Есенни листа окапват вече, чака кротко АПРИЛското човече

• 18 218
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, искам и аз да се присъединя към вас. Очакваме бебешока около 7.04.2007( терминът ми винаги се мени).Иначе за мен какво мога да ви разкажя: живея в София, на 26г. съм, това е първата ми бременност, и съм в 16г.с.
  Искам да питам дали някой може да ми даде координати доц.Томова. Искам да си направя фетална морфология при нея, но не мога да намеря координати. Ако знаете и къде преглежда ще ми е от полза. Благодаря Ви предварително.
   Лека седмица.

# 196
Добре дошла, Aron!  bouquet

# 197
  • София
Здравейте и от мен.

За храненето. По принцип съм вегетарианка повече от седем години, но напоследък ям и риба по настояване на докторите. Не съм си променила режима почти никак. Ям каквото ми се яде /както винаги/ и за щастие съм от тези, на които сладкишите не се отразяват. Но е вярно и че не прекалявам с тях, просто не ми се ядат много. Предпочитам плодове и рядко шоколад. Дояждат ми се разни неща, но не повече от обикновено, не мисля, че 'нещо ще ми стане', ако не си хапна. Това са глупости, според мен. Освен ако не ти става нещо по принцип... има и такива случаи, но те са изключения. Онзи ден, например, за голямо мое учудване ми се дояде шкембе чорба!! Не съм яла такава не знам откога и не ми се е дояждало. А сега... така изведнъж newsm78 И не че щеше да ми стане нещо, ако не си хапна, но все пак взех едно вегетарианско шкембе от вегетарианския ресторант. Whistling

За венците. Страчи, моите спряха да кървят с Лакалут Актив. newsm10

За витамините. Още не пия нищо по-различно от фолиева и витамин С, но може би по-натам ще взимам през ден-два нещичко... когато намалеят плодовете и зеленчуците. Те не че намаляват, но стават съвсем изкуствени на вкус. Thinking

Aron, добре присъединила се  bouquet
Мобилният телефон на Томова го имаше малко по-назад в същата тема.

# 198
  • Пловдив
Като стана въпрос пак за храната ...
аз спрях да ям месо  Thinking след първия месец ...
а все забравям да кажа на док за тази аномалия.
Някой има ли същия проблем?!?
Така ми е много странно с какво расте бебока, след като приемам толкова малко белтъчини...

# 199
  • София
Здравейте момичета! Аз съм една бъдеща мама, която обаче вече е в деветия месец. Моята кумица е една от вас и затова от време на време ви навестявам (надявам се не се сърдите) и си припомням старите трепети.

За стриите каквато и козметика да ползвате всичко е ген. И с най-добрата може да се появят.  
Училището за бременни, за което говорите е наистина интересно и си заслужава особено ако чакате първо бебче, а и там се запознавате с много нови хора и наистина е приятно, но мисля, че още ви е рано. Аз тръгнах чак от 6-я месец и то защото бях отпуска.
Що се отнася до килограмите и това е индивидуално, но после ще му мислите. Казват, че се качва най-много накрая в осмия и деветия месец. Аз обаче за 1 месец качих само 1 кг., но в началото...
За венците - пробвайте с пастата Пародонтакс. На мен ми помогна.
Болчици и придърпвания някои от вас ще имат докрая, но не се притеснявайте. Ще се появят и контракции при някои, но какво да се прави. Слушайте лекарите и си пийте изписаните лекарства. Аз имах всички тези екстри, а вече трябва да раждам, така че споко.

Още веднъж извинявайте, че се намесих в темичката ви, но много ви се радвам, а с моята приятелка сме израснали заедно и сега живот и здраве и нашите деца ще са с малка разлика.

