Есенни листа окапват вече, чака кротко АПРИЛското човече

• 18 237
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Резултата от БХС трябва да тие готово до 16 г.с. защото ако се налага Амниоцентеза се чака повече време за резултати и случайно ако резултата от нея е положителен се препоръчва аборт, който се прави максимум до 20 г.с.
Аз 2004 г. чаках резултатите 2 седмици от Майчин дом, а от Шейново ми казаха, че след  4 седмици ще ми кажат резултата.

# 181
За храненето - аз като цяло съм чревоугодник. Никога не съм се съобразявала с полезни храни и да избягват силно калоричните и храните тип Макдоналдс и въпреки това съм била с нормални килограми. Това до някъде може да се дължи на скромните ми години  Blush , както казва колежката ми, вманиачена на тема диети, но според мен е и до ген, а и аз се движа страшно много пеша, почти не ползвам градски транспорт. В семейството ми няма нито един по-пълен човек. И майка ми и баща ми са финни. Майка ми с мен е качила 9-10 кг. и с брат ми толкова. Винаги е била слаба, не нормална, а направо слаба и не е спазвала диети. Когато почнахме да бебеправим качих 5 кг. - от 55 станах 60  Shocked и направо се шокирах. Тогава спрях хляба и това ми е единственото ограничение, не че имаше ефект  Wink Сега от повръщането пак си станах 55, даже по едно време 53  #Crazy , от 6 дена вече се храня нормално, не ми се прияждат неща или да съм гладна през 30 мин., всичко си влезе в нормата, в която си бях преди, даже ям по-малко. В къщи по принцип не наблягаме на плодовете и зеленчуците  Blush не знам защо, но рядко се сещаме да ядем салати. Но пък когато съм на вън на заведение винаги ям салата, даже може само салата да ям.  Peace Далеч съм от мисълта за яденето за двама.   Peace
Гигилче , и мен почна напоследък да ме поболява гърба, като стоя седнала, добре че съм в къщи и си полягвам  Mr. Green А за сините вени и аз имам, но за сега само по гърдите, а уж напоследък се мажа редовно. Реших да си купя крема против стрии на Чико.
catty m , като каза ябълки, от 1 седмица така ми се ядат зелени ябълки и забравям да кажа на мъжо да ми вземе, днес ще отида да си купя.  Wink
До преди малко лежах, че ми тече ръв от носа, което напоследък ми се случва често, на 5-6 дена. За 20 годни сигурно ми е текло 2 пъти, а сега  ooooh! Не знам на какво се дължи.  Thinking А и с тия венци е кошмар, мъжът ми ме посъветва да почна да се плакна с разтвора на Лакалут, бил много добър, та ще го пробвам.  Peace В петък ще излизам на пазар за някой друг крем и дрешка.
Успешен ден ! 
  bouquet

# 182
Сините вени нямат общо с мазането.То е против стрии.

# 183
Появата на вени означава ли, че скоро ще има и стрии?  Все пак станаха толкова видими заради нарастването и разтягането на корема и гърдите.

# 184
Здравейте , и Добър ден мили дами  bouquet

Сините  вени и аз  ги  имам , но само  по гърдите Simple Smile
Храненето - аз си ям всичко , само избягвам суровите  видове меса - салами , шунки  и прочие ...
Ябълките ги белиме , и такам . Иначе не се  спирам от нещо по- спешъл Simple Smile

Stra4iatela - теченето на кръв от носа  принципно е от една -две причини . Доколкото аз знам , едната е  високо кръвно ( при някои избива в очите например ) , а другата , за която не съм особено сигурна е , от нерви .  Но ако става често - обади се на док , за да си спокойна  Wink

Момичета .... мен пак  ме  избързаха  #Crazy пратиха ме при мартенките отново newsm78, само че  не 31-ви , а  24  #Crazy Но знае ли някой дали е избъзване ?!?! Или пък  е  така ?!?
Още по - точно било  към последните месеци . Да видим  Thinking

# 185
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Алабина ти не се ръководи по термина който излиза на УЗИ. Ако лекаря мръдне дори с един мм се появява разлика в дни и дори седмици. Следи си термина който се получава по последна менструация.

# 186
Привет,момичета!!!
И аз се причислявам към отбора на "дебеланките"-до сега съм качила 8 кг. Confused
Храня се нормално,с нищо не прекалявам,но.................аз и с първата бременност бях така.Подсетихте ме за червените ябълки,само това ядях-непрекъснато-и качих 20кг.,да видим сега.
Вие започнахте ли да пиете някакви витамини?Като питах лекарката преди две седмици ми каза :"Витамини-само от пазара!"
Не спирам да купувам плодове,както заради мен,така и заради детето.Този път налитам много на банани,позабравих ябълките. Simple Smile
Сините вени,за които се спомена по-горе нямат нищо общо със стриите,просто сега кожата ни се опъва и става по-прозрачна,стриите се виждат като започне отслабването.При мен се появиха на най-неочакваните места след бременността.
Приятна и ползотворна седмица,момичета!!!До скоро- Hug

# 187
Здравейте, бъдещи мами  Hug

Аз най-накрая се измъкнах от ужасния си първи триместър, който направо ми разказа играта. И въпреки всичко успях да кача 2 кила  Grinning Сега сигурно ще наваксвам. Разредих повръщанията толкова, че вече не ме е страх да споменавам тая дума  Sick

За кремчетата против стрии - аз си взех на Чико. Първо ми дадоха един на Галеник, който обаче миришеше страшно много... или така поне си мисля... и повръщах и от него. А Чико е супер! Не мирише  Laughing
Засега това е от мен!
Леко бременеене   bouquet

# 188
Zdraveite,momi4eta!
Pyrvo da vi se izvinq za latinicata,no kirilicata ne6to mi se e skapala,no imam mnogo rabota,za da q opravqm sega.
Sinite veni i az gi imam,no samo po gyrdite zasega.Ina4e kojata na korema mnogo me syrbi.Ponqkoga se 4e6a kato krastava napravo.Vzeh si bebe6koto olio na Johnson i zasega sym mnogo dovolna ot nego,no mi se struva,4e ako se maja samo s nego 6te trqbva dosta 6i6enca ot nego da si nabavq:).....
Za hranata-predi postoqnno bqh na nqkakvi dieti i takiva istorii,no otkakto razbrah,4e sym bremenna prestanah da se ograni4avam.Plodove i med-zadyljitelni v menuto(osobeno banani i zeleni qbulki).Struva mi se samo,4e prekalqvam s testenite izdeliq,no kakvo da se pravi-hapvat mi se.Po4nah ot 54 kg i sega sum 57.Naddala sum v dupenceto i v buzite.Korem4eto ne mi e o6te mn golqmo,za da otdavam tezi kg na nego(to daje si e napravo malko sravnenie s va6ite).Ta po tozi povod(malkoto koem4e)ve4e se symnqvam,4e 6ta sa mi dve4ki-kato gledam Aya:)
Bolkite v gyrba gi imam ,no po-rqdko.No tezi v taza sa napravo neponosimi!!Ve4er i az sym kato babi4ka.i moq vse me byzika,ako ot sega me boli do kraq kakvo 6te byde???i az tova se pitam!!!
Zasega e tova!Lek den,mami!!

# 189
Страчи,мен почти всеки ден ми тече кръв от носа. Така беше и с първата бременност.Гинеколожката ми каза,че е нормално. Аз като забременея и вдигам кръвно(освен килограми:-))
За кървенето на венците зъболекарката ми изписа една паста (доста скъпа) и от нея наистина спря. Но ми се ще да питам гинеколожката,да не би пък да съдържа нещо "непрепоръчително".

# 190
За стриите-получават се при разтягането на когата.Видими са и тогава-червено-лилави са в началото.Когато кожата "спихне", т.е. отслабне-стриите придобиват белезникав цвят, губят червенината, стават релефни.Нямат общо с вените, които прозират.За това е хубаво мазането от далече-за да се подготви кожата за този опън.Той се случва в много от случаите рязко-до вчера сте нямали корем, но той изведнъж като че ли за нощ пораства.Аз така с първата си бременност се мазах стабилно с обикновено бадемово масло/ на чиято сонова е и Кокона Майка/на корем няма грам стрия, обаче елате вижте на бедрата под дупето...бях забравила, че и там се расте понякога рязко.Е, аз понеже се гледах всеки ден в огледалото-единя ден ги нямах-на следващият като с вължебна пръчка се бяха появили.Появат ли се-край.Процесът е кажи-речи необратим.Е, не са на кофти място, не са и много, но аз нали си ги знам.Така че сега съм малко по-предпазлива и се мажа на повече места освен само и единствено корема.
За кръвта от носа-причина може и да са слаби капиляри.Особено при често кихане или хрема.
За термина-нееднократно сме казвали-запомня се термин по цикъл-всичките разминавания на УЗИ ще съсптстват цялата бременност до края и това не е показателно.В един момент даже ще се случва следното-глава ще отговаря на 25 седмица, бедро-на 23 например.Истината е, че влезнем ли в 9 месец-раждането може да започне всеки един момент.

# 191
Здравейте слънчевки!
Напоследък все нямам време да пиша.
Хриси мила, радвам се, че бебето е добре и си се поуспокоила, и не ти се е отразило на кръвното и бебето. Много са противни такива ситуации. И са ми много противни заложните къщи, защото поощряват подобни кражби - заложните къщи са пълни с бижута и домашна техника #Cussing out Аз лично никога не си купувам от там! Знам, че имат изключително изгодни оферти, но по този начин поощрявам разни наркомани да крадат от домовете ни, защото знаят, че има къде после да пласират краденото и то с лекота Close
Страчи, аз съм с ниско кръвно, но почти всяка нощ носа ми се пълни с кръв и сутрин почиствам кръвни съсиреци - моята кръв се съсирва доста бързо. Понякога, освен сутрин, правя това и през нощта и през деня тъй като направо не мога да дишам. Но и преди ми се е случвало, въпреки че не в такова голямо количество.
Колкото до напълняването и как да се храним и аз мисля, че всичко е до човек и до бременност. Ние сме три деца, майка ми е по-висока от мен и имах нейни дрехи от период на току що родила второто си дете, които ми бяха таман до 48-53 кг. Третата й бременност - слон у дома. След раждането можеше да влиза само в панталоните на баща ми и то от най-пълния му период. Трябваха й години за да отслабне и така й не си върна предишните килограми. Стига до +15, но не и по-надолу. Много тежко го преживя. А не се е хранила различно през втората и третата си бременности. Само дано да не стана и аз слон и то още с първата си бременност Shocked
Да ви питам аз - от два-три дни усещам едни боцкания в коремчето си ниско долу. Някой друг има ли подобни усещания? И от два дни почти непрекъснато ми е лошо.

# 192
Melodiya, аз всеки ден имам такива боцкания и лекарката ми изписа Папаверин  Sad Но ме успокои да не се притеснявам, било нормално. Забелязала съм, че боцкането се появява, когато дълго време съм стояла седнала.

# 193
Не знам дали има фенове на AVON. Аз си взех крем против стрии на AVON  и получих подарък
кантар. Офертата май е доста изгодна.
Някой ползвал ли го е?

# 194
Аз съм представител на AVON и съм пълна с лосиони за тяло. Добре ги бях понасъбрала и сега ги поизхабих - важно е да не ползваш стягащ. Но все пак си имам едно на ум, че тези лосиони не са предназначени за бременни - зависи какви са им активните съставки. По аптеките продават различни лосиони против стрии, но тези за бременни са по-различни. Въпреки, че още си имам на AVON вече ползвам специализирани продукти за бременни.

Общи условия

Активация на акаунт