Нашите орхидеи – тема 35

• 30 178
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Новодомките тайландки.
Дано им понесе живота в европейско 😂

# 571
Много добре изглеждат. Честито Simple Smile

# 572
  • Варна
Честито, Секънд, Simple Smile
Фалчето на Рая с 2 педи листа, Grinning

Скромно при мен една жълтурка и Пинокио-то с 3-та отворена пъпка. Ей ги ( една част) наредени на терасата като войници. Simple Smile
Скрит текст:

# 573
  • Мадрид / София
Секънд, честито! Знаеш ли какви цветове са?

# 574
Знам:-) от всичко има, шаренийка:-)
Дано стигна до там да ги цъфна Simple Smile

Скрит текст:
Sogo Relex

Tetraspis green x Mr. Huang

Miki Golden Sand

Evarise blue angel

Younghome golden pixie

# 575
  • Мадрид / София
Много са хубави! На мен бялата особено ми хареса 😄

# 576
  • Бургас
Секънд всички ми харесаха, да ги цъфнеш и покажеш и ние да изплакнем око Heart EyesHug

Флорен имаш прекрасна тераса и рафтове за галеничките Heart Eyes

Рая какъв е този гигант орха, а как цъфти? Ще чакам да покажеш Hug

# 577
floren, и на мен много ми харесват рафтовете ти. Мечтая за такава свободна стена на която да си накачуля цветя.

# 578
  • София
maya_76, това е страхотен лилав биг лип. Цъфтял ми е. Само да намеря снимка.

# 579
  • Варна
Нямаше ме известно време и какво намирам - пълно с красоти Heart Eyes
Честито на всички новите придобивки!

На Рая гигантът направо ме накара да се опуля, буквално Flushed

Флорен, за убиване си! Hug Другия път като ти предстои дълго отсъствие, ми вземи се обади де …. Нали за това са другарчетата - да си помагаме в труден момент. Hug А Пинокиото се е постарало да компенсира загубите с този трицветен букет Heart Eyes

Све….. Еми прекаляваш с тази Ванда, да ти кажа честно…. Grinning

При мен новини кой знае какви няма. Вандата прецъфтя. Катлеите нещо не успях да ги цъфна, май не съм се разбрала още с тях. Катасетумите си вървят, ама явно малко им е дошла водичката, та дребнички ще останат (от страх да не ги преполея Rolling Eyes ). С белината страдаме взаимно, разрушках и пресадих и лиодорото, че беше излязло съвсем от саксията - да видим дали ще оцелее, нали е кекаво…. Общо взето белите ми са повече от полезните дейности, ама нали на това му се вика “опит” Simple Smile
Засега само мивадата продължава да отваря нови цветчета
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 17:35 от BЕЩИЦА

# 580
Честити ви нови красоти, момичета!
Леле, колко красота видях...и завидях. Kissing Heart
И при мен нищо ново, чакам си още мечтаните цветоноси. Rolling Eyes

Обаче изнамерих метод за безболезнено и щадящо пресаждане. Дори при цъфтящо растение работи. Правя втори опит и е успешен. Новото ми миди е пресадено в нови кори и се чувства прекрасно. Вече седмица и "косъм не паднал от главата му", всички цветове са налични, отвори и пъпките.
Снимката я направих току-що:
Скрит текст:

Беше в торфена чашка и смес от торф и кокосов чипс. А в саксията блато - кал с жабурняк. Ами не можах да се сдържа да не изхвърля тази гняз, това няма съхнене. Grin

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 12:58 от Sysly

# 581
  • на последния етаж
А от къде да си купя такива прозрачни пластмасови чашки/саксиийки, в които да присадя някои от моите орхидеи? И коя марка кори са хубави? Flushed

# 582
И аз пресадих няколко фалчета докато цъфтят, за сега поражения по цветовете няма.

Лита, навсякъде ги има и в нета и по-големите магазини с отдели за цветя.

# 583
  • София
А от къде да си купя такива прозрачни пластмасови чашки/саксиийки, в които да присадя някои от моите орхидеи? И коя марка кори са хубави? Flushed

Ако питате за скасии тип "транспортна" или подобни - от orhidei.bg или plants.bg, може и при orchidworld.eu да има. Иначе за обикновените прозрачни саксии - във всеки строителен хипермаркет, както и в магазините за левче Simple Smile

За корите - насипно новозеландски от горните три сайта, както и Серамис /но е доста по-скъп/  или бюджетен вариант от Лидл - 2 литра за 2,40 /прилично качество/.

# 584
  • Варна
Мая, Миоки, благодаря момичета, Simple Smile

Вещица, да звънкам, но бях предвидила " уж" всичко. Тествах успешно и заминахме след няколко дни. Цяло лято си опазих растенията в големите горещини. Но както казва мъжът ми " няма да го приемаш лично, но вие власите се давите накрай Дунава". Вдигам се и продължавам,+ ще имам причина да подобря още повече нещата. Не съм се отказала от студенолюбовите, Simple Smile

Мивадата радва окото и другите ще тръгнат и ще се отчетат. Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 23:38 от floren

Общи условия

Активация на акаунт