Пожелавам на всички леко бременеене и само хубави емоции!!!  bouquet      

# 200
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Това успях да намеря за д-р Томова - за Арон

детски кардиолог - доц. Томова вт./чет. 11:30-13:00 ч
088/7606830
Детска консултативна поликлиника (всякави детски спесиалисти има там)
ул. Н.Геров (продължение на Св. Г.Софийски) пряка на Бул. "Акад. Ив. Ев. Гешов" (бивш Д. Несторов) посока от булеварда към БИЛА отлявата страна.
Трябва предварително да си вземете час за всички лекари, не може да се запишете по телефона. Регистратурата работи от 8:00ч

доц. Томова, педиатър, пренатална диагностика
гр.София
Институт по педиатрия
частен център "Красимира", ул. "Балша", тел. 9520324
GSM 0887606830

# 201
Здравейте отново мили мами  Hug
Боцканията ниско долу ги усещам и аз от около седмица, но все още не съм питала доктора на какво могат да се дължат и дали е нормално  Sad Искам да ви питам и нещо друго... Откакто съм забременяла досега никога не ми се е гадело и не съм повръщала, а от няколко дена ми се гади постоянно и нямам апетит. А преди да забременя и в първите три месеца на бременността  си бях голям чревоугодник и ядях "от всичко по много", сега не ми се поглежда ядене и само при мисълта даже ми става лошо. Насилвам се да ям, но мога да ям само плодове и нищо друго... А бебо има нужда и от друго, освен плодове  Cry Някоя от вас има ли подобен проблем? Бях се зарадвала, че най-накрая успях да кача някое килограмче (7 кг, ако трябва да сме по-точни, но аз винаги съм искала да напълнея малко), а от три седмици не съм качила и грамче... Май ще се наложи да посетя моя лекар  по-рано от предвиденото Confused
Надявам се само всичко с бебчо да е ОК  Praynig
Лека вечер мамчета !!!

# 202
Здравейте момичета, аз съм от януарския отбор, но надничам и във вашата тема от време на време  Simple Smile
emi_ka - понякога симптомите от първите три месеца могат да се възвърнат по някое време, да не говорим, че при някой момичета, продължават през цялата бременност!
Според мен не се притеснявай толкова, но за твое успокоение говори с твоя лекар - неговият коментар е единственото, което ще въдвори мир в главата ти в  момента  Hug

Лека бременност на всички и ви пожелавам да изживеете много приятни емоции през вашите 9 месеца   Hug

# 203
Леле Melodiya, аз точно стягащият на АVON си поръчах наскоро и се мажа, редувам го там с Коконата и с олио на Нивея. Пишеше, че подобрява еластичността на кожата и аз реших, че е ОК. Е май ще го подарявам. А пък това на AVON с кантарчето не е лошо, стига да е качествен кантара, взех и аз да се замислям да си го поръчам.
Бенитка и аз не мога да ям месо-понякога хапвам по мааалко, защото знам, че е полезно, но само някакво чисто месо или филе, луканка (точно каквото не трябва, ама друго не мога  Sad), това го приемам като нормална реакция, вървяща с гаденето, както не мога да ям сладко, мазно, пържено, гъби и други такива тежки неща. Все се надявам с времето да преминат, ама както и лекаря сам каза-нищо не обещавам. Мен тези дни на два пъти ми става лошо, аз уж чакам да ми става по-добре, пък то....
Пожелавам на всички ви лек и приятен ден!

# 204
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
И аз си поръчах крема на AVON с кантара, но ще го ползвам след раждането.
Днес сутринта се премерих в къщи и вече съм си върнала килограмите, днес няма да им се карат на консултацията

# 205
Здравейте, момичета!

Снощи сънувах бебенце  kyllmg Толкова истински, че още ходя като отнесена. Аз не съм спряла да сънувам откакто съм забременяла, но такова нещо - за пръв път  newsm03

benitta, и аз не мога да ям месо. Карам се насила да ям поне по малко, защото получих строго порицание от докторката, че не ям месо и не пия вода.

denisimo, аз бях истински сладкоманиак, а сега не ми се поглежда. А за пърженото - мисля, че е добре да се избягва през цялата бременност. Голям дразнител е. Но пък, ако не се чувстваш зле от него... всичко е много индивидуално  thumbsup

До скоро!  Flowers Sunflower

# 206
Добро утро,сега ходих да ми взимат кръв за БХС в Майчин дом.Струва 22лв,започват в 9 часа,казвам в случай, че някой е решил да ходи,защото моя доктор ми беше казал да съм там в 8и30 и може да сте закусвали и да сте пили кафе.Резултатите са готови след 4 работни дни,аз ще ходя да си ги взема във вторник,така че стискайте ми палци всичко да е наред.Вчера бях и на консултация-може би ще имам този път момче,таткото като че ли е много доволен,въпреки че казваше,че му е все едно.Иначе при мен всичко друго е наред,качила съм само един кг,а онзи ден вечерта усетих бебето.Вчера,докато чаках да вляза при доктора,пак го усетих-бях позабравила колко е вълнуващо.Относно феталната морфология и 3д-то,лекарят обясняваше на една друга бременна,че е по-добре да иде в 3-та градска болница,където гледат сърцето,а същевременно и другите органи,в смисъл че обикновеното 3д не замествало този преглед.С първата си бременност съм ходила на него и съм доволна-гледаха ме около половин час,издадоха ми лист с подробно описание на всички стойности за сърцето и другите органи.Пак ще ходя  около 20тата седмица,струва 50лв.Това засега,чао и лек ден на всички.

# 207
  • София
Добро утро. тази сутрин си купих едно списание "Моята бременност", не съм го чела още, но ги разлистих и ми изглежда интересно. Има подарък календарче за бременността.

Бени, за месото и аз съм като теб, почти не ям месо, моята приятелка казва, че трябва да се яде месо, но като не ме влече не мога да се насилвам. Е, гледам да хапвам поне веднъж в седмицата пилешко (че аз по принцип не си падам по друго). Но ям доста мляко и сирене, а без салата не мога (и пак пълнея, да му се невиди Rolling Eyes).

kamiordanova, моля те кажи повече за този преглед в 3-та градска. При кой се ходи, как се записва час и т.н.? Моята гинеколожка ми бе казала, че е по добре да отида на преглед за сърчицето, отколкото просто на 3Д.

# 208
Добро утро, момичета  smile3525
До преди 2 седмици и аз не можех да погледна месо, а по принцип съм заклето месоядно  Wink
Но вече проядох както преди, всеки ден. Единствената храна, която все още ми се опира и избягвам са краставиците, не мога да ги гледам! А преди как ги хапвах... Rolling Eyes

Тази нощ имах много странен и интересен сън! Сънувах, че съм на ФМ и гледам дребосъчето  Heart Eyes Да, ама на видеозона не се виждаше стандартното изображение, а някакво човече като от 3D анимация  hahaha Беше момченце, усмихваше ми се и имаше малка сребърна халка на дясното ухо Heart Eyes Откакто съм бременна, за първи път сънувам бебе - много сладко и смешно, но в 7.00 часовникът звънна.

Щастлив и усмихнат ден на всички!

# 209
Здравейте,момичета!!
Виждам,че отбора се увеличава!!Добре дошла, Aron !
За храненето :Аз преди да забременея също не ядях много месо.Сега положението не се е променило кой знае колко.хапвам по малко пилешко,риба и така.
За стриите много се притеснявам.мажа се,но като ви слушам..направо.Аз съм предразположена.Имам си няколко от един период ,в които мн бързо напълнявах и отслабвах.
За гаденето В последните дни и аз не се чувствам мн добре особено сутрин.Преди се будех и с отварянето на очите ме обземаше един вълчи глад,докато сега сутрин ям насила и дори малко ми се гади,но знам,че това ще е едно от малкото здравословни хранения през деня,та гледам да хапна.
В последо време ми е доста натоварено... Confused В работата е някакъв ужас,а отделно имам по-малко от месец до изпитите,с ученето на които съм до кривата круша.Направо ми е пламнала главата.като мио дойде обаче в повече напрежението гледам, да мисля за малчо и да се успокоявам... Hug
Лек и слънчев ден на всички бъдещи мами!!!

Общи условия

Активация на акаунт