и нискокалорични храни. Вече 3 години кантара не мръдва нагоре. Hug

# 175

А като стоя дълго време седнала (на работа съм цял ден така), започва да ме боли гърба в средната част, едва се трае. Нормално ли това е още в началото на 4-тия месец?

Гигилче, и мен много ме боли гърба, а за таза да не ви говоря. Вечерно време направо ходя като стара баба - приведена и леко понакуцвам.  #Crazy Казват, че това се дължи на разширяването на таза, но и на мен ми се струва малко рано в четвъртия месец.

Лек и ползотворен ден на всички!   bouquet

# 176
  • София
След като родим ще ви кажа как отслабнах с 20 кг, и то трайно.

Виви Ан, обещай да споделиш, моля. Мисля, че много от нас ще са доста заинтересовани.

# 177
Виви Ан, ти кажи отсега, няма да ти се разсърдим  Hug

# 178
Ще ви кажа, разбира се.
Помогнах на доста хора досега. Особено подходящо е за хора с нарушена обмяна на веществата. Аз не вярвах в началото, но ако ви покажа снимки ще паднете! ooooh!

# 179

Някой ще разясни ли какво е това ПАПА тест?!?!?

А за магазина в Халите - намира се на втория етаж - от ескалатора мисля, че е в дясно, но не е много на ачик - там се образува нещо като коридорче и е скътано най в дъното

benitta, аз доколкото разбрах доктора този тест трябва да е този "биохимичен скрининг" (съжалявам ако не съм го написала правилно), взеха ми кръв а в Торакс казаха че пробата я изпращат за изследване в Германия  Thinking та резултата най-рано след две седмици а доктора каза че трябва да го имам до 16 или 17та седмица. Поне доколкото разбрах от една статия в сайта на Бг мама точно за този тест става въпрос. Мисля че не е задължителен поне на жени под 35 но е един вид намаляване на риска и аз се полакомих  Embarassed така да се каже. Все пак гледаме да сведем рисковете до минимум, а и в Торакс карат задължително всяка бременна да си го прави. Абе общо взето там ни карат да правим всичко което може да се направи и в началото си мислех че е за да ни вземат парите, но след като говорих с доктора се разбрахме да ми казва какво изследване трябва да си направя и да ходя да си го правя другате , ако минава през касата или на по-евтино място. Така че не те карат там да си правиш всички изследвания.

Отплеснах се  ooooh! извинявам се   Simple Smile

benitta - мерси за разяснението къде е магазина в халите.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт