Нашите орхидеи – тема 35

• 30 151
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Тра-ла-ла
Благодаря Simple Smile За първи път чувам за орхидея бебе. Значи бебе се наричат новопоникналите цвят с листо. И да очаквам и корен. И след време мога да ги отделя като самостоятелно растение?! Как да разбера кога?! Това не натежава ли на стъбълцата?!

Добре ли е изложението да е север-северозапад. Никога не ги пече слънце.

# 616
  • Варна
Не, цветът не е част от новото растение. Бебе си е просто малко растение, което изниква или отстрани на стъблото или от спяща пъпка на цветоноса, както при теб. Комбинацията цвят + бебе не е често срещана, така се е случило, че спящата пъпка е решила да оформи хем цвят, хем листо. Първо пониква листо, после още 1-2-3, след това започват да растат и корени, при теб даже вече има едно коренче. За да натежи трябва доста да порасне, а това става бавно. Поне година няма нужда да го мислиш.

# 617
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
щом е изкарало бебета там, значи там му е мястото. понякога хвърлят цветовете дори само да го завъртиш обратно, така че моят съвет е да не променяш нищо.

тук важи простото тройно правило Simple Smile - когато направи мин три листа, мин три корена и всеки от тях е мин 3 см, тогава може да го отделиш. Simple Smile

# 618
Стига бе, за две страници тема - две кейкита с цъфтеж, какви са тези нови сортове и с какво ли са хранени Grinning

Phloxx,  значи: цимбалиите искат Т 14-24 градуса през деня и 10 градуса през нощта. Като най-важното е да има нощна и дневна разлика от поне 10градуса.

Е чак 10 градуса разлика май не докарвам, особено през зимата, когато прозорецът е затворен. Сигурно затова не направиха нито един цветонос за този сезон, само булби.

Нямам нищо за показване, някакви цветоноси се показват тук-там, но още са мини. Добре, че розите цъфтят Grinning

# 619
Това не натежава ли на стъбълцата?!
Ако натежи много, просто ще подпреш съблото на цветоноса, докато кейкито стане готово за отделяне. 
Изложението е добре.

# 620
  • Бургас
Ми и аз да се похваля имам още едно бебе на Вандата Stuck Out Tongue Winking Eye. Хич не знам как се гледа туЙ нЯщо.

# 621
Майче, ако бебето е базално, най-добре ги остави да си растат заедно. Не си пречат изобщо. Само ако кошничката им отеснее, не е добре.
Като поливаш майката, гледай да не заливаш листата на бебето с вода.
И  моята изкара базално кейки, мисля да изрежа кошничката, докато не се е врязала в корените, и да ги преместя в по-голяма. Даже се чудя дали да е дървена с малко едри кори вътре, или направо във ваза. Ноооо за целта ще трябва да режа корени от майката, и още събирам смелост и информация.

# 622
  • Мадрид / София
Майче, ако бебето е базално, най-добре ги остави да си растат заедно. Не си пречат изобщо. Само ако кошничката им отеснее, не е добре.
Като поливаш майката, гледай да не заливаш листата на бебето с вода.
И  моята изкара базално кейки, мисля да изрежа кошничката, докато не се е врязала в корените, и да ги преместя в по-голяма. Даже се чудя дали да е дървена с малко едри кори вътре, или направо във ваза. Ноооо за целта ще трябва да режа корени от майката, и още събирам смелост и информация.
Сложи сегашната кошничка в друга по-голяма и разликата по между запълни със сфагнум или субстрат, който задържа известна влага. Това ако е ванда.

# 623
  • Бургас
И сега ако ме светнете от къде да купя такава кошница ще съм много благодарна.
За нещо такова ли говорите?
https://emagbg.page.link/yE9jash4TuistVqg9
 https://images.app.goo.gl/n1Rnb8m3MvzXy5kSA

# 624
  • Мадрид / София
Аз само в Амазон съм виждала и бяха изчерпани.

Малко красоти ( не са мои):

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 22:31 от Angela61

# 625

Какво е това и с какво да го тренирам, на допир е лепкаво.

# 626
памуклийки. гнусна неизтребима гад.
няма да стане с цветарски нежни методи - трябва си препарат от агроаптека.
мисля, че реге е дала повече информация на първа страница.

# 627
  • София
може ли по-хубава (на фокус) снимка.

# 628

Здравейте тази Оргидея ми е подарък,но нямам представа,как да се грижа за нея.Ще съм Ви Благодарна,ако ми дадете съвет,или поне какъв вид е и да потърся информация.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 11:19 от D.B.

# 629
фаленопсис, всичко което ти трябва е на първа страница.

не се престаравай с поливането и всичко ще е наред. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт