Постоянна ревност

• 7 455
  • 130
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Ревността ти ще го подтикне към изневери. Обвиненията ти ще дразнят и той ще търси нормални контакти. Ревността е адски тормоз. Пиша ти го като потърпевша. Може би си имала проблемни връзки или си изгубила вяра в мъжете. Но ревността  е чест повод за раздяла. Някои ревнуват от колеги, чужди погледи , дори от родните си деца. Ако липсват поводи, нормален човек няма да търпи подобни съмнения. Шеги и закачки има във всеки колектив, независимо от възрастовата разлика. Ще спреш ли с ревност желанието на мъж към друга? НЕ. Показваш само слабост и несигурност. Хората не са вещи и обект на притежание. Аз не ревнувам. Приемам фактите разумно. Някои мъже са се опитали да предизвикат дребни провокации. Но спокойните ми реакции ги впечатляваха и затвърждаваха връзката ни. Ревността е бреме, слабост и неприятно натоварване. Избрала си сигурен начин да го отегчиш и дистанцираш.
Хипотетично, ако той хареса друга, какво ще промени личната ти слабост? Той избира, решава, действа. За теб остават само негативните емоции. Може би страха да го загубиш надделява. Но на ултиматуми и натиск поддават само слабохорактерни мъже, с липса на избор. Защо не изявяваш личните си, женски качества? Твърдиш, че си привлекателна жена.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 10:29 от Viviana91

# 46
Как само я изкарахте болна и луда...
Мъжът е абсолютен задник. Ако го биваше щеше да знае как стават нещата с жените и майтапите. Особено с неговата.
Сттах те е да не го загубиш. Недей. Остави го и наблюдавай до къде ще се докара. Просто си представи, че реши да изневери и да те напусне. А ти си безсилна така или иначе. Ревността само ще влоши нещата. Ако има как си намери друга работа, бъди самоуверена и спокойна. Ако види, че не ти пука, може и да кротне. Ако ли не, поведението му така или иначе е нарочно.

# 47
  • София
Авторке, какво ще стане, ако ти изневери?!

# 48
Явно е търпелив и отговорен
... този извод е на база ...?

Авторке, намери си друго занимание , мъжа го игнорирай.

# 49
Че и търпи панаирите и не я е зарязал до момента...

# 50
Monet, авторката лично си написа, че мислите й не зависят от нея и я тормозят, и ги оценява като натрапчиви. Освен това написа, че си е ревнива като цяло. Т.е. не е изключено подзъзнателно да си избира мъже, които да подклаждат тези неща. Все пак "daddy issues" e неслучаен широко-разпространен синтром. Като слушам прекарва часове в това всеки ден и това поне за мен говори за обсесивно разтройство. Това не значи, че е луда, а че следва да потърси психолог, ако иска да подобри състиянието си, което беше п първото нещо, което предложих преди няколко страници.
Защото, ако започне да се опитва да не мисли за това и да се занимава с други неща ще развие и компулсивно разтройство. Това с не-мисленето върши работа само в ситуации с много лека форма на натрапчиви мисли. За щастие тя го осъзнава, което е НАЙ-трудната стъпка в борбата, тъй че моите адмирации. Първо търси помощ от група непознати, защитена от анонимност, след това може би би се обърнала към специалист.

Не казвам, че пича не е задник, но това няма чак това много общо с нейното състояние до преди това. Може би той е с "mommy issues " и са се намерили, кой знае?

По думите на повечето дами и аз, и ММ, и моя колектив, и неговия, сме абсолютни простаци, незаслужаващи човешко одобрение, любов, трябва ни по един шамар вкъщи и т.н. Просташкото поведение на работа помага, сближава и разтоварва. В някои колективи. Съвсем спокойно мога да кажа на някой, че в тая жега може да си вземе ленен панталон, за да му се повейват камбанките на воля (вчера го направих) или да кажа в някакъв контекст, че ще шляпна някого по задника, при положение, че нито искам, нито ще. И това са много меки примери, като цяло сме за уволнение всичките според кода за не-насилие на работнито място, но това при нас работи. Явно и при пича работи, щом не напускат или не са го осъдили.

# 51
Че и търпи панаирите и не я е зарязал до момента...
Под въпрос е кой прави по-големите панаири. Пък и общ бизнес имали уж, трудно ще я зареже.
С две думи, никва връзка няма.

# 52
  • Най-красивата страна
Да,,,шегичките,, му са просташки.И би трябвало да изпитваш срам,а не ревност.В някоя западна държава ,колежките му щяха да го осъдят за сексуален тормоз...

# 53
Имала съм много ревнив приятел, направо ми стъжняваше животеца от драми и фасони. Постоянно се филмираше, че му изневерявам и правеше циркове по този повод. Знаеш ли какво стана накрая? Изневерих му, казах му и му бих шута. С толкова ревниви хора е кошмарно да се живее, изпиват ти цялата енергия и те карат да се превръщаш в нещо, което не си - в сдухан човек, който обмисля предварително всяка своя дума, жест и поглед. И да те питам, той такъв ли беше като се запознахте?

# 54
Имала съм много ревнив приятел, направо ми стъжняваше животеца от драми и фасони. Постоянно се филмираше, че му изневерявам и правеше циркове по този повод. Знаеш ли какво стана накрая? Изневерих му, казах му и му бих шута. С толкова ревниви хора е кошмарно да се живее, изпиват ти цялата енергия и те карат да се превръщаш в нещо, което не си - в сдухан човек, който обмисля предварително всяка своя дума, жест и поглед. И да те питам, той такъв ли беше като се запознахте?
Не ми е правело впечатление тогава, но да винаги си е правил шеги на работното място.
Друг тип повод за ревност не ми е давал никога.

# 55
Айде сега и простак бил. А тия, останалите, дето си мислят същото, но не го изричат на глас, какви са? Щото при така спусната реплика от колежката аз не знам кой мъж не би си помислил точно това. Има ли такъв да дойде да си вдигне ръката ...

# 56
За какви шеги става дума? Защото по принцип няма проблем, ако са "обикновени", но ако са флиртаджийски и знае, че ти е неприятно, то не говори добре за отношението му към теб, щом продължава. Да не говорим, че на работното място може да има "разпускане", но това все пак е работно място и има разумни граници в поведението.
Като заключение - няма как да даваме мнение без да сме реално наясно със ситуацията.

# 57
  • Далечният изток
Авторке, интересно ми е с теб дали се бъзика по същия начин като с колежките?
Според мен си е такъв човекът, такъв му е темпераментът. Работата е тежка в една такава голяма кухня и това му е начин за разпускане.

Ревността е страх. Понякога е нормално да ревнуваш и така да показваш, че държиш на партньора. Обаче да ти се привиждат непрекъснато демони, да търсиш подтекст във всяка негова дума, да го дебнеш, следиш... Това е много изнервящо, за теб ревнивата, но и за него, ревнуваният. Прекалената ревност все в един момент ще съсипе връзката.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 14:24 от AIDA_N

# 58
Авторке, интересно ми е с теб дали се бъзика по същия начин като с колежките?
Според мен си е такъв човекът, такъв му е темпераментът. Работата е тежка в една такава голяма кухня и това му е начин за разпускане.

Ревността е страх. Понякога е нормално да ревнуваш и така да показваш, че държиш на партньора. Обаче да ти се привиждат непрекъснато демони, да търсиш подтекст във всяка негова дума, да го дебнеш, следиш... Това е много изнервящо, за теб ревнивата, но и за него, ревнуваният. Прекалената ревност все в един момент ще съсипе връзката.
Абсолютно сте права.
С мен се шегува по същия начин

# 59
  • Бургас
Аз надуша ли ревнивец,бягам надалеч...
Звъни ми онази вечер любовта и аз му обяснявам,че съм по мъже...Ами изхили се...И така трябва,ако ми правеше скандали и ме тормозеше...
Говоря си в Интернет с всякакви хора,излизах преди с приятел от детството,който се ожени(и съответно сега жена му не го пуска)...
Но мен да не ме пускат,да ме ограничават и да ми мелят глупости...не търпя.Аз също не се занимавам с подобни неща,само понякога съм му казвала ако прави секс някъде другаде,да е с презерватив,че да не ми лепне нещо.Пак ми се изхилва...
Много държим един на друг,аз не мога да си се представя с друг мъж...Той казва,че аз съм му другарчето за цял живот...Шеста година вече така си се чувстваме...
Ревността и собственическото чувство доста дразнят.Нормално е човекът да покани две колежки с изявлението,че има за какво вече да го ядат...И аз бих правила напук...Чуждите мъже в момента не ме интересуват,но почне ли с ревности и глупости,току виж ме заинтересували...

Общи условия

Активация на акаунт